Diskuse:Nástroj

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nevím, jestli to náhodou nejsou články dva. Začátek se hodí jako článek Nástroj, ale ten konec se mi zdá spíš jako Nářadí.

-- Pastorius 21:01, 27. 8. 2005 (UTC)

Podle mého názoru spojovat pojmy nástroj a nářadí není právě šťasné. Nejde o synonyma. Např. pinseta je nástroj, ruční motorová pila je nářadí (a neskládá se z několika nebo není sadou několika nástrojů - to je zcela chybná definice). Připouštím, že občas je to dělení obtížné - porodník by asi těžce nesl, byl-li by použit termím porodnické kleště = nářadí, zatímco štípací kleště jsou běžně označovány jako nářadí. Osobně bych ponechal kategorii nářadí a do ní zahrnul ruční elektrické a pneumatické nářadí, tedy to, co je "malý stroj", ostatní bych ponechal jako nástroj. Slovo náčiní bych nezmiňoval, neboť se používá zpravidla v pevném kontextu, např. liturgické náčiní; o náčiní se někdy hovoří ve spojitosti s jídelním příborem. --Karpac 20:36, 1. 5. 2007 (UTC)
Souhlasím, že spojovat nástroj a nářadí do jedné skupiny je nešťastné. Ještě horší mi ale připadá sesypat na jednu hromadu párátko, cepín a smirkový papír. Nějaké jednoduché dělení typu řemeslnické nástroje, kuchyňské nástroje by věci prospělo. I když uznávám, že i kuchař může být řemeslník. Nebo umělec?88.102.5.104 4. 8. 2008, 05:48 (UTC)
Je na to jediná rozumná odpověď - co jste do Wikipedie Vy sám nenapsal, to tam opravdu není - viz Wikipedie:editujte s odvahou ** S pozdravem --MiroslavJosef 4. 8. 2008, 06:16 (UTC)

Pomoc nešikovným[editovat zdroj]

Prosím všechny, kteří umějí fyziku aby mi napsali na e-mail a pomohli mi s otázkou, kterou zadám. Jakou silou mám zvedat kolečko. (jak to mám vypočítat?)Napište mi a já vám odepíšu. Můj e-mail:David.Podskalsky zavináč seznam.cz Děkuji všem, kteří se mi pokusí pomoci. S díky David.