Diskuse:Pokladní místo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Poznámky[editovat zdroj]

Docela mi vadí absence zdrojů. I to, že v hesle je málokdy užito slůvko může, třeba u vybavení. Protože každý řetězec má určité odlišnosti a jsou také pokladny v menších supermarketech, které mají úroveň menší. Proto bych rád věděl, odkud je heslo čerpáno --Zákupák 26. 3. 2009, 18:48 (UTC)

Čerpáno hlavně z německé a anglické wiki - je v článku už uvedeno. Dále z internetových stránek výrobců vybavení - doplním do externích zdrojů. Zdroje z tištěných knih nebo papírových časopisů k dispozici nemám a rozhodně se nebudu zlobit, pokud je někdo doplní.Leotard 27. 3. 2009, 06:17 (UTC)
Ještě dvě poznámky: Německá wiki má samostatné články pro vykládací pás u pokladny a pro tu zarážku, kterou se oddělují nákupy. Tato témata mi nepřipadala dostatečně nosná, tak jsem je přidal sem. Na druhou stranu má německá wiki i samostatné články pro registrační pokladnu a pult. Tyto články podle mne na české wiki chybí a chystám se je doplnit (nebudu se zlobit, i když mne předběhnete a založíte je sami). Kombinace pult+registrační pokladna, respektive samotná registrační pokladna je podle mne typická pro menší prodejny, které nemají celé to vybavení s pásovým dopravníkem, detektorem magnetických značek a telefonem na vedení.Leotard 27. 3. 2009, 07:21 (UTC)