Diskuse:Tramvajová trať Na Knížecí – Radlická

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Harold v tématu „Změnění názvu?

Rozšířit záběr článku[editovat zdroj]

Myslím, že tento článek by neměl být pouze o té nyní budované části trati, ale také o historii původní tratě do Radlic a o stávající části tratě z oblasti Anděla a Knížecí, protože v minulosti s ní radlický úsek tvořil a v budoucnu zase bude tvořit jediný funkční celek. --ŠJů 13:36, 16. 9. 2007 (UTC)

Hmm, nevím já to takhle původně nezamýšlel, bral jsem ten úsek z Laurové do Radlic jako faktický terminus technicus. Ale jestli je to takhle lepší - těžko říct, nechme to být. Hlavně aby to bylo dostatečně přehledné a dalo se navázat na nějaké další úseky. (třeba trať Smíchovské nádraží - Hlubočepy a jiné). --Aktron (d|p) 15:14, 16. 9. 2007 (UTC)

Obecně bych byl spíš pro to nejprve dělat články o ucelenějších delších úsecích tratí, a teprve až bude články pokrytá celá tramvajová síť, uvažovat případně o článcích zabývajících se jednotlivými pidiúseky, obratišti, křižovatkami atd. U metra máme taky články o celé lince dohromady a ne pro každé prodloužení zvlášť. --ŠJů 15:50, 16. 9. 2007 (UTC)

No tak u metra je tak trochu problém napsat něco o zvláštnostech na trati, neboť se tam prostě nikdo nedostane (sebevrahy neberu v úvahu). Tratě mají mnohem delší historii, prošly mnohými změnami a vývojem a tudíž je tu více o čem psát. Ale to může být jenom můj úhel pohledu. Některé ucelenější úseky budou nutné, neboť v mnohých místech nelze určit dělící bod obou úseků - řekněme, že na trati Nádraží Bráník - Lehovec se shodneme oba, navazující úsek bude ale Výtoň - Nádraží Bráník nebo Dvorce - Nádraží Bráník? Proto jsem se ještě taky k těmto úsekům neodvážil a tak zbaběle jen "popisuju z okrajů". --Aktron (d|p) 15:56, 16. 9. 2007 (UTC)

Ještě by mohlo připadat v úvahu oficiální rozdělení sítě na tratě, jak je uvedené v oficiální licenci (či koncesi?) provozovatele dráhy. Jenže jednak je to neveřejný dokument, tak se na něj nejde odvolávat, a za druhé je tam to rozdělení do tratí a jejich očíslování opravdu dost bizarní a nemá podle mého názoru ani praktický, ani historický základ.

To, že se u metra nedostaneš na trať, nijak nevadí – wikipedie tu stejně není pro vlastní výzkum, a spousta technických údajů o tratích je dostupných z veřejných zdrojů. (Lehovcem jsi myslel nejspíš Modřany nebo Libuš, ne?) Byl bych pro to začínat opravdu u co nejdelších úseků nebo oblastí a teprve až to rozsah článku bude vyžadovat, tak to začít dělit. V rámci obsáhlejšího článku lze lépe v kontextu popsat historický vývoj, jednotlivým dílčím úsekům či smyčkám věnovat zatím jen oddíly v článku. Takže třeba Anděl - Sídliště Řepy nebo Průběžná - Nádraží Hostivař bych vzal vždycky na jeden zátah. --ŠJů 16:15, 16. 9. 2007 (UTC)

No, tak šlo by o fotografie z tratí. Lehovec neměl být Lehovec, ale Levského. Nevím, princip postupného dělení se mi moc nezamlouvá, protože to vede k zmatkům v odkazech (v starších článcích se odkáže na hlavní článek, v novějším na podčlánek > zmatkovica). Ale princip ten spojit víc úseků, kde evidentně nelze jejich dělení určit (což je tedy právě u té Laurové) je IMHO dobrý postup. Rozhodně lepší než vygenerovat hafec pahýlů s jednou fotkou. Co se týče trati z Anděla, to bych třeba rozdělil z Anděla do Motola (tak ta trať existovala totiž desítky let, společná historie je). A trať do Řep se pak dost liší > proto zvlášť. Úsek z Průběžné na Hostivař moc neznám, takže ten radši hodnotit nebudu :-( Ale např. něco ve stylu Kobylisy - Sídliště Ďáblice nebo Kobylisy - Palmovka by nevypadalo zle. --Aktron (d|p) 16:21, 16. 9. 2007 (UTC)

Tomu bych se vyhnul. Čláenk je dost dlouhý aby v něm bylo dost obrázků (a nevypadal jako parlamentní čtení), galerie není nutná, stačí commonscat. --Aktron (d|p) 15:41, 16. 9. 2007 (UTC)

Taky si myslím, že není třeba přímo v článku mnoho fotek z jednoho staveniště a zároveň z jedné fáze výstavby. Je potřeba doplnit fotky ze zbývajících úseků, sehnat nějaké historické fotky původní tratě atd. Já jsem se prozatím omezil jen na vhodnější umístění fotek, které již v článku byly. Žádná z nich se zatím nehodila jako hlavní fotka na začátek článku. --ŠJů 15:47, 16. 9. 2007 (UTC)

Já vím že to není nijak super 6 fotek jednoho velkého výkopu :-) Ale je to lepší než tam zase nedat nic nebo to udělat takové mrzuté. Mám snad pocit že obrázky úseku k Ženským domovům na commons někde jsou (nebo minimálně jeden tedy bude). Další fáze výstavby jsou nyní asi problém, časem se ale o ně postarám. --Aktron (d|p) 15:56, 16. 9. 2007 (UTC)

Však já u sebe taky spoustu svých fotek mám. Jenže to bych si musel najít čas a začít ládovat stovky a tisíce fotek na commons a pak do článků. --ŠJů 16:15, 16. 9. 2007 (UTC)
Času na to třeba příliš není. Stačí commonist, ten je na tohle hodně dobrej. --Aktron (d|p) 16:27, 16. 9. 2007 (UTC)

Změnění názvu?[editovat zdroj]

Nebylo by lepší, kdyby se tato stránka přejmenovala na Tramvajová trať Na KnížecíRadlická? Bylo by to mnohem přehlednější, i pro neznalého člověka, protože Smíchov sahá až po Lihovar. Radlice zase sahají až někam po Dívčí Hrady. --Jiří Čupr (diskuse) 3. 10. 2020, 09:47 (CEST)Odpovědět

Proč ne. --Harold (diskuse) 3. 10. 2020, 23:05 (CEST)Odpovědět