Diskuse:Wicca

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 měsíci od uživatele Lukáš Král v tématu „Jak to vypadá nyní?

Literatura[editovat zdroj]

Zahrada by podle mého názoru v literatuře neměl chybět. Je jasné, že ne každý s ním musí souhlasit, ale není možné v bibliografii odkazovat jen na jeden názorový proud. Na pluralitě názorů není přeci nic špatného a snad to ještě nedošlo tak daleko, aby se nějaké wiccanské knihy musely dávat na index zřízení nějakou wicanskou inkvizicí. Aby to nakonec nedopadlo jako v jiném nejmenovaném náboženství, že se rozšíří strach z bludného učení, které svádí lidi do pekla :) --Lusor 06:34, 22. 2. 2006 (UTC)

LOL ale nezapomeň že my "gardneriáni" nebo jak se nám vlastně říká jsme z vlastní podstaty "netolerantní", takže naše názory by se neměli v žádném případě tolerovat. :) --Zahrada 10:26, 26. 7. 2007 (UTC)

Mělo by se něco udělat s kolem roku, protože na heslu sabat se informace prakticky opakují. Navrhoval bych pro každý svátek vytvořit vlastní stranu a na toto se pak odkazovat. Tím se pak může i k jednotlivým svátkům přihodit více informací aniž by to zhoršilo přehlednost původního textu. Na to abych to udělal sám však potřebuji alespoň nějakou podporu.

Ano, mám v plánu to v dohledné době udělat. --Zahrada

Přidala jsem odkaz na heslo Kniha Stínů, které s Wiccou přímo souvisí. (To heslo potřebuje přepracovat podle šablony článků o pohanství.)

Obrázky[editovat zdroj]

To co je nadepsáno jako „Jeden ze symbolů Wiccy“ je také častým symbolem na kontejnerech s použitým lékařským materiálem.

Žádný symbol Wiccy to není nebo o tom aspoň nevím. Nemám ale pocit, že by to byla nějak tragická nepřesnost. V rámci neškodné dezinformace to tam může klidně zůstat... koneckonců článek je laděn eklekticky, takže tam může být třeba i kresba Mikimause, když na to přijde. Zahrada 10:18, 26. 7. 2007 (UTC)
Hele, hákáč je taky symbolem štěstí a všem to vadí. Myslím, že toxický odpad není zase tak strašný...--Skoll 8. 12. 2009, 13:09 (UTC)

Encyklopedičnost[editovat zdroj]

Článek by potřeboval hodně upravit, je to místy takové semo-tamo povídání. Hodně vachrlatého se toho tvrdí bez dokladů atd. Dávám proto šablonu. --Mmh 21. 9. 2009, 22:25 (UTC)

Pokud by byly hádky o wicce už velké, tak rozdělit na wicca-tradiční, wicca-eklektická.

Celkové přepracování článku[editovat zdroj]

Nevím, jak se to v průběhu doby stalo, ale podoba této stránky nabrala v průběhu let podobu naprosto tragickou. Je tu hromada nepřesných nebo nepoužívaných pojmů a článek je slepený z různých útržků, které na sebe nijak nenavazují, chybí odkazy na zdroje apod. Aspoň jsem dal pryč ten symbol pro toxický odpad. Myslel jsem si, že stačí upravit jen pár slov, ale když jsem se na to podíval celé, tak jsem pochopil, že s tímhle se prostě nedá smysluplně pracovat. Příklad za všechny: "Bůh a Bohyně představují svoje protiklady, avšak ne ve smyslu plus a minus. Spíše se jedná o dvě misky vah, na kterých jsou různé věci, ale oboje váží stejně (často jsou chápáni i jako dva aspekty téhož)." To je takový blábol...

Chtělo by to, aby to někdo celé předelal s využitím dostupné literatury a informací na webech jako např.: http://wicca.cz https://kolovrat.pohanskaspolecnost.cz/myty-fakta-o-tradici-wicca/ https://kolovrat.pohanskaspolecnost.cz/kolo-roku-wicca/

Já na to čas asi nenajdu, ale jestli je tu nějaký wikipedista, který si troufá, mohu být nápomocen.

Zahrada (diskuse) 24. 3. 2017, 11:35 (CET)Odpovědět

Jak to vypadá nyní?[editovat zdroj]

Od zdejších diskusí uplynulo již pár let. Jak článek vypadá nyní? Nezaslouží si už šablona smazat? --Lukáš Král (diskuse) 22. 9. 2023, 11:29 (CEST)Odpovědět

Za mne by šablona měla zůstat. Heslo není vysloveně špatné, ale potřebovalo by kompletní přepracování a rozhodně více zdrojů. --Crinkly.sun (diskuse) 22. 9. 2023, 12:35 (CEST)Odpovědět
Škoda... --Lukáš Král (diskuse) 22. 9. 2023, 12:40 (CEST)Odpovědět