Diskuse:Trailer

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Trailer vs. Teaser[editovat zdroj]

Tenhle odkaz (http://trailermusic.blog.cz/1106/co-to-je-trailer) sice říká co je v obou článcích ale je to nepřesné. V teaseru je méně informací, jelikož má za účel diváka (v reklamě spotřebitele, atd.) spíše navnadit než započne samotná "kampaň", ale výsledný produkt nevyzradit celý. U trailerů naopak nabídnout to nejlepší, a jejich vysílání je daleko dříve před samotnou premiérou. Teaser je právěže naopak spíš nástin toho co to zhruba bude, viz - http://www.mediaguru.cz/medialni-slovnik/teaser/. Samozřejmě mám na mysli součansost, v minulosti tomu mohlo být jinak. Co vy nato? --Tatarchan (diskuse) 29. 5. 2012, 23:26 (UTC)

Jako příklad bych uvedl upoutávky na film JCVD, teaser - http://www.youtube.com/watch?v=p6VxMKrDONg a trailer - http://www.youtube.com/watch?v=_T_Whr4tQOs. Ale ve výsledku jde možná o slovíčkaření nebo datum premiéry pro diváky. --Tatarchan (diskuse) 29. 5. 2012, 23:36 (UTC)
U obou článků (Teaser a Trailer) jsem prohodil úvodní formulaci. Pro porovnání například teaser filmu Trasformeři (https://www.youtube.com/watch?v=QoVkYuCiHsA) a následný trailer k témuž filmu (https://www.youtube.com/watch?v=gAjgXlvVexI). U teaseru je sice popis "...Teaser Trailer" ale jedná se o teaser (viz jiné odkazy, na DVD filmu, a hlavně jeho časové nasazení v médiích). --Tatarchan (diskuse) 25. 8. 2013, 16:42 (UTC)