Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Fotografování/Digitalizované portréty

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Stav k 06.09.2009[editovat zdroj]

Dnešním dnem (06.09.2009) přerušuji z osobních – časových důvodů nejméně na 3 měsíce jakoukoli aktivitu na Wikipedii a souvisejících projektech. Tuto stránku, kterou jsem z cca 99 % vytvořil, přenechávám dalším zájemcům. Díky systematickému přístupu se mi po 1. srpnu podařilo najít, nahrát a využít 92 obrázků (66 podepsaných, 26 anonymních) z již dříve prohlédnutých časopisů, objevil jsem neznámého (alespoň pro mne a Národní knihovnu) malíře Bedřicha Kriehubera a získal podklady pro články Josef Mukařovský, Emilián Skramlík a Jan Svoboda (pedagog). Jestli je to hodně nebo málo (jedním z důvodů malé výtěžnosti je i to, že jsem časopisy procházel již předtím a využil z nich za prvních sedm měsíců asi 250 obrázků a kolem 20 článků), nechávám na ostatních.

Co by se hodilo dělat – podle mého názoru:

  • Pokračovat ve zpracování zbylých ročníků Zlaté Prahy (hlavně 1895-1900 a 1864-65)
  • Proklikávat modré odkazy a kde to jde, nahrazovat anonymní, popřípadě nekvalitní obrázky prokazatelně volnými (autor zemřel před 31.12.1938; u anonymních existuje vždycky určité riziko, ačkoliv jsem jich sám také dost nahrál a u prací starších 100 let se to zpravidla toleruje). Další volné obrázky jsou na stránce Seznam portrétů Jana Vilímka.
  • Opravovat nesprávné odkazy (modré i červené)
  • Nejhodnotnější aktivita - psát články o lidech s červenými odkazy (ve stejném čísle jako obrázek bývá zpravidla i životopis, jeho kvalita a použitelnost je pokaždé jiná).

Přeji všem následovníkům hodně úspěchů! --Sapfan 6. 9. 2009, 12:20 (UTC)