Diskuse:Michelle Obamová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je vhodné uvádět, že je to 50. první dáma? Jednak je to neoficiální titul a potom je tady nějaká nesrovnalost s en.wiki, tam mají 46 prvních dam, jinde jsem viděl 44. Zdroje žádné.... --Ladin 16. 2. 2009, 07:09 (UTC)

Já si myslím, že to tam nemusíš uvádět. Koho to zajímá? --Kmenicka 16. 2. 2009, 07:16 (UTC)

Tak nejdříve reakce na kolegu Kmenicku: Co je to za věcný argument "koho to zajímá"? Nauč se na wiki debatovat a argumentovat věcně, nikoli těmito nic neříkajícími frázemi. Dle této logiky bych mohl odstranit jakoukoli informaci z wiki s odůvodněním "koho to zajímá?" (rozuměj, když to nezajímá mě, tak to nemusí zajímat nikoho jiného). Tak takhle opravdu ne...

To Ladin: Ano to je oprávněná připomínka. Pořadí úřadů se v infoboxech normálně čísluje, pokud jsou dohledatelné informace (ani nevím, čemu by to mělo škodit?). Na cs wiki zamodřila šablonu Schuminka.janicka, která v boxech číslování užila a nevidím důvod, proč by M. Obamová měla být vyjímkou. Ohledně číslování se věc má tak, jak jsem se díval, tak v anglickém seznamu chybí "neoficiální první dámy". Ta neshoda asi vznikla díky anglické šabloně První dámy, kde jsou uváděny, a která byla do češtiny přeložena (podle ní pak vytvářeny profily). Viz např. Priscilla Tylerová, en:Priscilla Cooper Tyler, kde dokonce na en wiki stojí "She served as official White House hostess and official First Lady of the United States...", což je zvláštní, protože jí v uváděném seznamu nemají. Dle mého názoru jsou rozhodující věrohodné zdroje, ten anglický seznam byl vytvářen dle Bílého domu a Federální knihovny Prvních dam, kde jasně stojí 45 žen prezidentů a 46 prvních dam v úřadu, což je dáno Frances Clevelandovou (According to the White House and the National First Ladies' Library, there have been forty-five First Ladies and forty-six First Ladyships.)

Takže napíšu Schumince.janicce, ať se na to podívá a upraví pořadí PD dle oficiálních zdrojů. --Kacir 1. 7. 2009, 08:19 (UTC)

Určitě nebude problém to předělat podle en.wiki, já jsem vycházela z jediné česky vydané encyklopedie prvních dam USA, kde to bylo uvedeno takto. Mám však dva dotazy. 1) Co s těmi neoficiálními? A měla bych asi předělat i šablonu, že?--Schuminka janička 1. 7. 2009, 17:50 (UTC)

U neoficiálních bych uvedl jen První dáma klidně v infoboxu bez čísla pořadí, a v textu napsal, že se jedná o neoficiální PD. Ano, infobox upravit, klidně bych tam neoficiální nechal, můžeš nebo nemusíš do závorky dát např. (n),tedy • Priscilla Tylerová (n) •, ale to udělej jak uznáš za vhodné. --Kacir 1. 7. 2009, 18:00 (UTC)
Smazala jsem je, ale uvažuju, že je tam vrátím s tou závorkou. Dobrý nápad!--Schuminka janička 1. 7. 2009, 19:26 (UTC)
Zapomněla jsem... ty první dámy, co teď přibyly do šablony dodělám zítra, dnes už nemám sílu--Schuminka janička 1. 7. 2009, 19:29 (UTC)
Dobře, díky za snahu. --Kacir 1. 7. 2009, 21:55 (UTC)