Diskuse:Střední uměleckoprůmyslová škola sochařská a kamenická, Hořice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Bohemianroots v tématu „Jaroslav Plichta revert

Proč přesun na Střední průmyslová škola kamenická a sochařská v Hořicích, když o ní není v článku ani řádek? Děkuji za vysvětlení.--Bohemianroots (diskuse) 7. 5. 2012, 09:25 (UTC)

V článku je odkaz na Oficiální web současné SPŠKS, kde ten název je. Otázkou pro mě je spíš to, proč se ten článek jmenoval Sochařsko-kamenická škola v Hořicích? Nejspíš pro to, že ta škola měla v historii, za dobu své existence, různé názvy a některé z nich ještě mají lidé v paměti. Proto za rozumné řešení považuji, aby se stránka jmenovala tak, jak se jmenuje tato škola nyní v současnosti, a různé alternativní (historické) názvy fungovaly jako odkazy na tuto stránku. Můžete dohledat příslušné informace a stránku přepracovat tak, aby se v ní její současný název vyskytoval. --Kychot (diskuse) 7. 5. 2012, 16:17 (UTC)
Ahoj, díval jsem se na tvou stránku, kde preferuješ tykání, tak budu tykat, možná jsme vrstevníci a mě tykání taky nevadí. Článek jsem zakládal jako odkaz pro články Jan Štursa a Otakar Kubín, kteří tuto školu absolvovali. Podle toho by se článek měl jmenovat C.K. sochařsko-kamenická škola v Hořicích, viz http://www.spsks.cz/historie.html Možná jsem neměl vytvářet infobox, ve kterém jsou informace o SPŠKS. To už je teď jedno, ale někdo by měl článek rozšířit o úrovně, které na původní školu navazovaly, jenže to bude muset udělat člověk, který o tom bude mít informace a ty já nemám.Zdraví tě--Bohemianroots (diskuse) 7. 5. 2012, 18:39 (UTC)
Jasně, jasně, jasně: Tykat se mi může, to je OK. Přesně tak, situace je složitější: Já jsem na tom podobně jako ty, potřeboval jsem se sem nějak odkázat ze svého článku Ivan Jilemnický, ale také přesně nevím, jaký ta škola měla název v době, kdy tam on studoval. Také si myslím, že by ten článek měl přepracovat někdo, kdo o tom ví o něco víc, než my dva dohromady. Já zítra do Hořic jedu – právě na ten Ivanův pohřeb – a tak tam určitě dost lidí z té školy bude. Jestli k tomu bude vhodná příležitost, pokusím se to tam s někým probrat. --Kychot (diskuse) 7. 5. 2012, 19:23 (UTC)
No, tak to ti nezávidím, tvou zítřejší cestu. Z Hořic pocházela moje babička, narodil se tam můj táta a oba strýcové, mám tam ještě nějaké příbuzné, takže k tomu městu mám tak trochu vztah. Dokonce jsem v SPŠKaS byl v roce 1967 se školou v 9. třídě na exkurzi a můj prastrýc, ak. malíř, který tam měl známé profesory, chtěl abych tam šel studovat. Kdyby ses k tomu dostal, zkus nějakého absolventa přemluvit, aby ten článek rozšířil.--Bohemianroots (diskuse) 7. 5. 2012, 20:14 (UTC)

Jaroslav Plichta revert[editovat zdroj]

V článku byl před mou editací Jaroslav Plichta ůplně odstraněn předchozím editorem, protože link odkazoval na jinou osobu. Jar. Plichtu jsem tam vrátil bez linku a u dalších jsem linky odstranil, protože nijkam neodkazují, nemají své články. Byla to má chyba, že jsem k těm jménům ty linky dal, aniž bych si zjistil, že články neexistují, respektive link na Plichtu je na nesprávnou osobu, článek Střední průmyslová škola kamenická a sochařská v Hořicích jsem totiž zakládal já. Myslím, že dokud nebudou napsány články o těchto osobách, nemá cenu dávat na ně link. --Bohemianroots (diskuse) 21. 1. 2016, 18:05 (CET)Odpovědět