Diskuse:Su Jok terapie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Psax v tématu „NPOV

Článek o Su Jok terapii jsem vložil se souhlasem autorky původního článku, který jsem upravil, aby víc zapadal do Wikipedie - odstranil jsem některé pasáže. Toto jsem napsal i do externích odkazů. Navíc autorka původního textu v nejbližší době uveřejní ještě další dva články o Twist terapii a Meditaci úsměvu, které má také zájem zveřejnit ve Wikipedii. Můj vztah k autorce je takový, že jsem jí dělal internetovou prezentaci, a uveřejnění článků ve Wikipedii jsem s ní konzultoval. Pokud jde o možnou "nemístnou propagaci" - pokud si myslíte, že k ní dochází, odstraňte části popisu linku, ve kterých si myslíte, že se tak děje. 1. odkaz obsahuje původní text článku (i tento text jsem však autorce mírně stylisticky upravoval já), v tomto odkazu se čtenář nedozví žádné nové informace, jen jsem myslel, že měl být uveden zdroj. 2. odkaz odkazuje na podrobný popis tématu, pravděpodobně nejpodrobnější český text. Jeho kvalita je dle mého soudu velmi vysoká.

NPOV[editovat zdroj]

Text prozatím propaguje tvrzení, která jsou přinejmenším sporná, jako fakta. Vychází z předpokladů, které nejsou obecně uznávány jako platné.

  • Například věta "Při vzniku patologického procesu v těle se vysílá signál o poruše a na rukou a nohou se to projeví vznikem bolestivých bodů." je obávám se jen neprokázaná hypotéza některých škol (neplatí obecně).
  • Podobně "Na třech článcích každého prstu rukou i nohou se nezávisle na mapce ruky (nohy) a současně s nimi promítají všechny orgány celého těla."

Článek je třeba upravit do podoby, z níž bude jasně patrné, že se jedná o učení jedné určité školy alternativní medicíny a ne obecně přijímaná fakta. --Postrach 20:14, 23. 12. 2006 (UTC)


-- Pokus o odstranění těchto nedostatků viz popis verze --Myneur 00:46, 24. 12. 2006 (UTC)

Úprava celé stránky[editovat zdroj]

Přepracováno do nestranného stylu popisu tématu. Chybí nezávislé relevantní zdroje a hodnocení studií. --Psax (diskuse) 27. 12. 2021, 18:12 (CET)Odpovědět

V článku je použit materiál (sujok-biljakova.cz) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2007011810019521.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.