Diskuse:Lensedly

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek potřebuje upravit, ale zejména doplnit zdroje. Kronika může být zdrojem, pokud je veřejně přístupná (což zřejmě taky bude), je však třeba v tom případě přímo v článku uvést potřebné údaje (ve kterém archívu a ve kterém fondu je uložena). Obávám se však, že informace, které jsou "paměti občanů" na wikipedii nemohou sloužit jako zdroj, jelikož jako zdroj mohou posloužit jen publikované či veřejně přístupné dokumenty, tj. zdroje, které jsou přístupné v archivech a knihovnách. --Daniel Baránek 18:33, 14. 2. 2008 (UTC)

Asi jsem to málo vysvětlil. Příspěvky na Wikipedii musí být ověřitelné, tj. informace v článcích musí být čerpáno ze zdrojů, které byly publikovány, či z dokumentů, které jsou veřejně dostupné (tj. jsou přístupné v některém veřejném archívu). Bohužel doposud tak tomu není. Jediným ověřitelným zdrojem je Ladova knížka (tady doporučuji prostudovat správnou citaci knih). Kroniku lze jako zdroj použít, avšak jen za předpokladu, že je přístupná ve veřejném archívu - v tom případě je však potřeba uvést ve kterém archívu a ve kterém fondu. Informace z obecního úřadu jsou nepoužitelné, protože tyto informace nebyly publikovány. --Daniel Baránek 21:42, 23. 2. 2008 (UTC)

odpověď[editovat zdroj]

děkuji za bližší informace na opravě se již pracuje -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pavel Vaněk (diskuse)

tak jsem to doplnil doufám, že tohle už bude stačit -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pavel Vaněk (diskuse)