Diskuse:Lotrinsko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Lotrinsky kriz[editovat zdroj]

Bolo by vhodne poznamenat, ze Lotrinsky kriz (znak) sa dostal do Lotrinska z Velkej Moravy od Svatopluka, ktory bol krstnym otcom lavobocka lotrinskeho panovnika-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 95.103.61.145 (diskuse)

Někde jsem tuto informaci už nalezl, ale máte k ní zdroj? V Lotrinsku samotném o tomto sotva někdo něco ví. Obávám se, aby to nebyla jen bláhová domněnka některého z našich středoevropských historiků. Kdyby k tomu byl zdroj, alespoň by se dalo odkazovat na názor "některých badatelů", ale takhle to do článku opravdu jít nemůže. Blahma 6. 9. 2011, 16:50 (UTC)

Formální poznámka[editovat zdroj]

Přimlouval bych se, aby autor svůj jinak cenný text (na Wikipedii zřídka vídaný) podrobil pravopisné revisi. Zejména u vlastních jmen by zpřesnění a sjednocení přispělo ke zvýšení orientační hodnoty článku (jednou Mázy, podruhé Másy, Izabely - Isabely apod.). 82.99.143.138 23. 9. 2013, 12:43 (UTC)

Děkuji za vaše postřehy a jsem rád, že se vám článek líbil. Ačkoliv články na Wikipedii nemají žádného oficiálního autora (na tvorbě prakticky všech z nich se podílelo nebo bude podílet vícero lidí), jsem autorem větší části tohoto českého článku a proto tím raději reaguji na vaše poznámky. Článek jsem si v reakci na váš podnět znovu kompletně přečetl a upravil různé drobnosti, které za to stály, včetně jednoho výskytu exonyma Mása na oficiální Máza. Pokud tu přseto ještě najdete nějakou chybu, editujte s odvahou a nebojte se opravit ji třeba i sám, případně mne či ostatní zde znovu kontaktujte. S pozdravem Blahma (diskuse) 23. 9. 2013, 22:39 (UTC)