Diskuse:Pierre Abélard

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šablona "Neověřeno"[editovat zdroj]

Chtěl bych navrhnout, aby tento článek dostal tuto šablonu - umístil jsem ji do něj, další postup se může projednat zde. Nejedná se mi ani tak o ozdrojování současného textu, ale především o rozšíření odstavců o Abélardově filosofii - dodat odstavce o jeho logice a filosofii jazyka (Abélard je chápan jako dovršitel období staré logiky, logica vetus), jeho vztah k otázce universálií a jeho etiku (je jeden z prvních filosofů, kteří začali pojednávat o logice jako o samostatní vědecké disciplíně, tj. ne jen v závislosti na theologii; jeho Dialog filosofa s Židem a křesťanem je také skvělou ilustrace interkulturních vztahů, které jsou ve 12. stol. velmi silné). Dále by se mělo doplnit něco k jeho požadavkům na metodologii (v jeho době se ustanovuje scholastická metoda; je považován za jednoho z jejích autorů) a přirozeně jeho přínos k theologii. --Scholipeta 10. 6. 2010, 11:02 (UTC)

V tom případě jste použil nevhodnou šablonu. Pokud chcete dosáhnou rozšíření, můžete za a) článek sám rozšířit, za b) vložit nový nadpis a tma či přímo pod stávající nadpis vložit šablonu {{pahýl část}}, za c) no, nic mě nenapadá. --Silesianus 10. 6. 2010, 11:12 (UTC)
Aha, no to máte pravdu, šablona je vskutku nevhodná. Čili podle hesla "když něco chceš, udělej si sám" se na to podívám přes léto a pokusím se to nějak doplnit.. --Scholipeta 11. 6. 2010, 13:08 (UTC)