Diskuse:Ota I. Olomoucký

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ota I. Olomoucký určite nemohol založiť v roku 1177 kláštor Klášter Hradiště, keďže zomrel už v roku 1086. Založil Klášter Hradisko spomínaný aj ako Klášterní Hradisko nebo Hradiště. --Lalina 20. 12. 2009, 01:20 (UTC)

Nechápu proč jste to neopravila už při své editaci [1], když jste to věděla. Taky nechápu, proč revertujete z chyby na chybu a teprve následně dalšími dvěma editacemi to uvedete do správného stavu. Nakonec poslední věc. Podívejte se jak vypadala Olomouc v té době a kdy bylo k Olomouci připojeno Klášterní Hradisko, pak zjistíte, že nemohl založit Klášter Hradisko v Olomouci. --Saltzmann 20. 12. 2009, 09:40 (UTC)
No, ja zase nechápem prečo ste správny odkaz prepísali na nesprávny a prečo boli v tomto i ďalších článkoch zle wiki Ota I. Olomouckého a jeho manželky Eufemie. Nakoniec posledná vec. Absolútna väčšina ľudí nemá ani potuchy, kedy ako vypadali mestá, takže sa píše súčasné mesto. --Lalina 20. 12. 2009, 19:00 (UTC)
Chtěl bych Vás jen upozornit, že nepravdivé obvinění bez důkazu je chápano jako osobní útok a za osobní útoky se na wikipedii blokuje. Je to o to zajímavější, že ten nesprávný interní odkaz jste tam přidala vy, i když z toho obviňujete mne. Podívejte se na to, jak vypadala stránka před Vaším zásahem [2], kdy byl odkaz ještě červený a po Vašem zásahu [3], kdy jste ten odkaz špatně "zamodřila". Takže laskavě příště ze svých chyb neobviňujte druhé. Já jsem následně pozměnil nesmyslné odkazy na "klášter" "Hradiště" a spojil je na "klášter Hradiště". Pravda, neověřoval jsem, že Vy jste to už předtím zkazila a přiřadila špatný io. Nazávěr tím, že jste zase změnila formulaci V roce 1078 Ota společně s Eufémií založil klášter Hradisko u Olomouce na V roce 1078 Ota společně s Eufémií založil klášter Hradisko v Klášterním Hradisku (dnes součast Olomouce), tak jste jen prokázala, že o tom moc nevíte. Nevím co myslíte Vašim osobním termínem "wiki" (já takový termín neznám), ale pokud myslíte interwiki (iw), tak jsem je v žádném z obou článků nepřidával, takže se nevyjadřuji. Pokud neskončíte se svými článek poškozujícíni editacemi, budu muset požádat některého ze správců o Vaše zablokování (i vzhledem k Vašim osobním útokům a obviněním). --Saltzmann 20. 12. 2009, 20:32 (UTC)
Podívala som sa na tie úpravy - áno môj odkaz bol nesprávny (zblbol mi počítač, takže mi uložil stránku so zlým odkazom, a nie s tým správnym) a, aj napriek náhľadu, som si to nevšimla, takže sa Vám za to "obvinenie" ospravedlňujem. Po pravde povedané, ma ani nenapadlo, že to budete brať takto osobne. No, každý sme nejaký. To však nič nemení na fakte, že Klášterní Hradisko je dnes súčasťou Olomouce, takže to určite nie je nezmysel, ako ste napísali v zhrnutí svojej úpravy. Termín "wiki" nie je môj osobný, je to skratka termínu "wikilinky" (odkazy na iné články na wikipédiii), ktorý je napríklad na sk wiki v paneli možností označenia úprav, a rozumejú mu aj na de, en, pl i fr wiki. No, a nazvať moje editácie "článok poškozujícími" je trochu silná káva, keďže som mala len jednu chybu (nedopatrením) a opravila som nesprávne wiki. Mimochodom, nič Vám nebránilo ten nesprávny odkaz opraviť. A to množné číslo ohľadne tých mojich "podškodzujúcich" editácii je tiež veľmi zaujímavé. A, len tak medzi rečou, ja som sa vyjadrila len k tým kláštorom, takže vôbec nechápem Vašu reakciu (čo si o nej myslím, si nechám pre seba, aby ste nemohli tvrdiť, že na Vás osobne útočím), v každom prípade si ale jednu poznámku neodpustím - ešte šťastie, že väčšina tu prítomných nie je vzťahovačná a nevyhráža sa hneď blokovaním.

P.S. Aj Vám želá pekné a pokojné Vianoce. --Lalina 20. 12. 2009, 21:20 (UTC)

Nevím jak jinak lze brát osobní obvinění než osobně. Převedeno do normálního života. Pokud bych já něco pokazil (rozbil, ukradl, doplňte co chcete) a pak tvrdil, že to udělala Lalina, tak byste to myslím taky chápala jako osobní útok. Pokud ne, tak máte můj obdiv a jste určitě v tomto čase vzorem biblického "nastavit druhou tvář". Rád bych Vás pak poznal, protože takových lidí opravdu dnes příliš není. S pojmem "wiki" ve smyslu "interního odkazu" jsem se já na české wikipedii ještě nesetkal. Zdůrazňuji na české, protože jsme na "české wikipedii" a ne na slovenské (případně německé, anglické, apod.) Vzhledem k tomu, že Vy sama používate tutéž zkratku (wiki) i pro wikipedii a šla by použít třeba i pro interwiki, tak nevím jak mám poznat, jak to zrovna myslíte. Takže pro příště prosím více srozumitelnosti a jednoznačnosti. A pro info. Klášter Ota založil u Olomouce. Několik staletí tam nic jiného než klášter nebylo. A to, že později kolem kláštera vyrostlo "pár domu", že někdy ve 20. století je připojili k Olomouci a udělali z nich městskou čtvrť, je vcelku nezajímavé. Navíc se to každý (kdo chce) doví, až klikne na interní odkaz. (Nebo tam budeme přidávat i souřadnice? To by bylo asi nejpřesnější a nejméně zpochybnitelné.) Nebo snad o nějakém spisovateli, který se narodil v nějaké vesničce 20 km od Bratislavy (raději možná Presburgu nebo Poszony, že?) napíšete, že se narodil v Bratislavě jen proto, že pár století poté, se ta vesnice stala součástí Bratislavy? Na závěr si taky neodpustím jednu poznámku. Naštěstí se tu často setkávám s lidmi, kteří ví, kteří když něco mění, tak to mění k lepšímu a pokud udělají chybu, tak se nevymlouvají, že jim "zblbnul" počítač. Nápodobně Vám přeji hezké Vánoce. --Saltzmann 20. 12. 2009, 22:29 (UTC)
A predstavte si že sa píše Lamač, dnes časť Bratislavy, tak isto ako v prípade niektorých častí Prahy. Chcela by som mať Vaše schopnosti odhaliť, že sa niekto vyhovára. Tiež to môžem brať ako osobný útok, ale ja nie som taká vzťahovačná ani urážlivá (ako našťastie väčšina ľudí tu na českej wikipédii, i na iných wikipédiach. Zaujímavé je, že ste reagovali len tú časť môjho vyjadrenia, ktorá Vám vyhovuje. Aj to veľa vypovedá. --Lalina 20. 12. 2009, 23:11 (UTC)
Nevím, na co jsem podle Vás nereagoval (když to konkrétně nenapíšete, ale proč už mne to nepřekvapuje?) Vy jste taky na většinu věcí nereagovala. Podívejte se namátkou na články Karel Hašler a Přemysl Pitter, ale i mnohé další. Psát opravdu Smíchov, Rakousko-Uhersko, dnes Praha, Česko a mezi tím Československá republika, Protektorát ČaM, Československá socialistická republika, Československá federativní republika a já nevím co ještě mi opravdu příjde zbytečné, když tam mám interní odkaz a kdo chce se doví víc jedním kliknutím. Jinak ještě jednou polopaticky. Ta čtvrť nese název po tom klášteře. Dlouho tam nic jiného než klášter nebylo. Klášter Hradisko a Klášterní Hradisko tak jak jsou tady na wikipedii de facto jedno jsou a např. v seznamu Národních kulturních památek je zapsán jako Klášterní Hradisko (a myslí se tím klášter a ne městská čtvrť). Diskuse s Vámi podle mne začíná ztrácet smysl a nikam nevede. Nevím totiž jak u Vás, ale tady člověka, který ani neví co v článku mění a pak z té změny obviní někoho dalšího, lze v lepším případě možno označit za neslušného a nevychovaného. A když je usvědčen ze lži, tak se "na půl huby" omluví, ale neodpustí si poznámky, že viníkem je vlastně ten, komu to lživé obvinění vadí. Za mne konec diskuse. A mějte se jak chcete. --Saltzmann 20. 12. 2009, 23:42 (UTC)
Ďakujem za odpoveď, aspoň som si o Vás urobila obrázok. Ja osobne by som ani nereagovala na tú poznámku o kláštoroch, a keď už tak niečo v štýle "urobila si chybu pri odkaze" (čo sa stane každému), ale to by som, samozrejme, tú chybu najprv opravila. Ak by ste to takto napísali a urobili, odpísala by som "prepáč, moja chyba, zblbol mi počítač pri ukladaní, stáva sa". Mne totiž nevadí vykanie, ale určite mi vadí navážanie sa do druhých. Celý život robím s ľuďmi a nikdy som nemala problémy s nimi vyjsť, hoci si stojím za svojim názorom. Na druhej strane však nevyhýbam slušnej diskusii s argumentami a nevyhrážam sa blokovaním a podobnými vecami. Rád používate silné slová (osobný útok, lži...). Ja som sa Vám ospravedlnila, že Vy to považujete za ospravedlnenie "na půl huby", za to nemôžem (neviem ako by malo vypadať podľa Vás) a to je Váš problém. A k Vašej poslednej vete sa ani nevyjadrujem, hovorí o Vás sama za seba. Želám Vám pokojný zvyšok roka a v roku 2010 viac trpezlivosti a menej vzťahovačnosti.--Lalina 21. 12. 2009, 00:20 (UTC)
Každý, kdo si tu diskusi přečte pozná, kdo tady používal argumenty a kdo ne, případně se jen vyhýbal odpovědím. Takže za mne sbohem. --Saltzmann 21. 12. 2009, 00:53 (UTC)