Diskuse:Spartakiáda

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Neobjektivní[editovat zdroj]

Naštěstí jsem se spartakiádám vyhnul, ale ta léta s donucováním jsem zažil. Přesto myslím, že celé heslo je napsáno jen jako protikomunistická kritika, bez zdrojů, jen jako ïdeový střet skautingu a komunistů. Jen okrajově vzadu zmiňuje první spartakiádu Chaloupeckého v roce 1921 a neuvádí jediný kladný aspekt těch cvičení. Zneužít se dá politicky všechno. Pouštět se do diskuzí nemíním, ale názor na kvalitu hesla jsem napsal.--Zákupák 2. 1. 2012, 08:27 (UTC)

Díky kolegovi ŠJů bylo heslo podstatně rozšířeno a změněno, teď už nemám námitky.--Zákupák 18. 2. 2012, 06:39 (UTC)

Nezdá se mi moc vhodné psát o Strahovském stadionu stále jako o Masarykově. Přece se tak stále nejmenoval. Zagothal (diskuse) 13. 8. 2012, 15:14 (UTC)

Samotné "Strahovský stadion" se nepoužívá zejména proto, že by se to pletlo se sousedním stadionem Evžena Rošického. Někdy se používá pro rozlišení přívlastek "velký" nebo "spartakiádní". Ale máte nějaký zdroj, že by stadionu byl odebrán přívlastek "Masarykův"? Dnes se používá celkem běžně (viz Google) a nejspíš se předpokládá, že ten původní název nikdy nikdo nezrušil, i když se nepoužíval. Ale asi by bylo lepší zjistit, kdy se fakticky přestal používat. To by se ale mělo asi řešit primárně v článku o stadionu. --ŠJů (diskuse) 13. 8. 2012, 19:48 (UTC)
Osobně bych byl pro Velký strahovský stadion. A v článku o stadionu jsou uvedeny všechny názvy beze jakéhokoliv upřesnění, kdy se který používal. Zagothal (diskuse) 14. 8. 2012, 14:39 (UTC)
Držme se zdrojů, jak se v dané dané době stadion označoval. Pokud zdroje nenajdeme, tak se budeme těžko dohadovat. --ŠJů (diskuse) 14. 8. 2012, 18:15 (UTC)

Dobrý den. Myslím, že 2 fotografie nejsou rozhodně ze Spartakiády 1960 (dámské klobouky neodpovídají tehdejší módě a muži již tehdy klobouky nenosili téměř vůbec). Snímky jsou velmi rozmazané, ale myslím, že se jedná o slet 1938 neb 48. zdraví Jungmann