Diskuse k šabloně:Hvězdná brána

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh na přesunutí šablony[editovat zdroj]

Navrhuji přesunout tuto šablonu na název "Šablona:Hvězdná brána - témata", protože všechny články ze světa Hvězdné brány mají v názvu "Hvězdná brána" (názvy se "Stargate" na tyto články odkazují přesměrováním), a proto by i tato šablona měla mít v názvu "Hvězdná brána". -- Zbyněk Stara 10. 7. 2009, 15:01 (UTC)

To není tak docela pravda - u Atlantidy to někdo změnil nedávno a u Universe je to tak pořád. A tahle šablona je pro všechny články okolo Stargate. Já myslim že je to zbytečnost. Tam kde už je tahle šablona použitá je napsáno 'Stargate-témata' a muselo by se zase přesměrovávat, což je: jednak zbytečné a jednak to zpomalí načítání (to většinu lidí asi netrápí, ale jsou i tací, kteří nemají vysokorychlostní NET). A taky je ten název delší=)--YjM 10. 7. 2009, 18:55 (UTC)
Podle mě je dobře, že Atlantida je přeložena a má v názvu Hvězdná brána (stejně jako seriál Hvězdná brána a všechny filmy), protože se již vysílá v češtině a existuje již oficiální český název, zatímco Stargate Universe a Infinity přeloženy nejsou, protože se jedná o čistě anglické seriály, které nebyly přeloženy do češtiny a nemají proto český název.
Jde o to, zda se zde jedná o prostor Stargate, či o prostor Hvězdné brány. Já jsem rozhodně pro to, aby se na české Wikipedii používal český název, tedy Hvězdná brána. (Přestože existují i nepřeložené názvy, což je ovšem naprosto logické, vzhledem k tomu, že tyto seriály nebyly přeloženy.
Pokud jde o přesměrování, pro mě by nebyl problém přepsat název této šablony v těch hlavních článcích (Hvězdná brána (seriál), Hvězdná brána (film)) hned poté, co by se přejmenování schválilo, a ve všech článcích tak v horizontu jednoho až dvou dní, takže bych nepovažoval za problém případné zdržení uživatelů s ne-vysokorychlostním připojením k internetu.
A ještě jen tak z mého osobního zájmu - mohl/a byste prosím odhadnout, jaké zdržení při načítání stránky s ne-vysokorychlostním připojením by způsobilo přesměrování na novou šablonu. Já sám vysokorychlostní připojení mám, a proto o zdržení, před kterým varujete, nemám žádnou představu. --Zbyněk Stara 12. 7. 2009, 07:21 (UTC)