Diskuse:Věstonická nádrž (přírodní rezervace)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Chmee2 v tématu „Návrhy na vylepšení hesla v rámci semináře

Cíl ochrany[editovat zdroj]

Sekce Cíl ochrany je v podstatě opsaná z Plánu péče. Nejsem si jist, jak je to v tomto případě s autorskými právy, ale už jen z jazykového hlediska by potřebovala přepsat. --Petr Kinšt (diskuse) 9. 12. 2018, 21:21 (CET)Odpovědět

Návrhy na vylepšení hesla v rámci semináře[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za sepsání hesla, níže připojuji své postřehy.

  • Mohl bych se zeptat na původ letecké fotografie, kterou jste nahrála? V datu je uvedeno, že pochází z listopadu, nicméně snímek ukazuje krajinu ca v létě - snímek navíc nemá metadata. Jste tak skutečně autorkou fotografie? :)
  • Udělal jsem Vám tam obvyklejší dělení hesel pojednávajících na podobné téma. Navrhoval bych teď do toho rozdělení (přírodní poměry) doplnit ještě krátce sekci Geologie a Hydrologie. Aneb popsat geologické podloží té lokality a současně sepsat do samostatné sekce hydrologické poměry (aneb do jakého povodí spadá, jak je nádrž velká, jak je zásobena vodou, jak se drží vodní hladina atd...). Dala by se tam dopsat i zmínka o tůních, které v sekci o živočiších zmiňujete.
  • Cíl ochrany, jak píše Petr Kinšt výše, bylo by žádoucí to přepsat, aby to nebyla doslovná citace v rozsahu jednoho odstavce.
  • Chybí mi výhled, jak ochranáři navrhují o lokalitu pečovat, aneb informace z plánu péče. Ideální je tohle dostat opět do samostatné sekce/odstavce. Současně by bylo vhodné tam sepsat, jaká nebezpečí oblasti hrozí.

S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 12. 12. 2018, 22:06 (CET)Odpovědět