Diskuse:Vysoká škola finanční a správní

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Svenkaj v tématu „Významní absolventi?

Hodnocení a kritika[editovat zdroj]

Dobrý den,

zaznamenali jsme nekorektní informace o Vysoké škole finanční na otevřené encyklopedii Wikipedia. Odstavec „hodnocení a kritika“ se opírá o informace z tisku, které jsme byli i nuceni mimosoudně řešit a byli i následně odškodněni druhou stranou tj. HN.

Žádáme Vás touto cestou, aby byli informace z wikipedie neprodleně odstraněny, jinak bychom byli nuceni podniknout další kroky a to bychom činili jen neradi. Věříme, že wikipedie chce být moderní otevřenou encyklopedií, která se řídí fakty nikoliv nepodloženými články, které dali v mimosoudnímu procesu nám za pravdu...

S přátelským pozdravem

Team VŠFS

Dobrý den, předně děkujeme za zájem zlepšovat obsah Wikipedie. Na prosté smazání ozdrojované části článku je však pohlíženo jako na vandalismus. Píšete, že došlo k nějakému mimosoudnímu vyrovnání. Pokud součástí tohoto vyrovnání nebyla nějaká veřejná omluva či stažení daných článků z webu (jsou stále běžně dostupné), těžko s tím může Wikipedie něco udělat. Ta vychází z veřejných zdrojů tak, jak jsou k dispozici, na soukromé nezveřejněné mimosoudní vyrovnání nemůže brát zřetel. Co se týče podniknutí dalších kroků vůči Wikipedii z Vaší strany, pak doporučuji Vaší pozornosti stránku vyloučení odpovědnosti, která je odkazována v zápatí každé stránky. S pozdravem --Byrnjolf 27. 3. 2013, 16:02 (UTC)

Dobrý den,

předně děkujeme za Vaší odpověď. Rádi bychom, aby v případě, že wikipedie nebude mít zájem o stažení těchto, dle nás nekorektních informací, možnost vedle reagovat, tak jak jsme veřejně učinili v době kauzy tzn. odzdrojovat i zároveň naše tisková vyjádření, která jsme učinili ve spolupráci s PR agenturou Bison&Rose, aby byly informace o nás vyvážené. Podotýkáme, že i ministerstvo školství u nás provedlo hloubkovou kontrolu a neshledalo nic v nepořádku. Zaráží nás i zároveň, že wikipedisti potlačili i naše snahy o aktualizaci údajů o nás a smazali nám i editaci školného pro rok 2013 a tím zamezeli i přísunu korektních informací pro čtenáře wikipedie. Mrzí nás, že většina novinářské obce v ČR ač hodnotí plagiátorství na veřejných i soukromých školách se sama chová jako plagiátoři a přejímá tyto nikým nepodložené informace i nadále.

S pozdravem

VŠFS

Wikipedie samozřejmě stojí o vyvážené články a pohled z druhé (Vaší) strany bude tedy vhodný. Je ono tiskové vyjádření někde veřejně dostupné? Na Vašich oficiálních stránkách jsem to mezi tiskovými zprávami nenašel. Pokud tedy je či bude toto vyjádření někde dostupné (ať už skrze Vaše stránky nebo skrze zprávy v médiích), rádi ho do článku jakožto pohled druhé strany zahrneme. K tomu smazání informací o školném došlo asi kvůli tomu, že informace nebyly ozdrojovány a vzhledem k Vašim předchozím editacím jste nepůsobili jako důvěryhodný zdroj. Až bude stránka odemčena (již jsem o to požádal), můžete tam ty informace znovu doplnit, ovšem s poukazem na nějaký zdroj. S pozdravem --Byrnjolf 28. 3. 2013, 11:27 (UTC)

Infobox[editovat zdroj]

Uměl by někdo opravit volání infoboxu, aby v něm nestrašilo:

  • Počet fakult (1) 2

Děkuji. --Adam Hauner (diskuse) 27. 2. 2017, 16:30 (CET)Odpovědět

Významní absolventi?[editovat zdroj]

Lze považovat za encyklopedicky významné všechny zde uvedené absolventy, kteří nemají vlastní článek na Wikipedii? (viz Wikipedie:Encyklopedická významnost)? Většinou zmínky nebo vlastní stránky, někdy zpochybňující informace (např. Jan Štrof zde).--Svenkaj (diskuse) 9. 3. 2023, 13:25 (CET)Odpovědět