Diskuse:Konspirační teorie o přistání Apolla

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

"Konec obzoru"[editovat zdroj]

Já tu zmínku o tvrzeném "ostrém konci obzoru" nemůžu v nově vloženém refu najít - nebo tím bylo myšleno ono tvrzení o přední projekci a údajných "švech" mezi popředím a pozadím fotografií z Měsíce? --Zet (kontakt|příspěvky) 2. 2. 2010, 10:47 (UTC)

ono je to spíše ve druhé části článku (odkaz na pokračování je pod první částí) - popředí až po linii je podle autora ostré a dál rozmazané.
Mimochodem: ten článek je IMHO ukázkou toho, jak autor nerozumí fotografii. Ale zde dokumentujeme existenci té konspirační teorie, nikoliv její správnost. --Postrach 2. 2. 2010, 11:42 (UTC)
Díky za upřesnění - stejně se pokusím do článku doplnit i něco k tomu, že jelikož na Měsíci není atmosféra, tak nedochází k atmosférickému rozptylu světla, takže "ostrý konec obzoru" je přesně to co lze za daných optických podmínek čekat.
Podle mého názoru si autor toho článku pak dál neuvědomuje pořádně ani to, že fotografie ve vakuu bude vypadat trochu jinak než v atmosfeře. (Nemluvě o tom, že zjevně viděl jen povedené a zaostřené snímky)
Nemluvě o tom, že neexistující Kubrickův bratr Raul sotva mohl být předsedou KS USA. I když pro konspiracionisty bude pravděpodobně snadné tvrdit, že vymazat zmínky o něm byla proti celé "měsíční konspiraci" hračka.:-) --Zet (kontakt|příspěvky) 2. 2. 2010, 15:03 (UTC)

"Bořiči mýtů - ověření?"[editovat zdroj]

Trochu jsem upravil část s Bořiči mýtů. Wikipedii moc needituji, nicméně jsem nalezl na YouTube videa která potřebují "ověřit" a nevím jak je správně zahrnout do hesla. Proto je přikládám zde a prosím nějakého zkušenějšího wikipedistu aby to upravil. Děkuji :) http://www.youtube.com/watch?v=WhkJ0qD42Fo - Pokus s gravitací http://www.youtube.com/watch?v=_-W9CO1k7UY - Pokus s vakuem a otisky bot http://www.youtube.com/watch?v=9EMr8H1vmOo - Pokus s vakuem a vlajkou

Tak pokud vím, ona hlavně ta vlajka byla vyrobená z lepenky, protože tak chytrý, aby si uvědomili, že látková vlajka nebude ve vakuu vlát, byli v NASA taky. Na detailnějších fotkách je to mimochodem docela dobře vidět. --Nolanus C 22. 5. 2010, 00:22 (UTC)
Ta vlajka byla plastová. A byla nahoře vyztužená tyčí (kterou právě pro efekt vlání nechávali trochu pokrčenou - poprvé to byla chyba, pak se jim to líbilo). Vlajka měla své pouzdro na žebříku přistávacího modulu. Kompletní popis vlajky je zde. --Postrach 8. 2. 2011, 12:36 (UTC)