Diskuse:Petr Karlík

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je skutečně nezbytně nutné uvádět každý článek, který dotyčný sepsal? --Ragimiri 7. 6. 2009, 19:56 (UTC)


Ano, není důležité vyjmenovat všechny články autora. Je ovšem nutné při jejich promazávání nechat ty důležité! Doporučuji tedy doplnit: KARLÍK, Petr. Příruční mluvnice češtiny. In Příruční mluvnice češtiny. Vyd. 1. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 1995. (části o syntaxi) GREPL, Miroslav - KARLÍK, Petr. Skladba češtiny. Vyd. 1. Olomouc : Votobia, 1998.

KARLÍK, Petr. Mluvnictví od konce druhé světové války 1945 do prvních let 21. století. In Kapitoly z dějin české jazykovědné bohemistiky. Praha : Academia, 2007. Academia, ISBN 978-80-200-1523-5, pp. 62-113.(všem zájemcům doporučuji celou knihu, dozvíte se 100x víc, než na celé slavné české wiki...)

A jestli má autor tohoto článku ambice psát o českých lingvistech, nechť si o nich něco zjistí a ne jen tupě kopíruje z jiné stránky. :-(

  • Autor ma ambice psat clanky i o lingvistech i o skladbe cestiny, adverbiale obav propriste muzete vynechat, bylo-li vubec kdy zavedeno do praxe, ale z Vaseho prispevku lehce vystupuje... dalo by se urcit i bez mluvnice. Poprosil bych tedy prispevatele, kdyby se mohl za prispevkem vzdy podepsat. Vic na slavne ceske wiki od prispevatelu do dikuse nepozadujeme a dela se to kopii tech vlnovek na horni liste... kazdopadne se omlouvam, ze pisi bez diakritickeho pravopisu a ve slovech "... na slavne ceske wiki..." citim trochu pejorativniho zabarveni, ale kazdopadne jako autor clanku Vas upozornuji, ze jsem Vase pripominky opet jen tupe prepsal ... prikladam podpis jako vzor had nebo brak? Nebo jak to bylo? Meč? (Howard Percy 4. 6. 2010, 00:08 (UTC)).