Diskuse k šabloně:Premiéři Česka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

K čemu je toto prosím dobré, když každý premiér má dole už šablonu posloupnost se skoro tím samým? --che 3. 3. 2009, 20:00 (UTC)

  1. Uživatel se může jedním kliknutím dostat na jakéhokoliv premiéra.
  2. K čemu tedy máme šablony ministrů?
  3. Na EN wiki to tak mají.
--Hrhr2 3. 3. 2009, 20:46 (UTC)
  1. Je nutnost dostat se jedním kliknutím z jednoho premiéra na jiného tak častá, že to ospravedlňuje šablonu která kopíruje kategorii a jinou šablonu, která v článku už je?
  2. Pokud toto má být argument podporující tvrzení, že šablona Premiéři Česka je k něčemu dobrá, pak prosím o vysvětlení co to jsou šablony ministrů (Ondřej Liška má jen {{posloupnost}}, která už u Mirka Topolánka je), k čemu jsou dobré a proč jejich případná smysluplnost znamená že je smysluplná i šablona Premiéři Česka.
  3. Implikace "Na EN wiki to tak mají" ⇒ "je to dobré" neplatí. Protipříkladem jsou userboxy.
--che 4. 3. 2009, 03:44 (UTC)
Existuje šablona ministrů zahraničí (např. zde), která je taktéž vložena ve všech článcích (mimochodem, vytvořil ji Faigl.ladislav) a není u ní žádná diskuze. --Hrhr2 4. 3. 2009, 08:37 (UTC)
Pokud tam je šablona premiéři, tak posloupnost by tam asi už být nemusela /mě osobně ale nevadí/, nicméně další body che sou v podstatě diskuze o šablonách obecně a s tím se tu nic neudělá. --Nolanus C E 4. 3. 2009, 05:45 (UTC)

Jakous takous užitečnost snad šablona má (che, pokusy o protipříklad by měly pocházet z jmenného prostoru článků; sebehnusnější výzdoba uživatelských stránek je čistě otázkou komunitní tradice), ovšem potřeba klikat mezi moderními premiéry a Kempným (popsaným jako "Federativní republika"!), je opravdu zanedbatelná. Doporučuji řešit zároveň s Šablona diskuse:Vlády České republiky#Nevhodné rozšiřování o červené odkazy na vlády České socialistické republiky.

Ioanne, jestli byli premiéři České socialistické republiky i premiéry České republiky, je právě sporná otázka. Jistě že dějiny nezačaly vládou ODS; jenom jejich významná etapa začala samostatností ČR. Pobavil jste se aspoň? --Flere-Imsaho 14. 4. 2009, 16:19 (UTC)

Šablona se nejmenuje "Premiéři samostatné České republiky" ale "Čeští premiéři". Proto bych čekal, že v ní budou všichni čeští premiéři. A ano, bavím se dobře, děkuji za optání. V poslední době je Wikipedie opravdu k popukání.--Ioannes Pragensis 14. 4. 2009, 16:32 (UTC)
Dějiny subjektu, který se jmenuje Česká republika a který vznikl k 1. 1. 1969 s názvem Česká socialistická republika, mají mnoho etapových přelomů: mezi největší jistě patří změna názvu v roce 1990, osamostatnění na přelomu let 1992/1993 a vstup do EU (tedy de facto opět vstup do quasifederace) v květnu 2004, nicméně ta dnešní republika má ústavu, kterou přijal zákonodárný orgán té "nesamostatné", přičemž zároveň jednoznačně vyhlásil kontinuitu existence ČR. A v té dnešní moderní době jsou významným přelomem prakticky každé volby a každá politická krize. Je vhodnější, aby šablona (má-li existovat) obsahovala kompletní chronologický seznam premiérů, než aby je filtrovala podle „modernosti“ nebo podle toho, kdy republika vstoupila do nějaké federace nebo mezinárodní organizace nebo se z ní vyvázala nebo se přejmenovala. Nechme na čtenářích, jestli budou chtít překlikávat z Fischera na Kempného nebo z Klause na Paroubka. Přejmenováním ČSR na ČR ani zánikem federace vládě ani premiérovi ČR mandát nezanikl a tedy z hlediska seznamu vlád ani seznamu premiérů o fatální přelomy nejde. Oproti tomu šablona seznamu prezidentů ČR pochopitelně má začínat až vznikem této funkce. --ŠJů 14. 4. 2009, 23:15 (UTC)