Diskuse:Tramvajová trať Liberec – Jablonec nad Nisou

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Lukáš Král v tématu „Aktualizace

Nelíbí se mi věta Koleje jsou všude žlábkové, na některých úsecích má trať otevřený svršek nešlo by napsat, na kolika km jsou koleje žlábkové, a na kolika otevřený vršek? jestli se dá zjistit--Mirek256 05:01, 7. 10. 2007 (UTC)

Inu, když jsou kolejnice všude žlábkové, tak snad nemá smysl psát, na kolika km – délka tratě už je v článku napsaná jednou.
Pokud najdete nějaký zdroj, který analyzuje, na kolika km je otevřený svršek a na kolika km je použit jaký druh krytu traťového svršku, můžete tuto informaci do článku doplnit. Osobně se domnívám, že podrobný popis trati doplněný dokumentačními fotografiemi poskytuje dost dobrou informaci. Pokoušet se dělat nějaký odhad vlastním výzkumem není příliš žádoucí.
Problém tu byl v tom, že někteří wikipedisté se snaží obrázky dokumentující trať z článku, který pojednává právě o trati, odstranit (s nemístným odůvodněním na osobní stránce – zde v diskusi ani slovo – že jsou na fotkách "jen prázdné koleje") a ze zbylých fotografií udělat namísto encyklopedické fotodokumentace pouhou dekoraci, za cenu ztráty souvislosti mezi textem a obrázky a za cenu rozhození textu. Věřím, že v tomto úsilí nebudou pokračovat a přesunou své aktivity na nějaké konstruktivnější aktivity. --ŠJů 01:28, 15. 10. 2007 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Nezdá se vám, že 45 obrázků je na takovýto článek opravdu ale opravdu stráááááááááááááááášně moc ?! Jedudědek 22:49, 27. 12. 2007 (UTC)

Záleží na tom, jestli obrázky chápeme pouze jako jednotný způsob dekorace textu článku, nebo zda je používáme vedle textu jako další formu encyklopedického popisu. O počtu a výběru fotografií lze jistě diskutovat, ale diskuse by neměla vycházet jen z nějaké blíže nezdůvodněné představy, že v článku by měl být sem tam nějaký obrázek, ale spíše z toho, jaký počet obrázků a jaký způsob jejich umístění encyklopedickou hodnotu článku zvyšuje a jaký nikoliv. Odstraňovat obrázky jen proto, aby jich nebylo moc, mi připadá podobné, jako odstraňovat nějaké informace z textu jen proto, aby textu nebylo v článku moc (třeba ve snaze, aby textu v článku nebylo neúměrně víc než obrázků) – tedy v rozporu s principy Wikipedie. Pokud ale budou námitky k popisné vypovídací hodnotě některých fotografií nebo k zbytečné duplicitě některé dvojice fotografií, jistě lze diskutovat. --ŠJů 16:10, 2. 1. 2008 (UTC)

Typ kolejnic[editovat zdroj]

Jen drobné upřesnění - mezi zastávkami Textilana a U Lomu a částečně i mezi zastávkami U Lomu a Nová Ruda jsou použity klasické kolejnice bez žlábku (stejné jako na železnici). -- 85.70.166.245 13:50, 11. 5. 2008 (UTC)

Těch úseků bude víc. Je to vidět ve fotogalerii, viz článek: [1] Jsou tam i jiné zajímavosti. -- 85.70.166.245 14:03, 12. 5. 2008 (UTC)

Aktualizace[editovat zdroj]

Neujal by se někdo článku po změnách v pravidelné dopravě od roku 2021? --Lukáš Král (diskuse) 3. 8. 2021, 00:07 (CEST)Odpovědět