Diskuse:Pražská fotografická škola

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Rosičák v tématu „Přesunuto z článku

Přesunuto z článku[editovat zdroj]

Angelo Purgert se narodil 24. října 1965 v Praze. Jeho fotografické začátky jsou i díky fotografovi spojeny s legendárním aparátem Flexaret. Absolvoval Pražskou fotografickou školu a Polygrafickou školu. Své fotografie publikuje v knihách, komerčním tiskureklamě. Získal několik ocenění od Mezinárodní federace fotografického umění FIAP. Na jaře roku 2011 vydalo v nakladatelství Trojzvuk knihu autorských fotografií s názvem “První Republika“ a v roce 2013 knihu s názvem „Jiný svět“. Jeho fotografie s názvem “Dáma s psíkem“ byla zařazena do stálé sbírky Muzea fotografie a moderních obrazových médií. Je členem České federace fotografického umění a také členem Mezinárodní federace novinářů. Je autorem charitativních fotografických projektů “První republika“ a “Jiný svět“. Každý rok pořádá výstavy z těchto projektů v České republice i v zahraničí. Autorův styl je nazýván také jako fotografická lyrika. Jeho doménou je portrétní fotografie.

Mgr. Tomáš Kepka je absolvent katedry filmové režie na FAMU, pracoval jako externí režisér ČT, dramaturg AV střediska a šéfrežisér AV týmu 5D studio v Artcentru Praha. Zabýval se především trikovou a interaktivní audiovizuální tvorbou a fotografií. AV realizace v čs. pavilonu na EXPU ve Vancoveru, na projektech čs. pavilonu v Seville a Hanoveru. V roce 1988 prezentuje svou fotografickou a audiovizuální výstavu Pokus o portrét, což je jedna z prvních výstav konceptuálního video artu v ČR. Pedagog FAMU, od r. 1992 vedoucí Kabinetu multimediální tvorby při katedře animované tvorby, později na katedře hrané režie. Pedagog oboru nových médií na Literární akademii J. Škvoreckého, působil jako pedagog ročníku filmové režie Filmové akademii M. Ondříčka v Písku, na Univerzitě J. A. Komenského, na katedře Scénických a mediálních studií. Jako fotograf měl soubornou výstavu výtvarného aktu Mezisvěty, Radost 2001 a vystavoval i v zahraničí. Založil atelier 5D studio, kde realizoval volnou i reklamní fotografickou a videovou tvorbu. V současnosti vede atelier Future XXII, který připravuje architektonické, audiovizuální výstavní projekty, natáčí ve své společnosti Inside Film. Mgr. T. Kepka působí jako porotce filmových festivalů, píše knížky, pracuje jako externí dramaturg. Jako pedagog vyučuje audiovizuální tvorbu, fotografii, dějiny umění, dramaturgii a režii dle vlastní interaktivní metody. Jeho absolventi působí jako filmoví režiséři, tvůrci reklam, interaktivních videí, art direktoři v TVreklamních agenturách, fotografové, animátoři, kameramani, střihači.

Karel Novák spolupracuje s restaurátory (fotografování kostelů, starých maleb, fresek a obrazů) a také s Národním filmovým archivem. Od roku 1998 pracuje jako volný fotograf.

Mgr. Martin Salajka je absolvent žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze, dlouhá léta fotografující novinář. V současnosti volný fotograf, kmenový autor fotografické agentury, spolupracovník ČTK a mediální konzultant v oboru letectví. Téměř deset let pracoval jako redaktor v reklamní agentuře, přes dvacet let v časopisech Modelář a Letectví + kosmonuautika. Především reportážní, sportovní a technické fotografie uveřejňuje od roku 1977 v tuzemských i zahraničních denících, časopisech, sbornících, knihách a učebnicích. Samostatně vydal desítky nástěnných a stolních kalendářů (letadla, vojenská technika, doprava). Čtyři roky fotografoval pro FK Dukla Praha, deset let pro baseballový klub Kotlářka Praha, několik let pracoval jako externí fotograf MF Dnes a externí sportovní fotograf tištěných a internetových Deníků vydavatelství VLP.

MgA. Josef Vokněr je absolvent Pražské fotografické školy (1995) a FAMU - katedry výtvarné fotografie (2002). V současnosti je 'freelancer' zastoupený agenturou Advantage media, a.s. V době studia na PFŠ byl asistentem fotografa Antonína Frydla a následně krátce asistentem u Prof. Dr. Schlemmera, Csc. (ateliér elektrotypie).

RNDr. Linda Vonásková PhD. na Pražské fotografické škole vyučuje od roku 2010 Dějiny fotografie. Zaměřuje se na portréty a výtvarnou fotografii, ve které se inspiruje českou meziválečnou avantgardou.

RNDr. Stanislav Vaněk působí od roku 1990 v redakci přírodovědeckého časopisu Vesmír. Vystudoval biologii na Přírodovědecké fakultě UK v Praze, v osmdesátých letech navštěvoval Vláškovu Pražskou fotografickou školu a Birgusův Institut výtvarné fotografie. Před příchodem do redakce Vesmíru prošel několika obory (ochranou přírody, ekologií, imunologií, hematologií, ale i výškovými pracemi). Aktivně se věnuje horolezectví, podnikal výstupy v Alpách, Dolomitech, Kavkaze, Yosemite, Pamiroalaji, Andách. V poslední době fotografuje především na cestách po světě (Jižní a Střední Amerika, Írán, Čína, Vietnam ad.).

Mgr. Roman Sejkot byl fotografem ČTK, redaktorem nakladatelství a fotografem a obrazovým redaktorem v týdeníku FÓRUM, Občanském deníku, Českém deníku a deníku PROSTOR. Od roku 1992 pracuje na volné noze. Věnuje se umělecké, reportážní a reklamní fotografii. V celosvětové soutěži profesionálních fotografů WORLD PRESS PHOTO obsadil v roce 1994 třetí místo v kategorii Sports Stories. Jeho z fotografií složený animovaný film O SPORTOVCI získal v roce 1994 na mezinárodním festivalu dokumentárních a animovaných filmů v německém Lipsku cenu IG Medien. Na francouzském mezinárodním fotografickém festivalu Les Rencontres D’Arles, Photographie, byly v roce 1995 vystaveny a odměněny akty Romana Sejkota cenou KODAK EUROPEAN PANORAMA. Roman Sejkot učil mimo jiné také na Fakultě multimediálních komunikací UTB (2003-2004). Od roku 2009 působí na FEL ČVUT. V roce 1990 vydal obrazovou knihu PAPEŽ o historicky první návštěvě papeže na území Československa. Od roku 2000 se zabývá virtuální realitou zvanou CG Art. Je členem Asociace profesionálních fotografů ČR, členem Prague House of Photography a členem Spolku výtvarných umělců Mánes. Je zastoupen v publikaci PHOTOGRAPHERS ENCYCLOPAEDIA INTERNATIONAL, 1839 TO THE PRESENT. Vystavuje po celém světě.

vložil:--Rosičák (diskuse) 3. 11. 2016, 08:14 (CET)Odpovědět