Diskuse:Moje kniha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Diskuse z Hlasování o smazání[editovat zdroj]

abych odpověděl Radouchovi: na stránkách údajného pořadatele SKIP vůbec nenajdu zmínku o nějaké anketě, na nova.cz je superstar hned na titulní straně... takže to vypadá, že ta anketa je taková nějaká jednorázovka, o které možná vědí knihovníci, ale ani ti ji nevnímají jako něco hodné zvláštního zřetele... superstar, ač ve své podstatě ohavný byznys, je fenomén, o němž ví kdekdo

O té anketě se píše podrobněji na http://www.mojekniha.cz/. Zdá se mi, že to zas taková prkotina není (na tu stránku jsem se mrkl až ted a vybavil jsem si, že jsem o té anketě slyšel už dřív). Pokud na wikipedii chceme referovat i o jevech typu Superstar, tak bychom měli referovat i o jevech typu této ankety. Dovolil bych si paralelu např. s obcí - myslím, že by mi nikdo nesmazal, kdybych založil heslo dejme tomu o obci Krumsín (zcela náhodně vybraná obec, nikdy jsem tam nebyl), přestože o ní vysoce pravděpodobně slyšelo menší procento obyvatel ČR než o té kolegy wikipedisty utiskované anketě :-) --Radouch 22:04, 2. 4. 2005 (UTC)
Začíná se to rozmotávat. Můj názor: anketa se jmenuje Moje kniha - viz začátek souvislého textu na stejnojmenném www. Plně souhlasím s článkem Moje kniha s obsahem nynějšího Anketa Nejoblíbenější kniha obyvatel České republiky a na "Anketa... ...republiky" bych ponechal redirect. Řekl bych, že to hlavní, co na článku vadilo, nebyl jeho obsah, ale název skoro ve stylu Jel jsem 2. dubna přes Vatikán a on tam visel černý prapor --Xlboy 22:39, 2. 4. 2005 (UTC)
Obecně do Wikipedie patří, resp. právo na obsažení má jakýkoli reálně existující encyklopedicky popsatelný fenomén (nad určitou míru významnosti), byť se může zdát neobvyklý z hlediska papírových encyklopedií. Mojí knize člověk (resp. statisíce lidí) loni těžko unikl, pokud chodí do knihovny :-) nebo sleduje kulturní rubriky tisku / literární časopisy. Tedy právo na existenci takového článku ve jmenném prostoru má, otázka je, čím se naplní: u SuperStar je kromě výsledků víc té jaksi encyklopedické omáčky kolem. Ale fakt, že tady ji nikdo neposkytl, neznamená, že reálně existující a vcelku už jakžtakž zformátované výsledky by se měly smazat. --Malýčtenář 10:59, 4. 4. 2005 (UTC)

Hmm, já tedy nevím co ne/má být součástí, ale intuitivně bych řekl, že ankety to nejsou, ono anket je značné množství, jejich výsledky jsou aktuální zhruba tak pět minut a existence anket typu anketa o nejoblíbenější prací prášek na Tuvalu, popř. Anketa o nejoblíbenější polohu při sexu v New Yorku (to skutečně proběhlo) mi nepřijde příliš vhodná, sdělovací hodnota článku je cca stejná. Tj. tehdy a tehdy byla (podle této ankety) nejoblíbenější kniha ta a ta. Vrba 16:28, 4. 4. 2005 (UTC)

Tema clanku vs. interwiky[editovat zdroj]

Zdravim! Clanek pojednava zcela vyhradne o ceskem zebricku (jeho autoritativnost ponechme stranou) s pouhou zminkou o dvou jinych cizojazycnych zebriccich. Nicmene interwiky nema problem ztotoznit tento cesky zebricek s The Big Read od BBC, ackoliv o TBR zde jinak neni ani slovo… Není to trošku nepoměr? --Ozzy (diskuse) 25. 2. 2013, 21:31 (UTC)