Diskuse:Kateřina Bohadlová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Ruchadlo v tématu „K úpravě uživatele Ruchadlo ze 4. 3. 2021 01:56

K úpravě uživatele Ruchadlo ze 4. 3. 2021 01:56[editovat zdroj]

Dobrý den,

reaguji na Vaši úpravu uvedeného hesla: Smazání části Publicistika

Nevím, kdo jste, ale pochopil jsem, že se nemám nechat ošálit zdánlivě krátkým časem Vašeho působení. Dobrá, beru na vědomí. Dále jsem si všiml, že s oblibou z hesel mažete např. údaje o dílech lidí ne proto, že by byly chybné nebo lživé, ale proto, že Vám osobně připadají nadbytečné, což doplňujete zdánlivě sofistikovaným vysvětlením – cituji z tohoto případu: …odebrána publicistika (obecně encyklopedicky nevýznamná činnost - publicistické a novinové články, autorské kritiky či recenze se ve slovníkových heslech neuvádějí…) Nemám čas ani energii dohadovat se s kýmkoliv o (ne)oprávněnosti úprav na wikipedii, ani to nemá smysl. Pro Vaši informaci a snad i k zamyšlení jsem ale našel zásady tří vědeckých institucí pro sestavování slovníkových hesel, přečtěte si je, prosím, pozorně.

Pokyny pro tvorbu slovníkového hesla o lingvistech (Pedagogická fakulta UK): Přehled lingvistova díla: Uváděná díla jsou řazena do čtyř skupin (…): nejprve knižní publikace (…), dále články publikované v časopisech či sbornících (…), poté kolektivní publikace (…) a na závěr překlady významných cizojazyčných lingvistických děl.

PRAVIDLA PRO TVORBU SLOVNÍKOVÉHO HESLA (Fakulta sociálních studií MUNI) Část hesla bibliografická: …u středních a velkých hesel nechť je uváděna příslušná literatura podle následujícího vzoru: Literatura v češtině, Literatura cizojazyčná, Články časopisecké…

Ediční zásady psaní hesel pro Českou divadelní encyklopedii (Institut umění - Divadelní ústav) Teatralia: Záznamy o knižních publikacích (…), Záznamy prací publikovaných časopisecky (…), Stati v knižních publikacích (…)

U těchto institucí by Váš delecionismus asi neuspěl. Jistě znáte Sabinovu árii Každý jen tu svou má za jedinou… – on to napsal o snoubenkách, ale stejně to platí i o „pravdách“. Každému asi prospěje, když se porozhlédne, jestli některé věci nemohou být i jinak, než si sám myslí. Zbytečný fundamentalismus a přílišná sebejistota navíc mohou znechutit ostatní přispěvatele, nenapadlo Vás to někdy při mazání cizích textů? Mějte se hezky.

Dušan Hübl, 65 let, důchodce a občasný publicista

(V kopii jsem vložil i do diskuse uživatele) --DusanH (diskuse) 4. 3. 2021, 15:04 (CET)Odpovědět

Dobrý den, odpověď je vložena ke stejnému příspěvku zde. S pozdravem --Ruchadlo (diskuse) 4. 3. 2021, 16:49 (CET)Odpovědět