Diskuse:Kynologie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tento clanok by som odporucal prepracovat, resp. doplnit. Je tu riesena len prakticka kynologia a aj to len cast, ktora sa da nazvat pracovnou a sportovou kynologiou. Kynologia ako taka je ovela sirsi pojem. Zahrnuje napriklad chovatelstvo a slachtitelstvo psich plemien, vychovu psov (nie len ucelovy vycvik, ale aj socializaciu, psychologiu..) a je to celkovo "veda o psoch". Jej zuzenie len na ucelovy vycvik psov je takmer dehonestaciou celej kynologickej vedy. To uz ani nehovorim o tom, ze autor tohoto clanku zabudol na take discipliny praktickej kynologie, ako je napr. "polovna kynologia", "zdravotna kynologia" (asistencni psi, canisterapia, vodiaci psi), "zachranarska kynologia" atd... Evidentne je autor zamerany len na sluzobny (sportovy) vycvik a o inych aspektoch kynologie zrejme nepocul. Ja Vam to odporucam trocha prepracovat, lebo moze citatel nadobudnut nespravny dojem, ze kynologia=sluzobny vycvik psov. Rad by som s tym pomohol, avsak obavam sa ze by to bolo aj tak treba prekladat. --Igor-kynologia 12:04, 15. 5. 2008 (UTC) (Redaktor "Igor-kynologia" zo slovenskej wiki)

Pro Igor-kynologia - Podle mě můžeš klidně článek doplnit slovensky podle svého s poznámkou, že je potřeba přeložit do češtiny. Když dáš vědět, rád s překladem pomůžu, jsem taky bývalý "pejskař". --Aqualung 23. 7. 2008, 19:58 (UTC)

Kynos je z latiny? a znamena pes? a co je tedy potom Canis? Neni nahodou Kynos reckeho puvodu? A je puvodni slovo urcite Kynos ? Mam pocit, ze jsem nekde narazila na "Kyon"...