Diskuse k šabloně:Infobox - minerál

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Krystalografické údaje[editovat zdroj]

Zvažte pánové mineralogové, zda by nebylo vhodné přidat do šablony ještě prostorovou grupu, či další údaje o krystalové mřížce. --A.Vítek 21:22, 4. 2. 2006 (UTC)

Samozřejmě by se přidat dala a určitě by se daly někde tyto údaje i splašit. Já když jsem stahoval tabulku a předělával z aj verze, tak jsem tam nechával údaje, které podle mne má obyčejný smrtelník šanci použít. Nepředpokládal jsem, že by grupy mohly někoho někdy zajímat (jelikož jak známo, odborník stejně pohrdne zdrojem z internetu a nebo má vlasntí "stránky" na které rád chodí a na kterých má své info). Pokud ale bude panovat názor, že je užijí i normální uživatelé, tak je tam dám (dám je tam samozřejmě i za předpokladu, že se shodneme, že je dobré je tam mít).--Chmee2 09:07, 5. 2. 2006 (UTC)


Porovnával jsem si namátkou některá hesla z anglické, německé, francouzské a ruské verze. Nejpodrobnější tabulku mají v německé verzi. Přesto by stálo za zvážení, zda udělat přehled vlastností natolik podrobný, že by přilákal i odborníky, kteří mají "své" stránky na wikipedii a tím by jistě došlo ke zkvalitnění řady hesel o minerálech. Myslím si, že některým z těchto odborníků by to nedalo a hesla by jistě rozšířili. Inspirací by mohla být např. "databáze" www.webmineral.org. Nevím, jestli by navíc umožnila wikipedie (někdy v budoucnosti) v tabulkách vyhledávat jako v databázi. Tím by se význam tabulek jednoznačně zvýšil, neboť za současného stavu spíše jen slouží jako jiné uspořádání hesla. Ht1961 10:13, 5. 2. 2006 (UTC)