Diskuse:Program Apollo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V roce 1967 byl nevyhlášený souboj o Měsíc mezi USA a SSSR v plném proudu. Proto vývoj kosmické lodi pro lunární výpravu probíhal v překotném spěchu. První kosmická loď byla na kosmodrom dodána už v srpnu 1966. Tuto větu nějak nemožu pochopit--Genius920308 08:40, 9. 7. 2008 (UTC)

WP:Q – recenze[editovat zdroj]

Faigl.ladislav[editovat zdroj]

Ahoj. Úvodem chci říct, že jsem moc rád, že se někdo do tohoto článku pustil, protože patří rozhodně mezi ty důležité. A teď pojďme na věc:

  • AnoAnoZavázal se udělat Spojené státy ne „první, ale; první jestliže; ale první a hotovo“ – Přiznám se, že nad tímhle jsem musel chvíli přemýšlet, než mi to došlo. Včera, když jsem si tuhle část četl poprvé mi nedošla vůbec (pravda bylo pozdě). Nebylo by možné, v rámci lepšího porozumění, vět upravit? Napadá mne třeba: Zavázal se udělat Spojené státy ne „první, ale“, ani „první jestliže“, ale „první a tečka“. Chápu, že jde o překlad, ale doslovnost by neměla jít na úkor pochopení.
Upravil jsem, jiné publikace výrok uvádějí spíše ve tvé verzi. --Jann (diskuse) 20. 5. 2012, 11:10 (UTC)
  • AnoAno „Jakmile Kennedy definoval cíl a NASA začala zvažovat způsoby jeho naplnění.“ – nedává mi moc smysl, nevypadlo tam něco?
Jo, vypadlo.--Jann (diskuse) 20. 5. 2012, 11:10 (UTC)
  • AnoAno Myslím, že se linky přílišně opakují. Chápu, že odkazy na články o jednotlivých letech Apollo bude jak v blokovém textu v sekci Lety, tak v seznamu, ale dále už by nemusely býti odkazovány. Stejně tak odkazy typu Kongres, Skylab, typy raket apod.
Porůznu opraveno.--Jann (diskuse) 20. 5. 2012, 11:10 (UTC)
  • AnoAno Chtělo by trochu rozšířit sekci o konspiračních teoriích, aby měla víc, než dva řádky. Třeba tam uvést některé argumenty konspirátorů.

Jinak se mi článek moc líbí. Je psán velmi poutavě a srozumitelně. V zásadě nebylo co opravovat. Z mého pohledu na DČ rozhodně má. --Faigl.ladislav slovačiny 20. 5. 2012, 07:24 (UTC)

Utar[editovat zdroj]

Přečetl (s přískoky) a našel jen jednu závorku navíc - z mé strany DČ. Faigl.ladislav ale četl podrobněji, nechť uzavře on :D . Díky za podrobný článek, část Koncepce misí byla i něco nového. --20. 5. 2012, 22:25 (UTC), Utar (diskuse)