Diskuse:Santon (přírodní památka)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kopec Santon[editovat zdroj]

Navrhuji přejmenovat Santon (přírodní památka) na Santon (kopec), v krajním případě Santon (Šlapanická pahorkatina). Stávající článek pojednává o přírodní památce ryze z hlediska ochrany přírody, ale tato přírodní památka je na kopci, který nese stejný název (ostatně - logicky - byla pojmenována po něm). A ten je známý i jako strategický bod z bitvy u Slavkova, stojí na něm kaple, která je spolu s hrobem na jeho úpatí a zbytky opevnění také kulturní památkou. Čili přírodní památka je jen jednou, a dokonce bych řekl, že i méně známou stránkou kopce. Než abych vytvářel samostatný článek o kopci a ponechával zde tento pahýl, navrhuji proto zobecnění názvu a shrnutí všech těchto stránek do společného článku. Doufám, že s tím nevznikne žádný problém. --Bazi 2. 8. 2011, 21:33 (UTC)

Ahoj, osobně si nemyslím, že je to dobrý nápad. Spíš mi přijde logické založit vlastní článek pro kopec a nechat tento článek žít vlastním životem, co se chráněného území týče. Jsou tu založené články o všech chráněných územích a o všech se dá napsat plnohodnotný článek, nevidím důvod, proč zrovna tento slučovat :) Chce si to jen dát práci dohledat zdroje a napsat to... --Chmee2 2. 8. 2011, 21:39 (UTC)
Ok, nemám s tím problém. :) Třeba u Žuráně jsem šel jinou cestou, ale tam se článek jmenuje obecně a před zapracováním dalších pasáží obsahoval informace o archeologických nálezech, což ale není samo o sobě žádná oficiální/úřední jednotka, jakou je přírodní památka. A třeba kdybych hledal paralelu u hradů a zámků, tam máme články o stavbách bez ohledu na to, jestli jsou nebo nejsou vyhlášené jako kulturní památka. A v rámci článků o zámcích je zmínka o tom, že jsou památkou, stejně jako tam jsou další informace třeba o zámeckých zahradách a dalších souvisejících tématech, které přitom nejsou předmětem památkové ochrany. Takže z tohoto hlediska jsem postupoval i při zvažování, jak naložit se Santonem. Ale jak říkám, nemám s tím problém. Taky jsem uvažoval, jestli by vůbec bylo vhodné umísťovat infobox přírodní památky až na začátek kapitoly o ní, což se mi poněkud eklovalo. :) Informací o přírodní památce je určitě dost, např. jen tady. --Bazi 2. 8. 2011, 21:53 (UTC)