Diskuse:Východní provincie (Slovensko)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Provincie se jmenuje Východní a nikoliv Východoslovenská. Možná to vypadá divně, ale je to tak. Podívejte se třeba na stránky Konferencie biskupov Slovenska (http://www.kbs.sk/?cid=1116582417). Někdy se užívá také název Východní církevní provincie (http://dieceza.kapitula.sk/). Peter Lukáč (diskuse) 14. 8. 2012, 11:50 (UTC)

U prvního zdroje je označení "Slovenské církevné provincie" uvedené v nadpise, takže pochopitelně není třeba tyto přívlastky opakovat v popisu mapy. Ve druhém zdroji jasně vidím, že se píše o východní církevní provincii a nikoliv Východní církevní provincii. Tedy zde (i ve většině dalších zdrojů) se s tím označením zachází jako s obecným označením, nikoliv jako s ustáleným vlastním jménem. A oba zdroje o těch provinciích píší pouze v kontextu Slovenska, tedy pochopitelně nezdůrazňují, že jde o slovenské provincie. Pokud chcete doložit, jak jsou tyto provincie označovány v celocírkevním, resp. celosvětovém kontextu, musíte hledat odpovídající zdroje. Jako východoslovenská a západoslovenská jsou označeny například zde, zde, zde, a ostatně toto označení se používá i v některých článcích na české Wikipedii, do kterých jsem ani nezasáhl. --ŠJů (diskuse) 16. 8. 2012, 06:16 (UTC)
Povšiml jsem si této Vaší editace. Mám Vám sahat do svědomí, nebo tak rád vycházíte vstříc těm uživatelům české Wikipedie, kteří neumějí ani slovo česky? Pokud budu předpokládat Vaši dobrou vůli a nebudu Vám připisovat nekalé postranní úmysly, že byste třeba nevěřil síle svých argumentů a proto jste se chtěl nějak pojistit a využít toho, že jsem stejnou kulišárnu předtím neprovedl jako pojistku já, tak Vás upozorňuji, že jsou tu kolegové, kteří se naopak snaží anglojazyčné prvky wiki nahrazovat českými (například Soubor: místo File:), takže Vaše editace je i čistě z tohoto hlediska kontroverzní. A pokud se při přesunu tvoří přesměrování českým slovem, jistě to není nějaký omyl, který byste po systému musel pracně ručně napravovat. --ŠJů (diskuse) 16. 8. 2012, 06:36 (UTC)