Diskuse:Wish You Were Here

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tak nevim. Je to samozřejmě trochu generační věc. Ale nelze opomíjet opravdové velikány. Pokud je něco pomníkem, mezníkem, velededůležitou etapou nějakého hudebního stylu, tak je to právě Wish You Were Here od Pink Floyd.

Google test[editovat zdroj]

Hitparáda[editovat zdroj]

Pink Floyd v roce 1975 obsaidli první místo americké hitparády. Jen v Americe se prodalo 6 milionů kusů. v roce 1997 byla prohlášená jako šestinásobně platinová. Celkem se ve světě prodalo 13 milionů kopií.

Domnívám se, že zda za 30 let Rednex neskončí v propadlišti hudebních dějin ukáže teprve následujících 30 let.

Podezření na okopírovaný text[editovat zdroj]

Mám podezření, že se jedná částečně o okopírovaný text ze stránky http://progforum.wz.cz/progressive_rock.php?idreakce=187 což je jakási hudební diskuze. Našel jsem zadáním věty "Naprosto mrazivým pocitem působí" do Googlu. Jaké kroky bychom měli podniknout, abychom toto napravili?

Vložit do článku šablonu copyvio a zapsat tento článek na stránku Wikipedie:Porušení práv Vrba 00:45, 7. 11. 2005 (UTC)

Wish You Were Here - rozcestník[editovat zdroj]

Doporučoval bych tuto stránku ponechat jako rozcestník a album skupiny Pink Floyd přesunout na stránku Wish You Were Here (album Pink Floyd), protože Wish You Were Here je obecnou frází, která může odkazovat na

v hudbě:

jako příklad jsou další možnosti jenom v hudbě (ostatní viz rozcestník na en wiki)

Na české wiki máme článek o albu od Pink Floyd i skladbu od Pink Floyd, což je samo o sobě důvodem pro odlišení. Pokud někdo bude tvrdit, že jedno nebo druhé (album nebo skladba od PF) má prioritu, pak by si měl uvědomit, že předtím v roce 1974 vydali stejnojmenné album Badfinger a v roce 1952 byl na Broadwayi uveden muzikál se stejným jménem. Jinak, do rozcestníku bych zatím necpal všechny významy, ale až potom co budou mít samostatné články.--Bohemianroots 13. 6. 2009, 20:31 (UTC)

Na en.wiki jsem si už toho rozcestníku všiml, mimochodem proto jsem také smazal redirect „Wish You Were Here (album)“, který odkazoval na tento článek. Rozcestník je určitě potřeba a klidně ho vytvořím, jenom si nejsem úplně jistý významem ostatních alb, nebo, lépe řečeno, spíš si osobně myslím, že tohle je z těch alb nejvýznamnější (1. na žebříčku v USA i v Británii) a mohlo by zůstat na současném názvu. Rozcestník by potom byl na Wish You Were Here (rozcestník). Tady nejde ani tak o to, co bylo dřív (např. u The Dark Side of the Moon – album stejného názvu vydala rok před PF jakási skupina Medicine Head), ale o očekávatelnost. Nic proti Marku Willisovi, Badfinger nebo broadwayskému muzikálu, ale myslím, že současný člověk pohybující se v (rockové) hudbě a v českém prostředí bude znát spíš album PF, než ty ostatní. --Harold 13. 6. 2009, 21:05 (UTC)
Mam podobny nazor, vytvorit rozcestnik Wish You Were Here (rozcestník), odkazat na nej pomoci sablona různé významy a na soucasnem nazvu nechat soucasny clanek. --Jklamo 13. 6. 2009, 21:19 (UTC)

Já sám o sobě si myslím, že jsem taky „současný člověk pohybující se v (rockové) hudbě“ (kdo nevěří ať se podívá na mé editace) a první co mě napadne když zaslechnu Wish You Were Here je: „Pink Floyd - Waters - Gilmour“, ale Wikipedie by měla být encyklopedií objektivní a nadčasovou. A právě v zájmu objektivity by se ty články měly od sebe odlišit rozlišovačem.--Bohemianroots 13. 6. 2009, 22:16 (UTC)

Řek bych, že je to jedno ;), osobně bych to nechal jak to je a udělal Wish You Were Here (rozcestník) a na Wish You Were Here by zůstalo album. Když se podívám na ostatní wiki než je anglická, tak přednost dostává Wish You Were Here od PF--Rottweiler 14. 6. 2009, 09:39 (UTC)