Diskuse:Purismus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ta část o architektuře nepotřebuje ani tak oddělit, jako spíš smazat nebo velmi výrazně předělat! --Martin Šanda 02:19, 3. 2. 2007 (UTC)

Jsem pro rozdělení. Nevím co se na tom kolegovi Sandikovi nelíbí?--Juan de Vojníkov 18:13, 12. 4. 2007 (UTC)
Nelíbí se mi na tom to, že se tam míchají hrušky, jablka a prosypává se to třešněma ;o) Kdybych měl víc času, tak to okamžitě předělám, ale času se nedostává...
Pokud jsou jako příslušníci jednoho hnutí představeni Max Dvořák, Le Corbusier a Josef Mocker, tak je "něco blbě" a pokud tu není zároveň ani slovo o Adolfu Loosovi, což je hlavní představitel moderního architektonického purismu, tak to je taky "něco blbě". Mocker pochopitelně patří do té první kapitoly, ne do druhé, do níž patří Corbusier (ono je to ale složitější) a Max Dvořák tu jako jeden ze zakladatelů moderně pojaté památkové páče v podstatě nemá co dělat. Leda snad jako zásadní oponent romantických rekonstrukčních přestaveb, jejichž představitelelm je Mocker.
Troufám si tvrdit, že tato editace je poslední rozumná editace k architektuře a to, co přišlo potom už je totální hovadnost a matení pojmů. Čili pokud dělit, tak nejlépe vrátit se na zmíněnou editaci, označit jako pahýl a doufat, že to někdo rozšíří na plnohodnotný článkek. Ale co, už teĎ je moje reakce delší než sporná pasáž, jdu to předělat alespoˇprovizorně... --Martin Šanda 19:57, 12. 4. 2007 (UTC)