Diskuse:Liturgický rok

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nechci zasahovat do konceptu šablony, ale není lepší místo "půst" zadat "postní doba"? Přeci jen je to rozdíl. A to i v odkazu... --Ansgar 21:47, 9. 2. 2005 (UTC)

V šabloně i odkazu určitě, jestli chceš, tak klidně rozděl i Půst a Postní doba -- ono je to celkem jedno. Tvůj zásah je vítán, já sám bych asi pozměnil jen popisek v šabloně, ale je mi to vcelku jedno. --Dodo 21:52, 9. 2. 2005 (UTC)

Vydělení částí?[editovat zdroj]

Doplnil jsem liturgický rok Obce křesťanů, zachovávaje úpravu předchozích kapitol, a po zhlédnutí výsledku mám dojem, že článek je v celku dost nepřehledný. Možná by bylo vhodné rozšířit v tomto článku úvod, a pak popsat souhledně hlavní rozdělení liturgických kalendářů, a pro jednotlivé liturgické kalendáře pak vytvořit vlastní články. Co myslíte?

Abych předešel odpovědím "iniciativě se meze nekladou, jen to udělej", hned raději dodám, že sám nemám tak dobrý přehled. Nejraději bych se omezil na článek o liturgickém kalendáři Obce křesťanů, a příslušné jiné kalendáře nechal jiným odborníkům, protože se v nich nevyznám zdaleka tak dobře. Jenže mi připadá hloupé začít právě tímhle naprosto menšinovým kalendářem; chtělo by to začít kalendářem římským a dalšími "velkými" liturgickými kalendáři. Proto se hned ptám, zda by se toho či onoho někdo neujal. --Mmh 23:02, 5. 2. 2008 (UTC)