Diskuse:Sün-fu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Podzemnik v tématu „WP:Q

WP:Q[editovat zdroj]

Podzemnik[editovat zdroj]

Docela zajímavé nakonec, hezky to doplňuje Tvé další články z tohoto období čínských dějin. Měl bych snad jen:

  • "Jejich jmenování bylo projevem nedůvěry centra ve schopnost řádných úřadů vypořádat se s problémy. Nedůvěra se však mnohdy přenášela i na ně. Byli v podstatě císařskými vyslanci, závislými na zdrojích centra [...]" - centra myšleno hlavního města? Nebo centra moci? Šlo by to vysvětlil pi prvním výskytu?
  • "Guvernéři v Tchien-ťinu a Pao-tingu byli brzy (1649) odvoláni, a po odchodu jednotek více na jih i místa na dolním toku Jang-c’" - moc tomu nerozumím. Ta místa na dolním toku Jang-c’ byla zrušena?
  • "dohlíželi na financování vodních děl" - šlo by nalinkovat ta vodní děla? Co si pod tím představit? PS: až později mi došlo, že to nejsou děla ale díla :)
  • Nenajde se ani jeden obrázek sün-fua?
  • Trochu problematické se mi jeví to, že článek je z větší části založen na jedné knize (Guy 2010). Podle referencí to až vypadá od určité části článku na výpisky z cca 45 stran. Nešlo by to trochu promořit dalším zdrojem?
  • Trochu by šlo - Cambridge History of China k mingskému období půjde, ve čchingském svazku příslušnou kapitolu napsal taky Guy...

S pozdravem, --Podzemnik (diskuse) 30. 11. 2020, 02:57 (CET)Odpovědět

Khamul1[editovat zdroj]

@Jann, Podzemnik: Článek jsem si přečetl, a myslím, že je zralý na zařazení mezi DČ. Jenom bych možná trochu rozšířil úvod. Pěkné dílko. --Khamul1 (diskuse) 5. 12. 2020, 16:55 (CET)Odpovědět

Úvod rozšířen. Zdraví, --Jann (diskuse) 6. 12. 2020, 19:01 (CET)Odpovědět
@Khamul1: Možno, dávám DČ. --Podzemnik (diskuse) 7. 12. 2020, 09:07 (CET)Odpovědět
@Jann: Díky za to promoření, už je to podle mě akceptovatelné. --Podzemnik (diskuse) 7. 12. 2020, 09:07 (CET)Odpovědět