Diskuse k šabloně:Infobox - stát USA

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název šablony[editovat zdroj]

Domnívám se, že by bylo vhodné zvážit název této šablony vzhledem k faktu, že USA je federace a ne spolková republika. Navíc se tato šablona teoreticky dá použít i pro ostatní území pod správou USA. Navrhuji něco ve smyslu Administrativní část USA.
Danny B. 12:56, 2. 1. 2006 (UTC)

Faktický rozdíl mezi federativní republikou a spolkovou republikou není; spolková republika je pouze pojmenování federativních zemí v německy mluvících částech světa... Proto by přejmenování šablony bylo vhodné, ale znamenalo by to přepracovat také některé články, přitom výsledný efekt by byl minimální.--Aktron 13:04, 2. 1. 2006 (UTC)

Všeho všudy sem (momentálně) odkazují pouze tři stránky, tak ten jejich přepis by nebyl tak drastický. Mám za to, že název šablony by měl být vystihující. A pokud se mu to nedaří, tak ale přinejmenším alespoň ne matoucí. A tento za matoucí považuji.
Danny B. 23:07, 5. 1. 2006 (UTC)

OK, ale teď rozhodně to přejmenovávat nebudu.. každopádně v "krátkodobém časovém horizontu" to asi udělám, když je to takhle.--Aktron 23:19, 5. 1. 2006 (UTC)

Jinak prosím neodstraňovat kolonky "znak" či "oficiální zkratka". Některé spolkové státy USA znak mají. Jinak jsem zde onu poštovní zkratku uvedl dvakrát proto, aby bylo hned patrné, která zkratka je momentálně "nejoficiálnější" --Kirk 17:55, 10. 4. 2006 (UTC)

Domnívám se, že v této šabloně je zmatek, co se týče rozlišení pořadí podle hustoty zalidnění a podle počtu obyvatel: výsledkem u infoboxů jednotlivých států USA je, že napravo od slova "Obyvatelstvo" je uvedeno pořadí podle počtu obyvatel, ale s odkazem na seznam států USA podle hustoty zalidnění, zatímco u údaje pořadí podle hustoty zalidnění žádný odkaz není. Neumím ale editovat šablonu, takže to bude muset udělat někdo šikovnější. (Hejhulák 16. 7. 2011, 10:40 (UTC))

Už jsem to opravil, jenže poté se pokazily infoboxy států USA (závislé na staré, nepovedené šabloně), tak jsem svoji editaci zas zrušil (infoboxy jsou teď v pořádku (resp. takové, jaké byly před mým zásahem)). Současně s opravou šablony (doporučuju použít mou vlastnoručně zrušenou editaci ze 16.7.2011) bude proto potřeba okamžitě udělat náležité změny v infoboxech všech států USA. Hejhulák 16. 7. 2011, 10:57 (UTC)

Odvolávám předchozí příspěvky, už je opravená šablona i infoboxy všech států USA. Hejhulák 16. 7. 2011, 12:35 (UTC)