Diskuse:Nevěstinec

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Barva u nevestince[editovat zdroj]

Přesunuto z Diskuse s wikipedistou:Egg

U clanku nevestinec jsem vasi editaci zrusil. Popisek Ilustracni foto k one fotografii toho opravdu moc neznazornuje, ale je to lepsi nez puvod popisek, ktery tvrdil, ze cervena je pro nevestince charakteristicka, coz je jen omylane klise, ktere se nezaklada na pravde. Pokud vymyslite lepsi popisek fotky, editujte s odvahou. Jinak preji pekne vanoce. Maertien 24. 12. 2011, 12:38 (UTC)

Vhodnou referenci jsem zatím nenašel, osobní zkušenosti mám jen při pohledu zvenčí, ale pořád si myslím, že je to pravda. Proč myslíte, že je to mýtus? I tak by ale bylo dobré ho zmínit a to včetně reference, která jej vyvrací. Máte? --egg 26. 12. 2011, 17:34 (UTC)
Ahoj, vizte 6 řádek v odkaze. Nějak si to přeberte a udělejte vhodný závěr. --Chmee2 26. 12. 2011, 17:43 (UTC)

Minimálně zvenčí se červené osvětlení prokazatelně používá jako charakteristická značka, viz také red-light district. Červené lucerničky jsou příslovečné a kde který turista zná amsterdamský De Wallen s rudými výlohami. I svůdné dámské prádlo bývá kromě bílé a černé nejčastěji červené, což zmiňuje i odkaz Chmee2. Krom toho nacházím odkazy třeba na blogy, z nichž je vidět, že červené barevné schema mají lidé často s nevěstinci spojené. --egg 26. 12. 2011, 17:53 (UTC)

Rekl bych, ze se jedna jen o "medialni klise". Dle mych empirickych poznatku nelze rici, ze by nektera barva byla uvnitr techto zarizeni castejsi nez jina. Je pravda, ze toto tvrzeni podkladam v podstate vlastnim vyzkumem, coz asi neni zadouci. Bohuzel k tomuto tematu jsem zatim nenasel relevantni zdroj. :-) Preji vsem odlehcenou diskusi, pekny zbytek vanocnich svatku a stastny rok 2012. Maertien 27. 12. 2011, 21:06 (UTC)