Diskuse k Wikipedii:Uživatelská vyznamenání/Archiv 1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele OJJ v tématu „Řád bílého pěšce
Archivy
Archivy

Dotaz

Chybí mi, když kliknu na seznam vyznamenaných, možnost se pak vrátit na stránku tuto. Sice to jde pomocí tlačítka zpět, ale neměl by tam někde být takovej ten odkaz, kterej by mne vrátil? --Chmee2 13:39, 25. 9. 2007 (UTC)

Edituj s odvahou :-). Jinak je v pravém horním roku šablona Wikivyznamenání. --Tente84 13:58, 25. 9. 2007 (UTC)

aha, šablonou to vyřešim, supr, jsem nevěděl jak na to --Chmee2 14:02, 25. 9. 2007 (UTC)

Návrhy na nová vyznamenání

Vzhledem k tomu, jak se Wiki neustále rozšiřuje a jak rostou i oblasti, o nichž podává svým uživatelům informace, si myslím, že by mohl být seznam vyznamenání průběžně rozšiřován a doplňován. Proto zde zaládám toto téma, kde bude moct každý, kdo si bude myslet, že zde něco cyhbí, návrh na nové vyznamenání, a pak se uvidí, zda to získá podporu či nikoliv. --Niusereset 16.IV. MMIX, 18:55 CEST

(novo)Pohanství

Ve vyznamenáních jsou dvě vyznamenání věnovaná náboženství. Jedno ke křesťanstvía jedno k judaismu. Ale postrádám tu vyznamenání k (novo)pohanským aktivitám. Ještě raději bych tu pochopitelně viděl vyznamenání ke konkrétním proudům, ale to jsem si sám vědom, že to je poněkud utopistické přání. Nicméně nějaké novopohanské vyznamenání by být mohlo.

--Niusereset 16.IV. MMIX, 18:55 CEST

Na základě níže uvedeného prohlášení "nový řád může založit kdokoliv a nikdo ti ho samozřejmě nesmaže" jsem se osmělil pohanský/novopohanský řád vytvořit a už i udělit prvnímu nositeli. --Niusereset 17.IV. MMIX, 23:15 CEST

Historie

Možná poněkud pozdě, ale historie je hodně široký pojem a neškodilo by (podle mne) přidat vyznamenání zvlášť pro starověk, středověk, novověk a možná ještě i zvlášť české (potažmo československé) dějiny.

--Niusereset 16.IV. MMIX, 18:55 CEST

Voz Wikivyznamenání za práci na článcích o historii („Řád Františka Palackého“) --Elm 16. 4. 2009, 17:08 (UTC)
Popravdě tohle sem nepochopil. O existenci tohohle řádu vim, jen říkám, že by mohly existovat zvlášť řády k jednotlivým úsekům dějin. Práne na článku o starověkých říších není totéž, jako práce na článku o první republice.
--Niusereset 17.IV. MMIX, 18:38 CEST
Nekoukej se na to, jak se ten řád jmenuje. Název „Řád Františka Palackého“ nijak nesouvisí s tím, že by ho měl dostat jen člověk pracující na článku o českých dějinách. Stejně jako "Wikivyznamenání za práci na článcích o literatuře („Medaile Karla Čapka“)" se neuděluje jen za práci v české literatuře, "Wikivyznamenání za práci na článcích o hudbě („Mozartovo ocenění“)" jen za články o rakouské hudbě konce 18. století, atd., atd. Podle mě nemá smysl zde mít milión různých řádů, které by obdržel jen jeden člověk. Tolik lidí česká wiki bohužel nemá, pravidelně aktivních je tu asi 100 editorů. Ale je to na tobě, nový řád může založit kdokoliv a nikdo ti ho samozřejmě nesmaže. --Harold 17. 4. 2009, 16:53 (UTC)
Tak já pochopitelně stávající Palackýho řád nevztahoval jenom na český, ale obecně na celé dějiny.
Ale asi máš pravdu, není tu tolik lidí, aby se tohle dalo plně využít :-(
--Niusereset 17.IV. MMIX, 19:33 CEST

Chorvatsko

Zdravím, kolegové, za přínos k článkům o Chorvatsku bych rád vytvořil Řád bána Josipa Jelačiće, který by měl obrázek vlevo. Nepodařilo se mi jej vložit do tabulky. Dříve tedy se chci poradit a budu rád za Vaše reakce. Děkuji a jsem s pozdravem, --Lukáš Král (diskuse) 17. 2. 2016, 12:25 (CET)

Budiž. I když nevím, jestli takovéto státní/národní řády nepojmenovávat rovnou po těch státech. Každopádně jakýsi návod pro vytvoření nového vyznamenání je v dokumentaci šablony {{Vyznamenat}}. V případě potřeby můžu s vytvořením pomoct. --Bazi (diskuse) 17. 2. 2016, 12:43 (CET)
Děkuji. Chci udělat toto

Vyznamenat/uživatelská

| kód = 83050
| text = Vyznamenání „Řád bána Josipa Jelačiće“ je udíleno editorům, kteří učiní významný příspěvek k rozšíření Wikipedie na poli témat o Chorvatsku.

S užitím toho zmíněného obrázku.

Pro vysvětlení: Nejsem úplně programátorský typ a tak se mi nepodařilo vložit tu konečnou podobu.

Děkuji za nabídku pomoci. --Lukáš Král (diskuse) 17. 2. 2016, 12:58 (CET)

Já bych vznesl otázku, jestli je moudré pojmenovávat vyznamenání po lidech? Zejména, pokud jde o politiky a vojevůdce, což je i případ toho Jelačiće. Taková osoba může být vnímána rozporně a pojmenování vyznamenání po ní může působit různé kontroverze. Myslím, že by bylo lepší snažit se mít spíše neutrální vyznamenání. Nazgul02 (diskuse) 18. 2. 2016, 16:27 (CET)

eSport

Ahoj, medaili za rozšiřování v oblasti eSportu je možno zařadit pod již existující medaili sportu, nebo se vytvoří nové vyznamenání speciálně k eSportu? Interhofer 8. 1. 2017, 20:10 (CET)

Řád pařmena

Dobrý den, v souvislosti s podsekcí eSport bych rád navrhl přidání vyznamenání (z anglické wikipedie), které by se udělovalo uživatelům, kteří se podíleji na tvorbě článků o videohrách. Jméno tehle podsekce je provizorní, berte ho tedy prosím s rezervou. Lotherian (diskuse) 31. 1. 2018, 21:13 (CET)

Kategorizace apod.

Provedl jsem všeobecnou kategorizaci a vyčištění tématické poloviny wikivyznamenání. Snad to k něčemu bude.

V budoucnu se prosím pokuste dodržovat tento styl a řazení, včetně případných odkazů na sekce či vyznamenání v jiných sekcích. (Možná dodám příslušné šablony.)

Bude to pak všechno vypadat lépe.--Fafrin 25. 10. 2010, 14:02 (UTC)

Návrh na nové ocenění v oblasti filmu

Chybí tady ocenění v oblasti filmu, máme pouze pro portál film. Navrhuji proto jedno přidat, takové jsem našel na en.wiki:--Ladin 30. 12. 2010, 07:27 (UTC)

Existuje ocenění k filmu v rámci Portálovo-projektových ocenění. Bohužel mezi těmi a těmito neexistuje moc přesná dělící čára, resp u mnohých portálových nechápu jejich zařazení v portálových. To totiž znamená, že je mohou udělit pouze účastníci projektu/portálu.
Pokud víte o někom, kdo by si filmovou hvězdu zasloužil, prostě mu ji udělte a zaneste to sem. Pokud si s tím nevíte rady, dejte vědět, pomohu. Nebo o udělení požádejte účastníky příslušného projektu, ať tu nemáme dvě hvězdy na jedno brdo.--Fafrin 30. 12. 2010, 11:12 (UTC)

Nová uživatelská vyznamenání

Teď jsem se na to díval, výrazně zde IMHO chybí vhodné vyznamenání pro uživatele, který zde soustavně dobře píše o technice - zde mám na myslí zejména elektrotechniku, strojařinu a stavebnictví. Myslím, že by bylo vhodné mít i uživatelské vyznamenání pro aktivní uživatele, kteří se věnují hospodářství a podnikání, případně i právní problematice (pokud jsem něco přehlédl - omlouvám se), rád se nechám poučit. Zdravím vespolek. MiroslavJosef 5. 10. 2011, 07:30 (UTC)

The Technology Barnstar z en:wiki
Pro eltechniku, strojařinu a stavebnictví řád skutečně není. Až ho někdo založí, bude... Pro hospodářství a právo je „Voltairova medaile“ (za práci na článcích o humanitních či společenských vědách) a „Papinianův řád“ (za dlouhodobou či mimořádnou tvůrčí činnost v oblasti práva). --Jann 5. 10. 2011, 09:25 (UTC)
-- děkan za vysvětlení MiroslavJosef 6. 10. 2011, 13:58 (UTC)
Jsem rozhodně pro, aby takové vyznamenání bylo založeno. Článků o technice je na cswiki zoufale málo a cokoli, co pobídne autory k dalšímu psaní, je jen dobře. Ví někdo, co je třeba pro založení takového vyznamenání? Leotard 6. 10. 2011, 06:24 (UTC)
Je třeba jej udělit. A vytvořit tu pro něj příslušné informace a stránku se seznamem vyznamenaných. Tím je založeno.--Fafrin 6. 10. 2011, 11:32 (UTC)
WP:ESO. Stačí vymyslet název, hvězdu se žárovkou převzít z en:wiki (nebo najít jinou lepší) a zřídit – přidáním na tuto stránku, s (zatím) červeným odkazem na seznam držitelů. Pak lze vyznamenávat... --Jann 6. 10. 2011, 13:50 (UTC)

Záměr úpravy vyznamenání

Právě jsem upravil seznam vyznamenání do tabulkové formy, a to zčásti podle enWiki. Ne proto, že Na EN wiki to tak mají, ale proto, že jsem dosavadní podobu považoval za méně přehlednou a zbytečně členitou. „Anglický“ tabulkový vzhled jsem vybral jako nejvhodnější ve srovnání s deWiki a frWiki.

Dále bych rád – v rámci svých časových možností – zprovoznil nějaký systém pro udílení vyznamenání včetně šablony pro vkládání informace na uživatelské diskusní stránky. Také bych chtěl některé starší verze vyznamenání upravit do novější podoby, která by byla A) pokud možno vektorová nebo alespoň v lepší rastrové kvalitě, B) trochu více jednotící (vizte en:File:Original Barnstar Hires.png#Barnstar 2.0 Guidelines), C) s využitím piktogramů namísto prostých fotografií. --Bazi (diskuse) 15. 8. 2013, 13:04 (UTC)

Také bych si rád ujasnil a případně sjednotil názvy řád / medaile / ocenění / cena / hvězda. Vyjadřují nějaké rozdíly? Korespondují třeba s různým vyobrazením nebo odlišným postupem udělování? Uvítám jak vysvětlení dosavadní praxe, tak názory na nejvhodnější označení. Dodávám ještě, že bych se také rád zbavil uvozovek v názvech vyznamenání. --Bazi (diskuse) 15. 8. 2013, 14:26 (UTC)

Za sebe bych rád řekl, že ocenění vnímám spíš jako vyjádření potěšení nad něčí prací než slavnostní udělování cen. Osobně mi přijde na jednu stranu sice hezké, že se dělá i seznam vyznamenaných, ale na druhou stranu to vnímám jako trochu zbytečné martyrium. (tudíž můj preferovaný systém je dávat to pouze na diskusní stránku dotyčného uživatele, který si to podle vlastního uvážení třeba nalepí do vlastní "zahrádky") Zároveň nevidím problém v tom, že se každé ocenění jmenuje jinak, osobně pokud chci někoho ocenit, tak se snažím být originální, takže často ani oficiální vyznamenání nepoužiji. Jen z dřívějších zkušeností si navíc dovedu představit, jak rychle může diskuse eskalovat, pokud jde o nějaké sjednocování. Že tu máme Železnou hvězdu, Wikikytičku, Řád pilné včelky, Mozartovo ocenění, Lumierovu cenu a Medaili čisté Wikipedie mi nijak nevadí. Naopak pokus na sjednocení Wikikytičky například na Řád žluté kytky asi všichni víme, jak by dopadl. --Mates (diskuse) 18. 8. 2013, 13:42 (UTC)
Díky za názor. Naprosto souhlasím s tím, že by udělování vyznamenání nemělo být moc formální a hlavně ani moc náročné. Zanesení do seznamu i vložení na diskusní stránku jsem se ale pokusil zjednodušit pomocí šablony {{Vyznamenat}}. Prozatím jsem to rozjel pro ta základní uživatelská vyznamenání – vizte zelená pluska zde. Jedním kliknutím a vyplněním dvou parametrů (z toho jen jednoho povinného) přidám dalšího nositele a druhým kliknutím a vyplněním jednoho parametru mu vložím oznámení na diskusní stránku. Velmi jednoduché a poměrně účinné. Dosavadním nedostatkem je, že při prvním kroku zůstane prázdné shrnutí editace. A druhou komplikací je množství dílčích prvků a podstránek v šabloně. To by možná šlo řešit přes Wikidata, ale to je už pro technicky zdatnější kolegy.
P.S. Wikikytku bych přejmenovávat nechtěl, ta je zrovna poměrně zažitá, řekl bych. Ale ty uvozovky mi, přiznám se, vadí dost, takže ty bych rád pořešil. --Bazi (diskuse) 18. 8. 2013, 18:51 (UTC)
Vypadá to hezky, ve finální podobě to mám chuť použít... :-) --Mates (diskuse) 18. 8. 2013, 19:28 (UTC)
Řád pilné včelky
Stávající obrázek
Stávající obrázek
Vektorový návrh
Vektorový návrh
Rastrový návrh
Rastrový návrh

Připojuji návrh na změnu obrázku k Řádu pilné včelky. Je v souladu se záměrem, který jsem nastínil ve svém prvním příspěvku. --Bazi (diskuse) 5. 9. 2013, 20:12 (UTC)

Proti změně z „náhodného“ obrázku na jiný, vytvořený přímo pro vyznamenání, zvláště pak s motivem hvězdy, který se v různých obměnách objevuje v mnoha jiných vyznamenáních, nic nemám. Byl bych však proti (poloautomatickým) změnám už udělených vyznamenání na stránkách wikipedistů a v jejich diskuzích; osobně si raději nechám vyznamenání v podobě, v jaké bylo v době udělení, ne v poslední aktuální verzi. Jinak, dobrá práce s úpravami seznamu vyznamenání, díky za ně. --10. 9. 2013, 09:46 (UTC), Utar (diskuse)
Díky za vyjádření. Co se týká změn na uživatelských stránkách a diskusích, zkusil jsem je prozatím provést u několika vyznamenání (s malým počtem oceněných), kde se podoba neměnila nijak zásadně a v podstatě šlo jen o zachování stejného motivu v novější verzi s vyšším rozlišením. O znatelnější změnu podoby šlo dosud u Hvězdy děda Vševěda (hlavně té blyštivé) – to byl vypuštěný průzkumný balónek. :)
Argumentem pro aktualizaci i stávajících ocenění je jednotnost, která může předejít případnému zmatení (zvláště u těch ocenění, která mohou doznat významnějších změn). A možná i předejití případným chybám při využití metody copy+paste.
Dalším, spíš mým vlastním motivem je to, že nově vytvářený systém umožňuje v budoucnosti hromadné změny názvu i podoby vyznamenání, a to i zpětně, pokud budou wikipedisté využívat nesubstituovanou šablonu oznamů. A když tomuto systému uzpůsobím i šablonu {{User Vyznamenání}}, může do budoucna docházet ke snadným a poloautomatickým aktualizacím jak na diskusních, tak uživatelských stránkách. Proto jsem si říkal, že jednorázová aktualizace při zavádění tohoto systému by ho mohla do budoucna udělat robustnějším.
Argumentem proti aktualizaci je zachování autenticity. Zatím jsem k tomu zkusil přistoupit tak, že bude-li někdo chtít zachovat původní podobu, může úpravu revertovat. Je-li ale větší vůle pro zachování té autenticity, můžeme to nechat být. Pro mě to bude znamenat i úsporu práce. --Bazi (diskuse) 10. 9. 2013, 13:48 (UTC)

Nechtělo by to taky změnit u Wikikytičky a Železné hvězdy stupeň na třídu? 1. stupeň je nižší než 2. stupeň a naopak 1. třída je vyšší než 2. třída. --Byrnjolf 17. 9. 2013, 22:55 (UTC)

Souhlasím, taky mi to dává s třídou větší smysl. --Bazi (diskuse) 18. 9. 2013, 11:07 (UTC)

Návrhy nových obrázků

Řád velkého mazače

Předchozí obrázek
Předchozí obrázek
Navrhovaný obrázek
Navrhovaný obrázek

Řád velkého mazače má poměrně nevýstižnou hvězdu, kterou třeba enWiki používá pro vyznamenání editorů. Naopak pro mazače nabízí novější obrázek v této, IMHO docela výstižné, podobě. Navrhuji ji také využít. --Bazi (diskuse) 11. 9. 2013, 08:25 (UTC)

Souhlasím. --Jan Polák (diskuse) 30. 9. 2013, 22:33 (UTC)
Díky za vyjádření. Poměrně uleželý návrh bez protestů, dovolil jsem si tedy provést změnu. --Bazi (diskuse) 2. 10. 2013, 13:41 (UTC)

Řád WikiGnóma

Stávající obrázek
Stávající obrázek
Návrh nového obrázku ve tvaru hvězdy
Návrh nového obrázku ve tvaru hvězdy

Další návrh na změnu se týká Řádu WikiGnóma, který dosud využívá obrázek nepřipomínající vyznamenání. Navrhovaný obrázek je vektorový, gnóm je stylizovaný do tvaru hvězdy, barevností připomíná trojici barev obvykle využívaných ve Wiki logotypech, umístěný do kruhu s lehkým odkazem k Da Vinciho známé kresbě (tou se inspirovala kupř. i anglická The da Vinci Barnstar). --Bazi (diskuse) 17. 9. 2013, 22:38 (UTC)

Protože jde o vlastní dílo a v kontextu obvyklých hvězd poněkud netradiční vyobrazení, jsem samozřejmě otevřený i námětům na další vyladění obrázku. --Bazi (diskuse) 27. 9. 2013, 00:26 (UTC)
Je mi líto, ale jakožto tomu, kdo toto vyznamenání převedl na cs wiki, se mi ten nový wikignóm nelíbí, svým tvarem mi připomíná spíše pentagram než wikivyznamenání. Ten původní je takový romantičtější. Ale jen vyjadřuji svůj názor, ve změně obrázku Vám nebráním a na původním netrvám. — Loupežník (diskuse) 27. 9. 2013, 00:46 (UTC)
Chápu. Mohl bych při této příležitosti poprosit o odkázání na onen předobraz, z kterého bylo vyznamenání převedeno na cs wiki? Souhlasím, že je původní obrázek romantičtější, vystihuje i to skrývání se za houbu, nevystupování do popředí, což chápu že má vyznamenání a jím oceňovaná práce obnášet. Pokoušel jsem se to různě zachytit, ale nedařilo se mi to (při zachování dalších požadavků, které jsem na výsledný obrázek měl). Zkusím ještě dál popřemýšlet a zapracovat. Právě proto jsem rád za zpětnou vazbu. --Bazi (diskuse) 27. 9. 2013, 05:47 (UTC)
Myslím, že jsem to převzal z en:Wikipedia:Personal user awards#Spreading kindness, respektive z en:Template:The Wikignome Award. — Loupežník (diskuse) 27. 9. 2013, 18:20 (UTC)
Díky za odkazy. V té souvislosti bych si ještě rád vyjasnil vztah mezi Řádem WikiGnóma a Řádem pilné včelky. Oba jsou z definice za soustavnou drobnou práci. Včelka je ale udílena už od roku 2006, zatímco gnóm je poměrně čerstvý. Když pročítám konkrétní důvody k udělení, zdá se mi, že včelka by se dala chápat jako více obsahová, tedy „viditelná“, zatímco gnóm je spíše technický, na pozadí, v tom skrytém soukolí, které Wikipedii pohání. Dá se to tak chápat? Nebo jaký byl záměr při tvorbě Wikignóma? --Bazi (diskuse) 28. 9. 2013, 11:25 (UTC)
Návrh č.3
Návrh č.3
Návrh č.4
Návrh č.4
Návrh č.5
Návrh č.5

Přidávám další trojici návrhů, tentokrát v kombinaci s hvězdou. Gnóm je menší než hvězda a vykukuje spoza hvězdy, což by mělo vyjadřovat tu méně viditelnou drobnou tvorbu. U 4. a 5. návrhu tu hvězdu ale tak trochu podpírá, protože jeho práce je pro Wikipedii důležitá. Osobně bych z této trojice preferoval číslo 4 (modrý). --Bazi (diskuse) 29. 9. 2013, 22:35 (UTC)

A není na té modré hvězdě toho modrého zas až moc? Modrá hvězda, skřítek s modrou košilkou. Zase se tam více skrývá… Co udělat místo modré hvězdy tu hnědou (viz obrázek 3), ale postavení trpaslíčka tam dole ponechat? --Jan Polák (diskuse) 29. 9. 2013, 23:15 (UTC)
Díky za tip. Hvězda je poměrně snadno zaměnitelná. Dají se případně změnit i barvy gnóma. --Bazi (diskuse) 29. 9. 2013, 23:59 (UTC)
Po připomínkách
Tak tady je další verze zohledňující připomínky. Navíc se výrazně zmenšila velikost souboru. --Bazi (diskuse) 5. 10. 2013, 22:42 (UTC)
Mě se tohle líbí. --Palu (diskuse) 13. 1. 2014, 21:07 (UTC)
Ten návrh po zapracovaných připomínkách vypadá moc hezky. --Jan Kovář BK (diskuse) 13. 1. 2014, 21:14 (UTC)

(Portálový) Profík

Stávající
Stávající
Navrhovaný
Navrhovaný

Už jsem to přednesl tvůrci, ale raději ještě zde: Navrhuji přejmenovat titul „Profík“ na IMHO výstižnější „Řád portálového profíka“ a současně pro něj využít obrázek, který by ho také lépe vystihoval.--Bazi (diskuse) 27. 9. 2013, 00:26 (UTC)--Bazi (diskuse) 27. 9. 2013, 00:26 (UTC)

Tento navrhovaný obrázek je výstižnější než původní. — Loupežník (diskuse) 27. 9. 2013, 00:46 (UTC)
Souhlasím. --Jan Polák (diskuse) 29. 9. 2013, 23:15 (UTC)
Díky za vyjádření, změnu jsem provedl. --Bazi (diskuse) 12. 10. 2013, 01:28 (UTC)

Voltairova medaile

Stávající
Stávající
Voltairovský návrh
Voltairovský návrh
Symbolický návrh černobílý
Symbolický návrh černobílý
Humanitně-společenský návrh barevný
Humanitně-společenský návrh barevný

Místo dosavadního málo kvalitního obrázku k Voltairově medaili, která se udílí za témata humanitních a společenských věd, jsem zkusil navrhnout tři alternativy.

  1. První se podle názvu vyznamenání inspiruje samotnou Voltairovou osobou.
  2. Druhá využívá jednoduché symboly vybraných věd (religionistika, hudební vědy, lingvistika, historie, sociologie/demografie, ekonomie, právo, filozofie, psychologie).
  3. A ve třetí jsem se pokusil nějak vyjádřit definici humanitních věd jako „věd pojednávajících o některé skupině produktů duchovních procesů“.

Jako u předchozích návrhů, jsem i zde otevřený připomínkám a případným dalším úpravám. --Bazi (diskuse) 13. 1. 2014, 01:52 (UTC)

Dvojka bez siluet dole mi přijde ideální. — Jagro (diskuse) 13. 1. 2014, 17:52 (UTC)
Dvojka nejlepší, může být i podle Jagra; trojku nee. Zdraví --Jann (diskuse) 13. 1. 2014, 19:09 (UTC)
Dvojka, pokud by bylo možno, tak bez těch siluet, se mi líbí nejvíc. --Jan Kovář BK (diskuse) 13. 1. 2014, 21:15 (UTC)

Díky za názory. Byl by případně nějaký nápad na jednoduchý symbol vyjadřující tu sociologii a/nebo demografii bez siluet? Když jsem se rozhlížel po commons, nic moc výstižnějšího mě tam netrklo. --Bazi (diskuse) 14. 1. 2014, 11:09 (UTC)

Moc se mi nelíbí, že symbol religionistiky je křesťanský. Co aspoň tohle? Co se týče sociologie a demografie, tak mě napadlo buď tohle nebo zkusit udělat černobílé schématické tohle. To je ale spíš demografie, na sociologii mě nic nenapadá (nemá nějaké řecké písmeno? Nebo možná ty paňáčci?). Pokud najdeme symbol pro sociologii i demografii, klidně bych tam dal oba, aspoň to bude symetrické. --Palu (diskuse) 14. 1. 2014, 14:29 (UTC)
Děkuji za spolupráci, toto jsou dobré tipy. Humanitních a společenských věd je samozřejmě mnohem víc a já vybral jen pár reprezentativních, které šly vyjádřit jednoduchým symbolem, i za cenu zjednodušení. Proto dát jen u jedné z věd hned čtyři symboly by mi přišlo překombinované a nevyvážené vůči ostatním. Přitom tu chybí třeba pedagogika, politologie a řada dalších věd. Pokud by ale výběr kříže měl působit kontroverze, vynechal bych ho úplně a popřemýšlel ještě o jiných symbolech znázorňujících další obory. --Bazi (diskuse) 14. 1. 2014, 23:20 (UTC)
Nevymýšlel bych problémy tam, kde nejsou, nechal kříž, dolu dal otazník a začal používat. ;) — Jagro (diskuse) 14. 1. 2014, 23:36 (UTC)
Ještě jsem narazil na jiné jednodušší siluety, které mi přijdou použitelné a víc sedí k ostatním symbolům. Ještě jsem upravil rozmístění, aby to byl lepší kruh a tučnější symboly byly dole, zatímco "lehčí" nahoře. Výsledek zde: Humanities Barnstar 2.svg --Bazi (diskuse) 15. 1. 2014, 00:21 (UTC)
Supr, mě se to líbí. ;) — Jagro (diskuse) 15. 1. 2014, 03:39 (UTC)
Díky, tak jsem to nahradil a kdyby byly ještě nějaké podněty k doladění, provedu v samotném obrázku na Commons. --Bazi (diskuse) 15. 1. 2014, 21:08 (UTC)
Vím že otravuju a omlouvám se za to :-) Samotného mě moc nic nenapadá, ale raději bych kříž opravdu vyměnil za něco úplně jiného, třeba knihu (např.) jako symbol pedagogiky nebo tak něco. Asi se svět nezblázní, když by to zůstalo takhle, ale taky se nezblázní, když to bude trošku neutrální. --Palu (diskuse) 16. 1. 2014, 19:12 (UTC)
Pardon, ale problematiku kříže opravdu považuji za poměrně marginální. Nevím, jak snáz vyjádřit religionistiku (a teologii) a ani pro pedagogiku nenacházím dostatečně jednoduchý symbol (kniha je skoro duplicitním symbolem k peru s kalamářem). Křesťanství je přitom v našem prostoru zřetelně převažujícím náboženstvím, takže jeho volba je nasnadě. Podobně by mohla být zpochybňována třeba volba eura pro vyjádření ekonomie, ale jde o nám nejbližší a přitom silně zastoupený a snadno pochopitelný symbol. Z mého pohledu nestojí nahrazování kříže za tu práci. Omlouvám se Vám, kolego, že tedy zůstane z mojí strany Vaše připomínka nevyslyšena. --Bazi (diskuse) 22. 1. 2014, 09:51 (UTC)
No je to škoda, jednak to naráží na Wikipedie:Čechocentrismus a jednak to naráží na to, že je tímto symbolem zastoupena jen asi jedna třetina lidí. Čili celé to naráží na Wikipedie:Nezaujatý úhel pohledu. Tedy v pořádku to není hned z několika důvodů. --Palu (diskuse) 22. 1. 2014, 11:55 (UTC)
To jde zřejmě o dosti extenzivní výklad těch pravidel/doporučení. Zde neřešíme obsah encyklopedických článků. Mluvíme o wikivyznamenání, které je určeno pro české Wikipedisty a využívá symboliku pro vyjádření nějakého obsahu, čili je potřebné, aby symboly byly pro nás, české Wikipedisty, snadno srozumitelné. Bude-li někdo chtít využít vyznamenání třeba na arabské nebo asijské Wikipedii, nechť si klidně přizpůsobí obrázek vlastním potřebám, jak se to ostatně děje s variantami obrázků a ikon v jiných písmech než latince. --Bazi (diskuse) 22. 1. 2014, 12:18 (UTC)
Rozumím, ale zdaleka ne všichni Češi jsou křesťané a ne všichni Češi považují křesťanství jako něco kladného. Takže ten symbol není neutrální ani obecně pro Čechy. --Palu (diskuse) 22. 1. 2014, 12:39 (UTC)
Pokud jde o srozumitelnost, symbol bude srozumitelný s trochou nadsázky úplně pro každého na celé planetě, pokud o neutralitu, není neutrální ani pro Čechy, a leckdy ani pro daleko křesťanštější národy. --Palu (diskuse) 22. 1. 2014, 12:41 (UTC)
Je to symbol, který má zastupovat religionistiku jako vědu, ne zastupovat české občany podle poměrného počtu ne/věřících. Je to podobné, jako by si někdo stěžoval, že je tam symbol noty, i když hudbě se zdaleka ne všichni občané Česka věnují a někteří ji dokonce nemají rádi. --Byrnjolf 22. 1. 2014, 16:31 (UTC)
A odkdy zastupuje symbol křesťanství religionistiku? Nechme toho raději. --Palu (diskuse) 22. 1. 2014, 16:35 (UTC)

Řád bílého pěšce

řád bílého pěšce

Dobrý den všem, navrhuji nový Řád bílého pěšce za pěkné články o šachu, protože zde něco takového opravdu chybí. Když tak lze zvolit jiný obrázek (klidně i jiný udělám), ale toto vyznamenání by zde nemělo chybět. --OJJ 9. 8. 2015, 10:00 (CEST)

Jen pro úplnost, diskutováno už i zde. Nevidím důvod proti, i pojmenování je IMHO náležité. Jen v té předchozí debatě padla taky úvaha o možném odstupňování takového vyznamenání do několika tříd/stupňů v rámci WikiProjektu Šachy. Pokud ale zůstane u jednoho, nemám s tím žádný problém, může se zařadit mezi další vyznamenání z oblasti Sport. Zkusím navrhnout vektorové vyobrazení řádu. Nebo chcete-li se do toho pustit sám, můžete využít šachovnice a pěšce už vyrobené ve formátu SVG. A samozřejmě Wiki-hvězdy. --Bazi (diskuse) 9. 8. 2015, 10:51 (CEST)
P.S. Figurky ve formátu SVG jsou taky tady. --Bazi (diskuse) 9. 8. 2015, 10:53 (CEST)
Udělám rád, pak to sem vložím a rozhodneme se. --OJJ 9. 8. 2015, 11:22 (CEST)
@Bazi:Tady jsou všechny tři, mně se osobně líbí ten prostřední (3). Myslím, že se to dá již dát mezi řády. --OJJ 9. 8. 2015, 14:00 (CEST)
S prominutím, stále to jsou rastrové formáty, vektorový (SVG) by byl vhodnější. Jinak k podkladové desce bych vybral verzi s okrajovým rámečkem, má-li být černobílá, ať je ten čtverec lépe vymezen. I když mně osobně se líbí i ta hnědá deska, která nepůsobí tolik křiklavě a bílý pěšec na ní lépe vynikne. Pěšce bych pak zkusil postavit narovno. (Zešikma na mne působí jako položený, což mi lépe sedí k ležícímu králi, zatímco bílého pěšce chápu jako začínající figurku celé hry, čili přirozeně spíš stojící.) A musím uznat, že ten zdejší symbol pěšce nepůsobí zdaleka tak pěkně a realisticky, jako ve Vašem původním návrhu. --Bazi (diskuse) 9. 8. 2015, 14:39 (CEST)
Řád bílého pěšce
@Bazi: Tak nakonec kompromis. Pěšec rovný na pozadí, které se líbilo Vám+hezká hvězda, která se líbila mně. Bohužel vektorový obrázek udělat nemohu, nemám vektorové editory, i tak si ale myslím, že je to hezké a tato drobnost zase až tak nevadí. Kdyby něco, ještě mi napište. --OJJ 9. 8. 2015, 15:31 (CEST)
A nemohl byste udělat stejný řád vektorový VY? mohl bych poslat názvy souborů. --OJJ 9. 8. 2015, 15:37 (CEST)
Třeba Inkscape (https://inkscape.org/en/) byste nerozchodil? --9. 8. 2015, 15:51 (CEST), Utar (diskuse)
Já také používám Inkscape, ale protože už s ním mám zkušenosti z výroby minulých vyznamenání, klidně to teď udělám. Jinak ovšem kolegovi do budoucna vřele doporučuji, pokud by se chtěl věnovat tvorbě dalších ikon nebo symbolů pro Wikipedii. --Bazi (diskuse) 9. 8. 2015, 16:03 (CEST)
@Bazi: Díky, tak šachovnice je chessboard480.png, pěšec chess plt26.svg, hvězda barnstar of diligence hires.png. --OJJ 9. 8. 2015, 16:39 (CEST)

Tak mám dvě vektorové varianty. Jednu s jednodušším pěšcem, druhou s nápodobou Vašeho původního navrhovaného pěšce. --Bazi (diskuse) 9. 8. 2015, 18:46 (CEST)

@Bazi: Ten propracovanější je určitě hezčí, už bych to tak ponechal a uložil mezi wikivyznamenání. Díky za spolupráci. --OJJ 9. 8. 2015, 19:30 (CEST)
Hotovo a připraveno k použití. --Bazi (diskuse) 9. 8. 2015, 20:05 (CEST)

(offtopic): @Bazi: Jsme světoví, vyznamenání už používají i na ruské Wiki. :-) --OJJ, Diskuse 22. 5. 2018, 14:49 (CEST)

Nepřístupná vyznamenání

U Řádu Evropské unie a Řádu Velké Británie nelze nikoho vyznamenat a nikdo pravděpodobně ani v minulosti nebyl vyznamenán (neexistuje stránka s nositeli). Proč tyto řády existují a proč je vyznamenání těmito řády znepřístupněno (pomocí | užití =  )? --Dvorapa (diskuse) 1. 1. 2016, 17:50 (CET)

Zpětně si už nejsem úplně jistý, ale myslím, že udílení je znepřístupněno právě kvůli tomu, že stránky ještě nebyly založené. Někdo vytvořil vyznamenání, ale nevytvořil seznam nositelů. Je klidně možné, že někomu už to vyznamenání udělil, jenom ho nezapsal do žádného seznamu. Když jsem všechna vyznamenání přepracovával a vytvářel funkční šablony, nechtěl jsem se zabývat do detailů každým jednotlivým. Asi je možné ty stránky založit a zapnout i to udílení, nic tomu nebrání. --Bazi (diskuse) 1. 1. 2016, 22:09 (CET)
Udělené pravděpodobně zatím nebylo (obrázky vyznamenání nebyly použity jinde než zde a v podšabloně oznam). Vytvořím jim stránky a zapnu je, uvidíme, jestli je někdo vůbec použije. --Dvorapa (diskuse) 10. 1. 2016, 13:58 (CET)

Nefungující vyznamenání Wikikytičkou

@Bazi, Dvorapa: Proč, když chci vyznamenat Wikikytičkou, se mi otevře odkaz na vyznamenání Železnou hvězdou kvalitního wikipedisty. Letmo jsem se díval do kódu, ale nechci do něj moc sahat, neb bych ho asi spíš ještě více rozbil, než spravil. Předem děkuji za opravu. --Jan Polák (diskuse) 10. 1. 2016, 13:12 (CET)

@Jan Polák: OpravenoOpraveno Opraveno. --Dvorapa (diskuse) 10. 1. 2016, 13:45 (CET)
Díky za opravu, klasická chyba z kopírování. :) Dokonce se divím, že zrovna u kytičky to vydrželo tak dlouho, když je nejudílenějším vyznamenáním. --Bazi (diskuse) 10. 1. 2016, 13:56 (CET)
Tušil jsem něco takového. I já děkuji za opravu. --Jan Polák (diskuse) 10. 1. 2016, 14:45 (CET)

@Bazi, Dvorapa: Přesto mám ještě dva postřehy či dotazy:

  1. Při zadávání vyznamenání se navíc objevila položka | typ = #. Co to je za vylepšení?
  2. Upozorňuji, že ve výčtu dekorovaných daným vyznamenáním zlobí narůstání číslování.

Toť asi vše. :-) --Jan Polák (diskuse) 10. 1. 2016, 14:45 (CET)

To je automatické číslování, které opravdu zlobí, zkusím vyzkoumat, jestli to jde nějak opravit/obejít a pokud ne, vrátím vše zpět. Změny jsem provedl, protože jsem našel návod, jak to opravit/obejít, aby to fungovalo, ale po provedení změn jsem zjistil, že to nakonec podle toho návodu nepůjde. Omlouvám se za pokusy i za překlep u Wikikytičky. --Dvorapa (diskuse) 10. 1. 2016, 14:55 (CET)
Jasně, automatické číslování je OK. Já jen, že to, pokud se nepletu, v původní Baziho verzi fungovalo. Nebo jsem alespoň nezaregistroval nějaké problémy. Ale pokud, kolego Dvorapo, vymyslíš něco lepšího, tak směle do toho. --Jan Polák (diskuse) 10. 1. 2016, 14:58 (CET)
Já mezitím zjistil, jak se asi obejít bez té spousty podstránek (ale zatím se mi to nechtělo předělávat), ovšem jak vyřešit číslování, to nevím. Ideálně asi jinou funkcí než využitím vložení nové sekce, což by ovšem nejspíš zahrnovalo nějaké programování skriptů, možná i zásah do samotného systému. A to jde už mimo mé možnosti i představy. --Bazi (diskuse) 10. 1. 2016, 15:05 (CET)
Pro zjednodušení by možná pomohl i tzv. InputBox, ale chápu, že je to náročnější počin. Ani já teď nemám čas, abych pomohl. Zatím vyzkoumám to číslování, případně se zamyslím, jak by to šlo celé zjednodušit. Co konkrétně máte na mysli vy? --Dvorapa (diskuse) 10. 1. 2016, 15:35 (CET)
@Bazi, Dvorapa: V číslování je, dle mého, problém jednoduchý. Spočívá v tom, že v zápisu dekorovaných jsou jednotlivé zápisy oddělovány prázdným řádkem, který je pak chápán jako začátek nového seznamu. Pokud se prázdný řádek odstraní a dekorovaní se vypisují postupně za sebou, jeden za druhým, tak problém s číslováním nevzniká. Možná vám, kolegové, tento můj postřeh při řešení bude nápomocen. --Jan Polák (diskuse) 10. 1. 2016, 18:47 (CET)
@Jan Polák: Víme, kde je problém, přesto děkuji za jeho specifikaci, díky Vám mě totiž napadlo možné řešení v podobě šablony pro seznamy, zkusím se podívat, jaké šablony tu máme a jestli by se nedaly použít/upravit. Jinak aktualita z enwiki: žádné řešení zatím nikdo neví ani tam. Na IRC se kdyžtak zeptám jindy. --Dvorapa (diskuse) 10. 1. 2016, 19:00 (CET)
To nevyšlo, ale napadlo mě další řešení, tj. pomoci si v šabloně komentáři. To by ale možná znamenalo zaplevelit si wikikód na stránce s vyznamenanými <!-- -->. --Dvorapa (diskuse) 10. 1. 2016, 19:13 (CET)
@Bazi, Jan Polák: Tak jsem to vyřešil zatím celkem elegantně, přidal jsem šabloně ol novou funkci a opravil šablonu Vyznamenání/záznam, u číslovaných seznamů vyznamenaných (zatím tedy jenom u wikikytičky) však bude nutné každý rok zároveň s přidáním nového nadpisu roku přidat konec loňského seznamu (šalona {{ol-konec}}) nad nadpis a začátek nového seznamu (šablona {{ol}}) pod nadpis viz tato editace. Co myslíte, půjde to takhle? --Dvorapa (diskuse) 10. 1. 2016, 21:24 (CET)
InputBox tuším stejně využívá tu funkci vložení nové sekce, takže je jen zprostředkovatelem. Myslím, že pokud nepřijdeme na skutečně jednoduché a čisté řešení, tak to stále nebude o moc lepší, než když necháme seznam průběžně nečíslovaný a jen jednou za rok se ručně - spolu se založením nové sekce - hromadným nahrazením očísluje. --Bazi (diskuse) 11. 1. 2016, 11:24 (CET)

Návrh řádu Gordona Ramsaye

Ahoj, trochu jsem to pozměnil, napadl mě řád Gordona Ramsaye. Tento řád by byl určen pro wikipedisty kteří by dělali články na poli gastronomie a vaření.

Soubor:Řád Gordona Ramsaye.png
Viz. Diskuse k Wikipedii:Vyznamenání

Wikinovan (diskuse) 27. 7. 2016, 17:00 (CEST)

: @Wikinovan: Takže...

  1. Pokud chceš udělit vyznamenání jenom Haroldovi, můžeš to udělat i neoficiálně, bez toho, aniž by to bylo v seznamu. Žádný prohřešek to není.
  2. Pokud to má být řád pro aktivní Wikipedisty, bude třeba...
    1. Rozhodně soubor zvětšit a zarovnat na střed, takto to vypadá velmi špatně.
    2. Použít nejlépe soubory vektorové (s příponou .svg, pokud nevíš, o co jde, viz Vektorová grafika, jsou tam i prográmky, kde to jde udělat; já je nemám a ani jsem je nikdy nepotřeboval).
    3. Nešla by tedy najít ta ruka? Nebo to přejmenovat na Řád hyperaktivního Wikipedisty? Jinak hyperaktivita může být rovněž nemocí, takže to nemusí druhé potěšit, co takhle Řád aktivního Wikipedisty?
    4. Bylo by vhodné to umístit do hvězdičky.

Potom to můžeme mezi vyznamenání zařadit. --OJJ, Diskuse 28. 7. 2016, 15:29 (CEST)

Pokud ovšem má být kritériem pro udělení jen počet editací, trochu se nám to kryje s věrnostními vyznamenáními, která sice mají navíc i kritérium doby od „wikinarození“, ale jinak oceňují právě tu vytrvalost a vydatnost, s jakou se člověk Wikipedii věnuje. No a pokud by navržený řád měl být určen jen pro toho jediného s největším počtem editací, tak se taky obávám, že by jeho zakládání včetně seznamu uživatelů trochu ztrácelo smysl. Standardní vyznamenání má IMHO smysl založit v případě, že by se mohlo/mělo udílet vícero lidem. --Bazi (diskuse) 28. 7. 2016, 15:52 (CEST)

@Wikinovan: Uff, škrtám tedy (promiňte @Bazi:). Kde jsi vzal ten obrázek Ramsayho? Tady není, což mě utvrzuje v tom, že je vzán někde z internetu a tudíž došlo k porušení autorských práv. Co se týče vaření, měl bych lepší obrázek, tento je opět docela malý a není uprostřed. Pokud by se ten talíř podařil někomu ještě převést do vektoru, bylo by to ideální OJJ, Diskuse 28. 7. 2016, 18:57 (CEST)

Tu hvězdu jsem si nějak takhle představoval. Akorát že na tom není Gordon Ramsay, takže by to jméno potřebovalo změnit... Wikinovan (diskuse) 29. 7. 2016, 16:12 (CEST)

@Wikinovan: Však tam taky nemusí být Ramsay a může se to jmenovat úplně jinak; vymyslete vhodný název :-). + máme tu řadu vyznamenání po nějakých osobách, které na něm nejsou vyobrazeny, v tom není problém. OJJ, Diskuse 29. 7. 2016, 16:32 (CEST)
Ještě jednou, prosím upřímně: jakého původu je ten obrázek Ramsayho ve hvězdě?

Odkaz:alimentipedia.it, je to na konciWikinovan (diskuse) 29. 7. 2016, 19:35 (CEST)

@Wikinovan: Takže je to imagevio a nemůže to tu zůstat... Jinak bys porušoval zákony Wikipedie i Ústavu USA, protože WP je primárně řízená v Kalifornii... OJJ, Diskuse 29. 7. 2016, 19:43 (CEST)
@Wikinovan: HotovoHotovo Hotovo., zveřejněno. Pojmenoval jsem po Oliverovi, ten bude přece jen známější. --OJJ, Diskuse 8. 8. 2016, 10:55 (CEST)

Chybějící tematická vyznamenání (mineralogie, geologie, příroda ve světě)

Přesunuto z Diskuse s wikipedistou:Bazi:

Vážený kolego, mám velkou prosbu: už delší dobu nemile pociťují fakt, že mezi "řády" na české Wikipedii chybí jakákoli možnost ocenění pro ty, kdož se zabývají geologií, mineralogií, těžbou nerostů, historií hornictví atd. A ještě z trochu jiné oblasti: máme sice velice sympatický "Huhuleníkův řád" - ale jen pro ty, kdož se zabývají chráněnými územími a přírodou v ČR, jako by ten "zbytek" světa ani neexistoval... Osobně si sice nemyslím, že s nějakými řády stojí a padá úsilí toho kterého wikipedisty, o Wikipedii samotné ani nemluvě, ale na druhou stranu každé ocenění - byť by třeba šlo jen o to symbolické poděkování - upřímně potěší. Nemožnost ocenit něčí editační úsilí v oblasti geologie, mineralogie atd.(viz výše) mi přijde obzvláště nepříjemná, protože tyto obory jsou dle mého soudu na české Wikipedii tak trochu popelkou (ostatně podobně, jako třeba články o chráněných územích a přírodních zajímavostech ve světě - ostatně ani ty naše články někdy nejsou nic moc, zejména pokud jsou stvořeny nějakým prográmkem a ponechány v základní podobě). Nemluvě o tom, že už mě napadla jména některých kolegů, kteří by si takové ocenění zasloužili - například zrovna v těchto dnech při procházení některých článků z oboru mineralogie zjišťuji, jaký kus práce zde v minulých letech jeden kolega udělal. Umím si dokonce představit, jak by takový řád měl vypadat - za články v oboru mineralogie hvězda, v níž by byl obrázek nějakého pěkného krystalu (nějaká odrůda křemene), případně achátu (tedy něco výrazného, podobně jako u jiných tématických vyznamenání), pro hornictví pak třeba ta tradiční zkřížená kladívka, která mají ve svých znacích např. i horní města. Pokud jde o geologii, lze ji buď spojit s mineralogickými tématy, nebo udělat zvlášť - třeba by pak v té hvězdě mohl být nějaký soptící vulkán...:)Co se týče přírodních zajímavostí a chráněných území ve světě, nemám v tuto chvíli konkrétně představu, co do té hvězdy dát, ale napadá mě řád za aktivitu v oblasti historie, historických památek, architektury, památek UNESCO atd. jako třeba takový "řád egyptské pyramidy", event. sfingy, to by se pěkně vyjímalo. Jenže jedna věc je něco si představovat, a druhá věc je realizace - zvlášť, když to člověk neumí udělat...Tudíž prosím o radu, event. o pomoc (či zprostředkování takové pomoci).Děkuji!--Dirillo (diskuse) 11. 11. 2016, 06:50 (CET)

@Dirillo: Máme tu Běhounkovu medaili. soubor:GeologicalStoneBarnstar.png vypadá dobře, ale je to malé... Na přírodu by pak šlo využít (taky malé) soubor:Barnstar Mountain.png a soubor:Barnstar nature.png. Nějaká nová můžeme udělat. --OJJ, Diskuse 11. 11. 2016, 07:06 (CET)

Diskuse dále pokračovala na původním místě. A tady jsou nějaké dva návrhy. První vychází z řezu globusem, druhý pracuje s geologickým kladivem a (nejspíš) rubínem. Bylo by zapotřebí ještě dořešit pojmenování (jestli po nějaké osobě, nebo třeba jen obecně Geologická hvězda). --Bazi (diskuse) 12. 11. 2016, 02:19 (CET)

@Bazi: Jednička OK a napadá mě Řád Alfreda Wegenera. Dvojka na můj vkus trochu překombinovaná, myslím, že by stačilo jedno kladívko přes to. OJJ, Diskuse 12. 11. 2016, 06:38 (CET)
Díky za vyjádření. Na mé diskusí stránce zazněl návrh Georgius Agricola. Takže máme vedle sebe kontinentální drift vs. hornickou příručku „otce mineralogie“. Jinak jedno kladívko jsem zkoušel hned jako první, ale ono působilo to hůř, nesouměrně a nevyváženě. Ostatně třeba u hornictví jsou symbolem právě dva zkřížené nástroje, tak jsem si řekl, že se tomu aspoň takto přiblížíme. --Bazi (diskuse) 12. 11. 2016, 08:37 (CET)

Obojživelníci

@Bazi: Nemáte náhodou nějaký nápad na vyznamenání týkající se práci na článcích o obojživelnících? Tohle téma je tady dost upadlé, asi 20 stránek o ohrožených druzích, třebaže jich jsou stovky, ani jeden DČ a NČ. Každá podpora je dobrá. Řekl bych nějakou hnědou žábu na nějaké zelené hvězdě. --OJJ, Diskuse 18. 11. 2016, 13:41 (CET)

Ono asi nepovzbudí k práci na obojživelnících, když bude vyznamenání, ale nebude nikdo, kdo by je psal. Vyznamenání až zpětně může ocenit činnosti wikipedistů, kteří už se tématu věnují. Obzvlášť když by se nemělo udílet za jednotlivý (pokud není zcela mimořádný) počin, ale za vydatnější přínosy. Každopádně něco se vymyslet dá. Existuje nějaká obdoba na jinojazyčné Wiki? Z obrázků jsem našel Amphibian Barnstar.png nebo pak plazí Reptile Barnstar.jpg, což ale nejsou vektorové výtvory, zkusme ještě zapátrat, jestli nemáme nějakou pěknou žabku v svg. --Bazi (diskuse) 18. 11. 2016, 15:53 (CET)
Tak nakonec by se možná něco nabízelo:
Jedna trochu realističtější, jedna spíš symboličtější. Takže prosím o připomínky nebo o výběr, taky případně volbu názvu. Napadl mě Řád prince žabáka, ale to je spíš hravé, nevážné pojmenování. Kdyby se chtělo použít nějaké seriózní pojmenování, sem s návrhy, prosím. --Bazi (diskuse) 2. 12. 2016, 10:57 (CET)
@Bazi: Díky, že jste se do toho tak vrhnul! Za mě určitě jednička, název určitě jiný :). Co využít nějakého herpetologa? Z českých mě napadá jen I. Zwach, ten ale nebude významný. OJJ, Diskuse 2. 12. 2016, 11:15 (CET)
Nebo prostě obojživelná hvězda? --Bazi (diskuse) 2. 12. 2016, 11:32 (CET)
@Bazi: To mi spíš připomíná bondovská vozítka :). OJJ, Diskuse 2. 12. 2016, 11:36 (CET)

eSport

Medaile za eSport se bude řadit pod medaili za sport, nebo se udělá nové? Interhofer (diskuse) 17. 1. 2017, 16:47 (CET) Interhofer (diskuse) 17. 1. 2017, 16:47 (CET)

Protože jde o něco na pomezí sportu a počítačových her (povahou patří spíš pod to druhé), viděl bych to na samostatné vyznamenání, a to mimo oblast sportu, patrně mezi „ostatními“. Ovšem otázkou spíš je, jestli vůbec máme tolik článků a tolik editorů, kteří by se tomuto tématu vydatně věnovali. Ale protože se tím nezabývám a neorientuji se v tom, netroufám si posuzovat. --Bazi (diskuse) 17. 1. 2017, 17:07 (CET)

Cena Josefa Dobrovského

Založil jsem novou cenu, bohužel se mi ale nedaří zprovoznit automatické předvyplňování udílení ceny po stisknutí tlačítka. Budu rád za pomoc. --Palu (diskuse) 8. 8. 2017, 22:20 (CEST)

Řád Gordona Ramsayho

Což takhle udělat vyšší hodnocení Řádu Jamieho Olivera - Řád Gordona Ramsayho? Kde by byla zlatá hvězda, kuchařská čepice a zkřížená vidlička a nůž? --Rob542 (diskuse) 8. 10. 2017, 19:36 (CEST)