Diskuse:Print Screen

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ahoj, Ragimiri se ptá: "Budeme zkratku uvádět pro všechny jazykové verze klávesnic?" Moje odpověď je, proč ne? Nedávno jsem hledal jak se na německém notebooku jmenuje toto tlačítko. Občas se vyskytnete u zařízení, které není ve vašem jazyce a ten daný jazyk neovládáte. A dozajista to budete někde hledat. Myslím si, že táto stránka se týká klávesy Print Screen. Tedy konkrétního tlačítka, které může na sobě mít různé znaky a to podle toho, kde bylo vyrobeno. I když je tento článek česky, tak nevím proč by neměl obsahovat informaci o tom jaké znaky na této klávese mohou být vytištěny. Dokonce to sem podle mě patří, protože to je přeci podrobný popis konkrétního tlačítka, které znamená jednu věc, ale může vypadat jinak. Jako příklad uvedu třeba stránku Volkswagen Brouk. Proto jsem vrátil moji editaci zpět.

Kukide 15. 4. 2010, 01:12 (UTC)

„Nedávno jsem hledal jak se na německém notebooku jmenuje toto tlačítko…“ a proto jsem to dal do Wikipedie, abych volně navázal na váš výrok. Můžete zdůvodnit, čím je tato informace encyklopedicky významná? Máme desítky jazyků a nemyslím, že by bylo nějak přínosné uvádět, jak se která klávesa jmenuje v každém z nich. Proč u každého článku na Wikipedii není uvedeno, jak se daný subjekt řekne ve všech jiných jazycích? Protože pro tyto informace zde máme interwiki. --Ragimiri 15. 4. 2010, 09:04 (UTC)
Tady nejde o jméno klávesy, ale o zkratku, která se používá a proto seznam zkratek pro tu to klávesu je něco jiného než seznam jak se která klávesa řekne v různém jazyku.
(Kukide 20. 4. 2010, 11:23 (UTC))
Článek je o klávese. --Ragimiri 20. 4. 2010, 12:12 (UTC)
Článek je o klávese a seznam zkratek vyskytujících se na klávese teda podle tebe nemá spojitost a měl by být na stránce "Seznam zkratek Print Screen"?
(Kukide 20. 4. 2010, 14:23 (UTC))
Ne, takový seznam nemá žádný význam. Kdo má zájem o německé zkratky, najde je na německé Wikipedii. --Ragimiri 20. 4. 2010, 14:41 (UTC) PS: Tykat cizím lidem (zvláště pokud si to výslovně nepřejí) je v civilizované společnosti považováno za neslušné.