Diskuse:Kolowrat-Krakowští

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Zolwikcz v tématu „Návrhy úprav
V článku je použit materiál (https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolowrat-Krakowšt%C3%AD&oldid=12866323) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2015090710007703.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

--Mates (diskuse) 13. 9. 2015, 01:41 (CEST)Odpovědět

Návrhy úprav[editovat zdroj]

Pár mých návrhů na úpravy:

1.) Článek by měl být v souladu s názvem. Tudíž veškeré informace, které se netýkají této větve rodu, přesunout do správných článků.

2.) Předělat sekci Významné osobnosti. Osobnosti nepocházející z této větve z ní úplně vymazat, u dalších ponechat základní informace a zbytek přenést do článků o daných osobnostech (+ případné neexistující články založit).

3.) Doplnit wikiodkazy. Po rozšíření článku kromě úvodu, majetku a souvisejících článků zcela chybí wikiodkazy.

4.) Zneutrálnět informace – např. informace u Františka Tomáše Krakovského z Kolovrat (podle nového stylu Kolowrat-Krakowského) "všemi milovaný a obdivovaný" není neutrální. Chce to projít celý článek a obdobné věci přeformulovat. Toto je nevýhoda při zdrojování oficiálními stránkami, které se těmto zabarvení nevyhýbají, ovšem encyklopedie (kterou wikipedie je), musí být neutrální. To samé platí pro familiární označení Saša u Alexandra Josepha (zde by stačilo uvést v uvozovkách).

5.) Odstranění duplicitních informací. Veliké množství odstavců se nachází např. jak v sekci Novodobá historie, tak i v sekci Významné osobnosti. Co jde, tak vynechat, ostatní minimálně přeformulovat.

6.) Název sekce Historie panství Přimda je zavádějící, neboť se nezabývá celou historií, ale pouze obdobím, kdy panství bylo v majetku krakovských z Kolovrat.

To by bylo prozatím zřejmě všechno. --Freibo (diskuse) 13. 9. 2015, 23:16 (CEST)Odpovědět

Je třeba, aby Wikipedista:Maresovhan zpracoval hesla o jednotlivých členech rodu a doplnil na ně odkaz, protože informace o nich bez náhrady smazal. --Zolwikcz (diskuse) 2. 2. 2017, 15:32 (CET)Odpovědět

Zpracovala jsem všechna hesla, jako samostatné stránky a odkazy na ně vložila na tuto stránku. Wikipedista:Maresovhan