Diskuse:Miroslav Dvořáček

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 měsíci od uživatele Lalaith v tématu „Přejmenování

Myslím, že by v článku mohl být odstavec o tom, jak se ke kauze postavila evropská média. Jeho základ je ale teď zcela smazán a zajímavý článek Milana Šmída přesunut do úplně jiných souvislostí a srovnáván (podle mě špatně) s Lubomírem Zaorálkem a Jiřím Pehem.--Ben Skála 16. 10. 2008, 16:01 (UTC)

Pardon, větu o zahraničí jsem přehlédl. Ale stejně...--Ben Skála 16. 10. 2008, 16:08 (UTC)

Přejmenování[editovat zdroj]

Navrhuji článek přejmenovat na "Miroslav Dvořáček" a článek "Zatčení Miroslava Dvořáčka" na tento přesměrovat. Mav (diskuse) 16. 9. 2014, 11:27 (UTC)

Jsem spíše pro stávající stav, zatčení je stěžejním námětem článku.--Ladin (diskuse) 16. 9. 2014, 12:09 (UTC)
A tato dysbalance materiálu je zároveň i smutná, jako by se život Dvořáčka téměř redukoval na to, kdo a proč ho udal. Zdá se, že civilní aktéři zatčení (Militká, Dlask) udávali Dvořáčka jako ilegálního emigranta či zběha z armády a o jeho činnosti pro zahraniční mocnost zatím neměli tušení; stejně jako Dvořáček v těch stejných hodinách netušil, že Dlask již v jeho věci kontaktuje hned tři separátní orgány, aby ochránil svou snoubenku. V tom smyslu se tedy vztahy mezi Militkou a spol. osoby Dvořáčka příliš netýkají a šlo by zvážit rozdělení článku na dva, tento by mohl zůstat o Dvořáčkovi, druhý pak o okolnostech vedoucích zatčení. Brání takovému řešení nějaká policy? Lalaith (diskuse) 18. 12. 2023, 14:08 (CET)Odpovědět