Diskuse:Protokoly sionských mudrců

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Cj~cswiki v tématu „Zaujatost a manipulace

Odkaz na "Protokoly sionských mudrců" je zavirovaný!!!

Našel jsem jinou verzi a změnil jsem ho. Podvečerníček 17. 1. 2009, 02:08 (UTC)

Zaujatost[editovat zdroj]

Židovstvo se po čase dočkalo. Otázka pravosti Protokolů byla řešena soudní cestou 14. května 1935 na základě žaloby Židovské náboženské obce v Bernu. Soud toho dne rozhodl, že Protokoly jsou nepravé, že tedy jde o literární brak a proto nesmí být podle švýcarských zákonů rozšiřovány. Nepomohly ani nespočetné písemné důkazy o pravosti dokumentu. Soudce Walter Meyer, zednář a socialista, dal za pravdu pouze židovským svědkům obžaloby a všechny svědky odpůrců zamítl. Tehdejší švýcarská justice však v rozsudku viděla zřejmý přehmat a poškození práv žalovaných, a proto v odvolacím řízení 27. října 1937 druhá instance s konečnou platností rozhodla, že Protokoly nejsou literárním brakem a obžalované zprostila viny z přečinu proti švýcarskému zákonu o rozšiřování literárního braku. K otázce pravosti Protokolů se odvolací senát nevyjádřil--d.priecko 18. 2. 2009, 22:25 (UTC)

To je zajímavé, co píšete. Máte k tomu nějaký odkaz? --Hidalgo944 31. 5. 2009, 00:09 (UTC)
Je to jen vytržený citát z komentovaného vydání Protokolů z roku 1991 ergo zcela bezcenná informace. Barbatus 29. 9. 2009, 20:40 (UTC)
Dezinformačné bahno už je dosť hlboké, preto ťažko hladať relevantnejšie informácie. (Buti)

Zaujatost a nebo od prvopočátku manipulace[editovat zdroj]

Jestli mohu reagovat napíši pouze "talmud", ti co si ho jistě najdou a přečtou si udělají doufám svůj vlastní názor, talmud pro nezasvěcené je písmo pro židovskou populaci velice důležitý, učí se ho ve škole "je to jejich taková povinná četba již v útlém věku". A abych nezapomněl, talmud je zakázaný pro nežidy a nikdy se neměl dostat na světlo.... Vladan a jsem SLOVAN

zde je odkaz na "talmud"

a odkaz na text "protokoly sionských mudrců" je v pořádku... :-)

Zaujatost a manipulace[editovat zdroj]

V případě tohoto článku můžeme vidět, že o nějaké nestrannosti nemůže být řeči. Jestli se jedná o falzum, nebo ne, dnes těžko můžeme na 100% rozhodnout. Z pohledu dnešní ideologie se to ale samozřejmě jinak ani prezentovat nemůže, to chápu.

Každopádně kdo má otevřené oči, tak může sám uznat, že spoustu věcí (možná většina) v protokolech už bylo vyplněno. Explicitní světová vláda zatím není, ale globalizační snahy jsou evidentní. To, že za nimi stojí mj. židovští bankéři, není žádným tajemstvím.

Pro ty, kdo mají hlubší zájem o problematiku pravosti Protokolů, můžu doporučit znalecký posudek Ulriche Fleischhauera, který byl vypracován k příležitosti soudního procesu v Bernu (kde se opět o nějaké nezávislosti nedalo hovořit). Tam jsou argumenty, tam je vyvrácena spousta premis, které "popírači" pravosti Protokolů nejčastěji vytahují.

http://www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com/literatura/Prave_Protokoly_sionskych_mudrcu.pdf

Cj~cswiki (diskuse) 1. 3. 2016, 15:14 (CET)Odpovědět