Diskuse:Praha-Braník (nádraží)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Obě tratě z Braníka směrem do Krče jdou Krčským údolím východním směrem, nikolivěk severním, chybu jsem opravil. Jen na vysvětlenou pro mimopražské, kdyby obě tratě šly severním směrem od Braníka, mířily by do centra města podél Vltavy a spojovaly by se někde u Vltavy třeba v Podolí pod Vyšehradem, což je samozřejmě blbost ** Směrem severním se trať stáčí až mnohem dále za nádražím Praha-Krč poblíž Kačerova ** --MiroslavJosef 01:33, 26. 2. 2008 (UTC)

Ano, je to pravda, ten směr je přibližně sevrovýchodní, já jsem sice tu pasáž se severem nepsal, ale popravdě to k tomu svádí, ono to přímo na nádraží vypadá, že ta trať míří k severu (rovnoběžně s Vltavou) a setkává se někde dál. Ale zdání klame, směr je to opravdu SV, proto jsem to nějak přehlédl a dál neřeši... Ale formulace „směrem do Krče“ je naprosto ideální... ;) Odkaz na mapu dané oblati.--Jagro 13:51, 26. 2. 2008 (UTC)
To je vpořádku, ono to trošičku klame, neboť nádraží už vlastně kopíruje směr toku řeky Vltavy a fakticky je pooložené ve směru JZ-SV, směrem ven z města trať míří na jih do Modřan a dále pak do Vraného ** Zdravím --MiroslavJosef 16:25, 14. 7. 2008 (UTC)