Diskuse k MediaWiki:Ipbreason-dropdown

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Patriccck v tématu „Návrh k úpravě u nevhodného uživatelského jména

Šablonové zdůvodnění[editovat zdroj]

Mario7: To, že se tohle zobrazuje v nějakém logu, není tak důležité jako to, že se to zobrazuje tomu zablokovanému uživateli jako vysvětlení toho, že nemůže editovat. Tedy ne, Šablona:Blocked open proxy neslouží nemá sloužit „k upozornění uživatele na jeho DS“. K tomu slouží Šablona:Open proxy.

Ultrastručné hlášky typu „Open proxy“, případně „Dlouhodobě problematický rozsah IP adres, vandalismus“, která uživateli, jehož jediným proviněním je, že se náhodou připojuje z rozsahu sdíleném s nějakým vandalem, vůbec nic neřekne, jsou nelaskavé. Bylo by fajn ty hlášky spíše vylepšovat a zpřívětivovat místo jejich dalšího zptydepování.

--Mormegil 13. 3. 2018, 14:21 (CET)Odpovědět

@Mormegil: Ahoj, aha, tak díky za vysvětlení. Včera jsem blokoval (poprvé) open proxy a postupoval jsem podle vzoru kolegy a starších vložení šablony. Jelikož jich bylo docela dost, netušil jsem, že můj postup (vkládal jsem je na DS blokovaných IP adres) by mohl být špatný a o existenci šablony {{Open proxy}} jsem také netušil.
Tedy mám tomu rozumět tak, že všechna ta vložení jsou špatná a lze je ideálně nahradit „trvalou“ šablonou {{Open proxy}} – z čehož by plynulo, že smyslem šablony {{Blocked open proxy}} je jedině aplikace jejího vlastního textu jakožto důvodu zablokování? Mimochodem, v kontextu existence {{Open proxy}} se jeví nelogickým můj přesun {{Blocked open proxy}} -> {{Otevřený proxy server}}, protože oba názvy rozlišovalo právě to slůvko blocked/zablokovaný. Chtěl jsem její název sjednotit s dalšími českými názvy (opakuji, o té další šabloně jsem nevěděl), ale co s tím teď? Přesunout třeba na {{Zablokovaná open proxy}}?
A ještě poslední dotaz, bez ohledu na to, že já vidím v logu (Knize zablokování) jenom název šablony v závorkách, zablokovaná IP vidí vlastní text šablony? V takovém případě samozřejmě proti tvé verzi nic nenamítám. P.S.: Promiň, pokud jsou mé dotazy příliš pitomé :). --Mario7 (diskuse) 13. 3. 2018, 20:00 (CET)Odpovědět

Návrh k úpravě u nevhodného uživatelského jména[editovat zdroj]

Zdravím, měl bych drobný návrh k úpravě 10. bodu častých důvodů blokování. Podle části „zvolte si“ je využíváno vykání, nicméně správný tvar „viz“ u vykání je „vizte“. Poprosil bych tedy o úpravu. Díky. --David V. (diskuse) 31. 5. 2020, 21:57 (CEST)Odpovědět

VyřešenoVyřešeno Hotovo, díky za návrh. --Patriccck (diskuse) 3. 6. 2020, 14:20 (CEST)Odpovědět