Diskuse:Ruští kozáci

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Valdemar v tématu „Sloučit

Sloučit[editovat zdroj]

Neměl by se článek sloučit s Kozáci?--Jann (diskuse) 3. 4. 2012, 09:37 (UTC)

Záporoští a Ruští kozáci byli součástí článku Kozáci a hodně dlouho s návrhem na samostaný článek. Tenhle článek možná zní obecně (v textu kozáci, místo ruští kozáci) ale vypisovat každé slovo kozák s přízviskem ruský se mi zdálo zbytečné takto upravovat. Pokud ale cítíš, že je třeba to přece jenom specifikovat, budu jen rád. --Tatarchan (diskuse) 3. 4. 2012, 14:25 (UTC)
Líbily by se mi články o kozácích donských, záporožských, kubáňských, sibiřských; než je poněkud uměle dělit na dvě skupiny podle dnešních politických hranic. Ale kdo tak napíše... --Jann (diskuse) 3. 4. 2012, 15:24 (UTC)
Pravda - ukrajinští a ruští je řízné rozdělení. Článek ukrajinští kozáci jsou defakto záporožtí a ruští obsahují donské, kubáňské (zčásti ukrajinské samože), sibiřské, apod. Pusť se směle do jednotlivých článků a pokud bude třeba i samotný název článku. Rád pomůžu. Já jen převzal dané odstavce a snad posunul vývoj úprav trochu dál. Od toho tu jsme :-))) --Tatarchan (diskuse) 3. 4. 2012, 15:35 (UTC)
@Jann, Tatarchan: Protože je zřejmě už několik let dán souhlas s tím, že rozdělení na ruské a ukrajinské kozáky není vhodné, oba články jsem sloučil do obecného článku Kozáci. Určitě by bylo na místě jej dále upravit, stejně jako vytvořit specializované články, minimálně tedy Donští kozáci a Záporožští kozáci. To už bych ale nechal jiným. --Valdemar (diskuse) 2. 10. 2016, 14:16 (CEST)Odpovědět