Diskuse:Piercing

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Jan Polák v tématu „Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)

aby bylo možné za ni zaplatit křesťanský pohřeb - Za ni? Za ně (námořníky) nebo za něj (tělo). Pro Pracuje se píšu sem. --17. 11. 2012, 00:51 (UTC), Utar (diskuse)

„za ni“ bylo myšleno jako za tu zlatou náušnici. Je to tak možné? --Jan Polák (diskuse) 17. 11. 2012, 17:21 (UTC)
Podle mne ne, zaplatit pohřeb za A znamená zaplatit pohřeb A. Tady ale má jít o „zaplatit za pohřeb námořníka jeho náušnicí“, pomocí ní, ne za ní, ne? --18. 11. 2012, 05:20 (UTC), Utar (diskuse)

Radek Linner[editovat zdroj]

Neposuzuji, jestli je článek dobrý nebo ne. Píši jen jako běžný čtenář a po prvním letmém přečtení mě napadá toto:

  • VyřešenoVyřešeno Chybí mi zde informace o piercingu z hlediska českého práva. Vzhledem k tomu, že piercing je nejspíš záležitostí především teenagerů, mělo by se zde objevit, za jakých podmínek může firma (piercingový salon) piercing vytvořit. Jde asi především o věk zákazníka (a způsob jeho prokazování) či souhlas jeho rodičů. Např. ve Spojeném království je to možné ze zákona až po dovršení 16 let (viz http://media.rozhlas.cz/_audio/2715012.mp3).
  • VyřešenoVyřešeno Nadpis "Zdravotní obtíže" bych asi přepsal na "Zdravotní rizika".
  • VyřešenoVyřešeno Jediný externí odkaz se mi zdá trochu komerční, ale lepší jsem taky nenašel.
  • VyřešenoVyřešeno Piercingové rekordy stačí asi zaznamenat na konci článku a nemusí být zdvojeně ještě v úvodu.
  • Možná by se hodila informace o tom, jak rychle se čerstvý piercing běžně hojí, u jak velkého procenta zákazníků vznikají komplikace (a jakého druhu). Nakolik jde o trvalou záležitost (odstraňování, zarůstání...)? V rozhlasovém pořadu jsem taky slyšel o alergii na nikl, kterou trpí část populace a z toho důvodu se nedoporučuje pro piercing zlato či stříbro (http://media.rozhlas.cz/_audio/613637.mp3). VyřešenoVyřešeno Začíná se objevovat i alergie na chirurgickou ocel - častěji prý u žen než u mužů.
  • VyřešenoVyřešeno Občas se také mluví o potížích, které piercing způsobuje v zaměstnání (viz http://finance.idnes.cz/etiketa-a-dress-code-na-pracovisti-dro-/podnikani.aspx?c=A120911_1827521_podnikani_zuk).
  • VyřešenoVyřešeno V roce 2003 Evropská komise varovala před piercingem a tetováním prováděnými v nehygienických podmínkách, které ve vzácných případech skončilo i smrtí. (http://zpravy.idnes.cz/piercing-jazyka-stal-zivot-dvanactiletou-divku-z-ruska-pj2-/zahranicni.aspx?c=A100111_194122_zahranicni_iky).

Ano, všímám si tématu především z hlediska možných rizik, ale i ta do článku zřejmě patří. --Radek Linner (diskuse) 28. 11. 2012, 19:18 (UTC)

Milý Radku, díky za Tvé názory. A že se týkají pouze možných rizik? To vůbec nevadí. I takové informace tam patří a já Ti za upozornění na ně děkuji. Snad jsem již většinu z Tvých postřehů vyřešil, souhlasíš? --Jan Polák (diskuse) 29. 11. 2012, 09:58 (UTC)
Ano, z větší části je to vyřešeno. S externím odkazem se zatím asi nic dělat nedá. Viděl jsem sice nekomerční stránky o piercingu, ale více informací tam nebylo. Je mi trochu proti srsti psát "hodnocení". Spíš vždy píši, jak daný text splňuje očekávání neznalého čtenáře. --Radek Linner (diskuse) 29. 11. 2012, 16:52 (UTC)
Jasně, i takové postřehy jsou, myslím, přínosné, neb často právě takoví lidé (neznalí dané problematiky) hledají vysvětlení v encyklopediích. Takže, ještě jednou, díky za to! --Jan Polák (diskuse) 29. 11. 2012, 17:09 (UTC)

Faigl.ladislav[editovat zdroj]

Ahoj, tak jsem konečně našel chvíli času, ale budu moci recenzovat jen po částech.

Po letmém prohlédnutí článku bych zmínil následující:

  • VyřešenoVyřešeno Odstranil bych většinu linků z řádkových citací na neexistující články o webech jako takových. Ve valné většině nelze předpokládat encyklopedickou významnost, viz třebas Jen pro holky.cz, ale i řada dalších.
  • VyřešenoVyřešeno Bylo by dobré na wikislovníku založit heslo wikt:piercing
  • Jak jsem Ti již psal v diskusi, tak si myslím, že taková spousta fotek je kontraproduktivní a nemá v článku co dělat. Tento článek má zaštiťovat téma piercingu jako takového a není jeho účelem sem dát fotku všech druhů piercingu. Takže k piercingu ucha jednu fotku. Další fotky nechť jsou třeba v galerii v článku piercing ucha, je-li třeba. Stejně tak u genitálního piercingu max. po jedné fotce u muže a ženy, zbytek v článku genitální piercing, je-li třeba apod. Pokud chceš mít galerii fotek všech druhů piercingu, můžeš takovou stránku vytvořit na Commons, např. commons:Piercing (teď je tam redir).
  • Také se nedomnívám, že každý jednotlivý druh piercingu potřebuje samostatný nadpis. Určitě by tak šly do jedné sekce sloučit sekce o piercinzích nosu a ústní dutiny. Sekce o dvou řádcích není vhodná.
To je trošku problém asi i monitorů, ne? Záleží, na jak velké „televizi“ si stránku prohlížíš. Existuje nějaké doporučení pro vhodný monitor, podle něhož se řídit?--Jan Polák (diskuse) 2. 12. 2012, 17:19 (UTC)

Dále:

  • VyřešenoVyřešeno Piercing je znám již od počátku existence lidstva – obdobná věta je i v úvodu článku. Určitě by tato informace chtěla více rozvést, konkretizovat a uvést další zdroj. Co zdroj považuje za počátek existence lidstva? Používali piercing již předchůdci člověka nebo snad první lidé (z náboženského hlediska Adam s Evou)? Velice sporná informace.
  • VyřešenoVyřešeno K jeho rozšíření do většinové společnosti přispěly hudební kapely, které piercing používaly jako jeden ze způsobů vymezení se oproti ostatním hudebním tělesům – hudební těleso je třeba orchestr, nechtěl jsi větou říci něco jiného?
  • VyřešenoVyřešeno Chtělo by se asi podívat do příslušné literatury či se pozeptat, jaké je správné sloveso spojené s piercingem. Piercing se umisťuje, vkládá, aplikuje, instaluje, nastřeluje apod.? Osobně mi třeba přijde zvláštní výraz „vkládání piercingu“.

Tolik pro začátek. Budu pokračovat až zas budu mít trochu času --Faigl.ladislav slovačiny 1. 12. 2012, 13:24 (UTC)

Něco jsem dotvořil (je to tak dle Tvých představ?), na dalším budu ještě dál pracovat.--Jan Polák (diskuse) 2. 12. 2012, 17:19 (UTC)

DČ?[editovat zdroj]

Po prvním shlédnutí v pořádku, nenašlo by se ale trošku více literatury a zejména externích odkazů, prosím? :) --Mozzan (diskuse) 4. 2. 2013, 23:10 (UTC)

S tou literaturou to je krapet problém. Myslím, že jí mnoho není. Nebo máš/máte nějakou k připsání? A odkazy? Co tam dát? Je obtížné někde něco získat, neb buď to jsou odkazy jednotlivých piercingových a tetovacích studií (a nechci, aby to působilo jako jejich reklama či rozcestník na ně) a nebo to jsou blogy a „blogísky“ různých malých slečen, kde je jen snůška z internetu stažených obrázků či textů kopírovaných po celém internetu. --Jan Polák (diskuse) 5. 2. 2013, 07:15 (UTC)
[1][2]--Faigl.ladislav slovačiny 5. 2. 2013, 09:09 (UTC)
Nebo tohle [3] - zkuste především databáze SKC a ANL. ;) --Mozzan (diskuse) 5. 2. 2013, 09:19 (UTC)
Díky za tipy. Už Ti to, Mozzane, vyhovuje? --Jan Polák (diskuse) 6. 2. 2013, 11:13 (UTC)
Počkej, to myslíš vážně, tu seminárku, co sepsali žáci ze sexty? --Faigl.ladislav slovačiny 6. 2. 2013, 12:14 (UTC)
Ta seminárka tam již byla. Přání kolegy Mozzana jsem vnímal tak, že chce spíše literaturu doplnit. Ale máš pravdu, že ta práce již nyní není příliš vhodná… --Jan Polák (diskuse) 6. 2. 2013, 12:28 (UTC)
Uff, no seminárky prosím ne. :-) Ani ta bakalářka není moc dobrý nápad. :-/ No ne že by se to podle mě nedalo vylepšit, ale budiž. Minimum tam je. :) Díkec! --Mozzan (diskuse) 6. 2. 2013, 19:20 (UTC)

@Jan Polák: Mám Lisiunia A. Romanienko Body Piercing and Identity Construction: A Comparative Perspective - New York, New Orleans, Wroclaw. OJJ, Diskuse 17. 7. 2017, 20:29 (CEST)Odpovědět

@OJJ: Ahoj, jsou to přání z před 4,5 let, nicméně pokud tu publikaci máš (já ji neznám) a vztahuje se k tématu (jako že asi jo), pak ji klidně do sekce literatury doplň. --Jan Polák (diskuse) 18. 7. 2017, 08:28 (CEST)Odpovědět

Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce Piercing. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 2. 9. 2018, 12:57 (CEST)Odpovědět

VyřešenoVyřešeno Vyřešeno. --Jan Polák (diskuse) 2. 9. 2018, 22:40 (CEST)Odpovědět