Diskuse:Vibrátor (sexuální pomůcka)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jiné významy[editovat zdroj]

Dovoluji si upozornit, že před 15 lety (což znamená obecně starší generace) byl prioritně vibrátor chápaný v průmyslu jako stroj používaný při dopravě a úpravě sypkých materiálů. Rozmělňoval hrudky u násypek, setřásal nelepený materiál z stěn atd. A vibrátory jsou i dnes v průmyslu zcela běžné. Proto navrhovanému přesunu nefandím.--Zákupák 21. 2. 2012, 14:27 (UTC)

Jde o to že jsem přesvědčen , že 99 procent čtenářů Wiki bude primárně hledat sexuální pomůcku. Než co za další významy uvádí třeba en, například zde [1], nikde netvrdím že dálší významy nejsou ale budou IMHO vhodnější přes šablonu možná hledáte....--H11 21. 2. 2012, 14:36 (UTC)
Co budou čtenáři hledat je IMHO silně diskutabilní - nicméně vibrátor je zcela obecně jakýkoliv stroj nebo přístroj, který vibruje, v průmyslu a ve stavebnictví (a možná i leckede jinde - napdla mne medicina) má řadu různých uplatnění - co píše en:Wiki je irelevantní (jde o podobný případ jako pračka, kde jde o podobný problém - v průmyslu se běžně používá). Zdravím. MiroslavJosef (diskuse) 6. 3. 2012, 14:36 (UTC)

Některá tvrzení v článku (parní či elektrický vibrátor jako sexuální pomůcka v 19. století) se zřejmě opírají o knihu Rachel Mainesové The Technology of Orgasm (1998), která byla (a možná pořád je) dost populární, ale v akademických kruzích byla zpochybněna, viz např. [2]. --Jvs 27. 1. 2014, 17:23 (UTC)