Diskuse:Sterilizace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Připadámi, že zrovna toto heslo, by nemuselo být rozvedenov ve dvou článcích, ale stačil by jeden. Napřed by se obecně vystvětlil pojem sterilizace a pak by se udělali odstavce sterilizace ve zdravotnictví, v mikrobiologii, atd. Jde podle mě o to dělat delší kvalitnější články, a ty následně rozlišit na menší. Zatím bych to tedy sloučil, s tím že až to za X let rozšíří někdo do neúnosné míry tak by se to rozdělito, způsobem "Více: Sterilizace (mikrobiologie)".--Juan de Vojníkov 07:48, 1. 8. 2006 (UTC)

Ano, s tím bych souhlasila. Sterilizace v mikrobiologii a ve zdravotnictví je stějně skoro totéž, jde o to zabít ty bakterie, a ty ostatní sterilizace - když to někdo bude hledat, stejně ho ty rozlišovací závorky nenapadnou. Btw, chybí nám tam sterilizace v potravinářství:) --Bodlina 10:23, 1. 8. 2006 (UTC)

Nechybí, jenom není vidět. V potravinářství tu máme UHT a Pasterizace. Jo vidíš to a co maso a voda?--Juan de Vojníkov 16:13, 1. 8. 2006 (UTC)

Nechybí a vidět je - je to mikrobiologická záležitost (na rozdíl od lékařství). Bohužel je zde ta rozepsaná vyhláška pro zdravotnictví - ta mi jediná přijde jako kandidát na slučování. I když... Spíše bych na rozcestníku jen lehce upřesnil ty jednotlivé rozskoky. Milan Keršláger 18:16, 10. 11. 2006 (UTC)

Teď už jsou na sloučení akorát mikrobiologie a zdravotnictví. Jedná se o totéž, je se to jinak provádí. Sterilace se dále provádí v biotechnologických laboratořích. V době kdy probíhala tato diskuze nebyl vytvořen ještě článek pro lékařství.--Juan de Vojníkov 13:17, 11. 11. 2006 (UTC)