Diskuse:Nemyslete na slona

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prosinec 2006; 1[editovat zdroj]

Na anglické verzi článku je zpochybňovací šablona: This article or section may contain inappropriate or misinterpreted citations. References may not verify the text. Please check for any inaccuracies and discuss the issue on the talk page. --Luděk 15:40, 3. 12. 2006 (UTC)

Se zabanováním rozhodně nesouhlasím - IMHO je to článek ve stylu mnoha podobných na anglické wikipédii. Tato hra skutečně existuje - nevidím důvod, proč by mely ve Wikipédii být obsaženy jen společensky nejvíce rozšířené hry jako šachy nebo dáma - kromě případných nepřesností tedy nevidím ani důvod ke smazání. Na místě je podle mého opravit nepřesnosti (nebo počkat až se vyjasní na en), ale pro ban IMHO rozhodně není žádný důvod.
--Irigi 15:45, 3. 12. 2006 (UTC)
Minimálně nahrazuje překladový slovník a tím wikipedie rozhodně není. Není nutné překládat každou hru s anglickým názvem do češtiny. --Rp 15:49, 3. 12. 2006 (UTC)
Skutečně existuje ??? Já o ní nic nevím. Přikláněl bych se k tomu, že je to nesmysl (už proto, že jak je to tu popsané je to naprosto nehratelné, jedním slovem nesmysl:-)
No ale uvidíme, dejme neznámému čas, ať nás přesvědčí.
Jak dlouho trvá VfD, týden ??? Jedudedek 15:52, 3. 12. 2006 (UTC)
Zamýšlel jste se někdy nad tím, kolik existuje věcí, o kterých nic nevíte? --Mkoubik 21:42, 4. 12. 2006 (UTC)
Mno, těch bude určitě spousta.
Ale jestliže se něčím zaobírám 15 let a nezaslechl jsem o této hře ani prd, tak se nedivte, že mi to přijde jako nesmysl.
No, ale dějou se věci a je možné že se pletu a jedná se o velice rozšířenou obecně známou hrou a jen jsem to nějak přehlédnul :-) Jedudedek 12:31, 5. 12. 2006 (UTC)

Ach jo, budu musít čekat celý týden, než to budu moci dát na Wikipedie:Kabinet kuriozit... --Luděk 15:58, 3. 12. 2006 (UTC)

Možná se ti nepoštěstí ani to...
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 16:00, 3. 12. 2006 (UTC)
Uvítal bych od uživatele Irigi, který tento článek tolik obhajuje, aby jej rozšířil a vysvětlil tak ostatním o co vlastně jde, protože to tady včetně mě nikdo nechápe... smrdí mi to jako fake, navrhuji {{smazat}} ještě dnes --Rp 16:04, 3. 12. 2006 (UTC)

jaky fake?

To, ze necemu nerozumite jeste neznamena, ze je to fake. Ano hra je to ponekud uchylna, ale v tom je to jeji kouzlo. Hra vypada v dusledku tak ,ze si nekdo po urcite dobe vzpomene, ze hraje hru a toto ohlasi nejakou vetou typu: Ja jsem looser a po dalsi asi pulhodine se muze ozvat dalsi clovek. Proste je treba veden nejake rozhovor a jedna z osob z niceho nic vykrikne, ze je looser a kdyz se na to nekdo zepta, proc to rika, tak se muze brat za to, ze nevi, jak se hraje hra a dotycny looser mu to musi vysvetlit. Je to proste takove zpestreni zivota (muzete to rict napr. ve vytahu plnem cizich lidi, ve skole pri zkouseni, sefovi v praci, prodavacce v obchode (ktere pak musite vysvetlit pravidla, pokud se zepta i kdyz je za vami fronta), kdyz si vzpomenete). A kdyby to nebyla hra, tak to nikdo rikat nebude. Navic nevidim duvod, proc by se nemohli prekladat nejake clanky z cizich jazyku na wiki. Tim se totiz wiki zpristupnuje sirsimu okruhu ctenaru. Predvsim tu jde o radost ze hry i kdyz o vitezstvi castecne taky. "Ja jsem takove looser!" Takze muj nazor je jednoznacny - NEMAZAT. Toz tak
(Bez podpisu 14:16, 4. 12. 2006 Morfrei)

Existuje něco jako blud o bludu, o kterém se šíří další bludy a o těchto bludech zase bludy další tak dlouho, až někoho prvního napadne, že přece když se o tom pořád mluví tak na tom něco musí být. Dále již blud (nyní tučný a významný) žije vlastním životem neboť se šíří díky tomu, co lze shrnout pod pojmem psychologie masy až jeho evoluční proces vyústí v něco podobného jako je tohle. --Rp 22:17, 4. 12. 2006 (UTC)
Podle me spociva kouzlo Hry v tom, ze jednou pojedete ve vlaku a uplne cizi clovek zniceho nic rekne "Jsem looser..". Muzete se tak seznamit s uplne cizimi lidmi a vite o nich rovnou ze jsou dost stresteni aby rekli nahlas "Jsem looser" pred uplne cizimi lidmi :). Ja bych to udelal.. Ucelem Hry, jako kazde jine, je bavit. Me hra bavi, protoze kdyz si na to kdokoliv v mem okoli vzpomene, zpusobi to vzdycky pozdvizeni. Napriklad kdyz jsem spal u kamarada na kolejich, znieho nic jsem se probudil, rekl jsem: "Jsem looser!", lehnul jsem si a zase jsem usnul. Ucelem Hry je odreagovani v jakekoliv situaci. Kdykoliv si na to muzu vzpomenout. Napriklad se tesim na zkousku, protoze se uz ted vidim, jak budu vysvetlovat profesorovi pravidla. Myslim, ze by clanek o Hre mel na wikipedii zustat. Aby se o nem dozvedelo vice lidi a ja tim padem prohraval mene casto. Me Hra bavi!! Wakedown
No nic proti (téměř:-), ale zde by měli být víceméně články o věcech obecně známých, rozhodně ne o věcech neznámých za účelem udělat z nich věci známé. Jedudedek 20:43, 14. 12. 2006 (UTC)

Jaké jsou ověřitelné zdroje?

Doménu si může zaregistrovat kdokoliv a psát tam kdejaké bláboly i solidní informace. Majitel domény mi nic neříká. Článek by měl obsahovat ověřitelné údaje z věrohodných zdrojů.

Jestli to dobře chápu, tak [1] jsou něco jako uživatelské stránky registrovaných návštěvníků stránek, čili svého druhu freeweb, každý tam může napsat cokoliv a doména bbc.co.uk je jako zdroj zavádějící. Chápu to dobře?

Anglická Wikipedie zdrojem není, neboť to tam je zpochybněno. Takže jaké jsou věrohodné zdroje? A nezapomeňte na pravidlo Wikipedie:Žádný vlastní výzkum. --Luděk 22:19, 4. 12. 2006 (UTC)

Kromě zdrojů uvedených v článku ("oficiální" stránka hry, apod.) ještě např. The Game Tree z anglické wiki. Jak jsem již psal v hlasování o smazání: sehnat zdroje bude problematické, protože za Hrou jistě nestojí žádná „asociace hráčů Hry“, která by o ní mohla vydat nějaká prohlášení. Zdroje, které máme k dispozici však určitě dokládají existenci Hry v takové míře, aby byla encyklopedicky významná. Příliš dalších věci (kromě pravidel) se v článku o hře netvrdí, není tedy co by bylo třeba dokládat. Snad jen rozšíření hry ve světě, u kterého souhlasím, že žádné prokazatelné zdroje nejsou a bylo by potřeba je najít. Tvrzení, že studenti popisují lavice hláškami upozorňujícími na hru by chtělo také doložit. --Irigi 16:35, 5. 12. 2006 (UTC)

Celkově shrnuto - nikdo vám o této hře nebude chtít nic říct, protože v tu chvíli by si uvědomil, že ji hraje a prohrál by. A informace od těch, co už prohráli, nejsou relevantní. Úžasné. --9. 10. 2010, 22:35 (UTC), Utar