Diskuse:Repasovaný počítač

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Leotard v tématu „Nelogické interwiki

Uvítal bych článek repase. Tohle mi spíš přijde jako článek, který má pomoci nějaká reklamě. Je to plné dost obtížně zdrojovatelných tvrzení a shrnutí editace "úprava na základě zkušeností (prodejce repasů), zároveň jsme certifikováni jako Microsoft Authorized Refurbisher" mě v tom jenom utvrzuje. --Miraceti 10:21, 23. 11. 2007 (UTC)

Zdroj na Software[editovat zdroj]

Nemůžu si pomoct, ale podle mě ten zdroj mluví úplně o něčem jiném, než věta, kterou má dokazovat. Píše se tam, že repasované počítače tvoří 10% trhu a že Microsoft představil licenci pro tyto počítače. O tom, že by se repasované počítače prodávaly obvykle s OEM software ani slovo. --Tlusťa 13:17, 26. 11. 2007 (UTC)

To je fakt, děkuji za upozornění. Zkusím přeformulovat.--Ioannes Pragensis 13:31, 26. 11. 2007 (UTC)

Tento článek se zobrazí jako český ekvivalent k anglickému WEEE, což je úplně špatně!

Špatný odkaz[editovat zdroj]

Tento článek se zobrazuje jako český "ekvivalent" k anglickému článku o WEEE, což je úplně špatné!

Článek obsahuje nefunkční odkazy

Několik nesmyslů[editovat zdroj]

Článek obsahuje několik nesmyslů. Už úvodní definice ("Repasovaný počítač je počítač, který je prodáván na trhu s použitým zbožím.") je zcela špatně. Na trhu s použitým zbožím lze prodávat i počítače, které nikdy repasovány nebyly, a naopak, počítač, který byl repasován, nemusí nikdo nikde prodávat (majitel si ho může repasovat sám pro sebe). "Repasované počítače" zřejmě nebude přesný překlad termínu "factory refurbished computers", repasovat počítače lze samozřejmě i amatérsky a repasovat lze samozřejmě i počítače nejasného původu. Pokud článek má pojednávat o právní regulaci prodeje repasovaných počítačů anebo o situaci na trhu v této oblasti, nemělo by to být mícháno dohromady s definicí. Repasován samozřejmě může být i poměrně nový počítač, takže i ta závěrečná paušalizace, že nejsou vhodné ke hraní her, je chybná.

Dále v článku nacházím výraz "u nás", aniž by bylo jasné, u koho - u vás v prodejně, u vás ve vsi, u vás ve vaší branži, či co? A kdo jste vůbec ti "vy"? --ŠJů (diskuse) 4. 11. 2013, 12:46 (UTC)

Nelogické interwiki[editovat zdroj]

Tuší někdo, proč odkaz do anglické wiki vede nesmyslně na článek o rozebírání počítačů a recyklaci materiálů, ze kterých byly počítače vyrobeny? --Leotard (diskuse) 28. 4. 2016, 13:54 (CEST)Odpovědět