Diskuse:Kněživka (přírodní památka)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Dirillo v tématu „Kněživka/Kněžívka

Návrhy na vylepšení hesla v rámci spolupráce s PřF UK[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za sepsání hesla. Níže připojuji své návrhy na případné úpravy hesla.

  • Bylo by vhodné přepracovat úvod a to tak, aby ve dvou odstavcích shrnoval to podstatné, co je v heslu obsaženo
  • Sekce Historie by bylo vhodné doplnit o to, jak bylo území od roku 1978 postupně přehlašováno v závislosti na tom, jak se měnila legislativa ochrany.
  • Pro přehlednost textu bych navrhoval sloučit sekci Geologie a Paleontologie do jedné a současně nedělit jednotlivá naleziště na podnadpisy, ale sloučit to do dvou odstavců. Takto, jak je to napsané, je to značně nepřehledné. Současně není úplně jasné, které důležité druhy fosílií se v oblasti nacházejí, bylo by vhodné je dopsat.
  • Chybí jakákoliv zmínka o fauně a floře. Sice chápu, že nebudou pro geologickou lokalitu podstatné, ale i tak by měly tyto sekce být obsaženy a základní druhy vypsány.

S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 14. 12. 2019, 20:58 (CET)Odpovědět

Kněživka/Kněžívka[editovat zdroj]

Je tu rozpor v názvu lokality, daný rozdílným zápisem v úřední dokumentaci. V seznamu chráněných území (AOPK ČR) je lokalita zapsaná jako Kněživka, ovšem s uvedením, že se nachází na katastrálním území Kněžívka. Vypadá to, že soudruzi někde udělali chybu. Jelikož se ale dle pravidel musíme držet oficiálních zdrojů, tak s tím nejspíš nic neuděláme.--Dirillo (diskuse) 3. 9. 2020, 20:22 (CEST)Odpovědět