Diskuse:Sběrnice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Leotard v tématu „Článek neodpovídá realitě

Sběrnice je pojem užívaný dávno před érou počítačů v silnoproudé elektrotechnice, jsou to např.měděné či hliníkové pásy v rozvaděčích NN a VN. (Zákupák) --P.Starý 19:20, 27. 3. 2008 (UTC)

Nevim jak pred erou pocitacu, ale v dnesni dobe silnoproudari tem pasum rikaji "šíny". (Coz se nevylucuje.) --Jx 14. 12. 2008, 11:26 (UTC)

Článek neodpovídá realitě[editovat zdroj]

Článek využívá obecný název "Sběrnice", ale popisuje jen jeden specializovaný případ, počítačové sběrnice. Dnes jsou již velmi početně zastoupeny sběrnice v automobilové elektronice, v systémech inteligentních budov. A samozřejmě stále existují sběrnice v silnoproudé elektrotechnice - v rozváděčích, v rozvodnách a transformačních stanicích. Slangově se těm silnoproudým někdy říká opravdu "šíny", ale to je skutečně jen hantýrka, v katalozích nebo elektrotechnických e-shopech pod tímhle výrazem nic nenajdete. Článek s názvem "Sběrnice" by si rozhodně zasloužil přejmenovat, například na "Seznam počítačových sběrnic" nebo něco jiného, výstižného. Tak aby se název "Sběrnice" uvolnil pro přehledový článek.--Leotard (diskuse) 17. 4. 2015, 16:05 (CEST)Odpovědět